Rezultatele Concursului de poezie și proză scurtă „Ion Lazăr da Coza”, ediția a II-a, 2022

REZULTATE

Iată că a sosit și mult așteptata clipă a afișării rezultatelor acestui concurs! Mai întâi vom da cuvântul cifrelor existente la ora acestui bilanț. Așadar avem:

– 65 (-5) poezii;

– 35 (-1) proze;

– 61 (-7) voturi poezie membri;

– 45 (-7) voturi proză membri;

– voturile administratorilor la poezie și proză;

– 1880 vizite a paginii Regulament concurs;

– 1666 vizite a paginii unde s-au postat poeziile;

– 1723 vizite a paginilor unde s-au postat prozele.

Și acest concurs a fost o provocare irezistibilă pentru mulți creatori, votanţi şi… chibiţi. Fireşte, conştienţi de toate acestea, ne-am străduit şi, în mare parte, am reuşit – zicem noi – să iasă totul așa cum trebuie.

Notele primite sunt, orice s-ar spune, la ora votării și în cadrul concursului, plecând și de la premiza că votanții au fost sinceri, o radiografie a creatorului și a creaţiei făcută de cei care au votat. La rândul lor, notele date de membrii administrației site-ului nostru, comparându-le cu notele celorlalţi votanţi, arată raportarea la fenomenul literar actual. Suntem aproape? Suntem departe? Fiecare să hotărască. Dar cu sinceritate.

Au existat și câteva texte anulate, deoarece unii participanți nu și-au dat seama sau nu au citit cu atenție Regulamentul concursului și au trimis creații care au mai fost postate în alte spații. M-a supărat faptul că cineva (nu voi da nume) a trimis conștient, schimbând titlul și, pe alocuri, textul... Încă ceva ce m-a supărat a fost intenția vădită a unui participant de fraudă. E vorba de cele șapte voturi anulate, voturi date la indigo, cu intenția clară de a avantaja pe acel concurent. Iarăși nu voi da nume, dar e regretabil că pe unii îi pot bucura astfel de „victorii” mărunte. Încă ceva deranjant e faptul că doi sau poate trei autori participanți au acordat celorlalți note extrem de mici (note de 1, 2...). Dar, după cum bine știm, cu o floare nu se face niciodată primăvară. :)

Ca un element de noutate, această nouă ediție a concursului a fost organizată în parteneriat cu Revista „Eminesciana”, respectiv cu artistul Mihai Cătrună, care a realizat deosebitele diplome și care va suporta o parte consistentă din valoarea premiilor.

Și dacă tot am ajuns la acest capitol, e bine să cunoaștem și sponsorii acestui demers cultural. Așadar:

–  artistul Mihai Cătrună – coordonatorul artistic al concursului – oferă diplomele câștigătorilor, susține financiar unul dintre cele două premii de 500 lei, oferă fiecărui premiant câte un set de cărți poștale de colecție „Eminescu”, cu grafică personală, realizează pentru fiecare premiant câte un portret și publică textele câștigătoare în viitoarele numere ale revistei „Eminesciana”;

– poeta Gabriela Raucă (Viena) sponsorizează cel de-al doilea premiu de 500 lei;

– scriitoarea Florica Munteanu-Cuc sponsorizează un premiu de 300 lei și unul de 200 lei și oferă mai multe cărți câștigătorilor;

– scriitoarea Carmen Popescu oferă câte două cărți fiecărui premiant, precum și o sumă care să ajute la expedierea premiilor;

– cărți oferă și scriitorii Gabriel Cristea, Gabriela Ana Bălan, Rodica Calotă, Maria-Ileana Tănase, Liliana Mărginean. Sper să nu fi omis pe cineva;

– domnul Ionuț Calotă oferă un premiu special din partea Revistei „Monitorul de poezie” pentru un anumit text, care constă într-o diplomă (realizată tot de Mihai Cătrună), precum și publicarea textului respectiv în Revista „Monitorul de poezie”;

– eu voi susține financiar toate celelalte premii în bani rămase neacoperite și voi trimite câte un volum de poezie haiku & tanka a lui Ion Lazăr da Coza, volum pe care l-am publicat după moartea autorului.

Le mulțumesc din suflet administratorilor Însemnelor, respectiv doamnelor: Sofia Sincă, Valeria Merca, Gina Zaharia, Ana Cîmpeanu, Carmen Popescu, Mihaela Popa, Augusta Cristina Călin și Ada Nemescu, pentru toată munca, dăruirea și implicarea, vă mulțumesc vouă, dragi scriitori, participanți sau nu în această competiție, precum și vouă, dragii noștri cititori!

Să ne dea Dumnezeu multă sănătate, prosperitate, iar pe plan literar, nesfârşită inspiraţie!

(Acestea sunt fotografii și pot fi descărcate.)

***

*****

Linkuri / Diplome câștigători

POEZIE

„Aievea trece Lorca” de Gabriel Cristea - Trofeul „Ion Lazăr da Coza”

„S-a dat ora înapoi” de Nicolae Rolea - Premiul I

„Mereu voi fi cu voi” de Toader Răduță - Premiul al II-lea

„Plăsmuire” de Angelina Nădejde - Premiul al III-lea

„Primăvara din noi” de Mirela Grigore - Premiul al III-lea

„în ziua când Vissarionovici a murit și nu prea” de Gela Enea - Pre...

PROZĂ

„Fiica pustiului” de Alexandra Ghenghea - Trofeul „Ion Lazăr da Coza”

„Cozanopolis” de Ionuț Calotă - Premiul I

„Fiul culegătorului de chihlimbar” de Corneliu Ion - Premiul al II-lea

„Cu lupii” de Lenuța Rusu - Premiul al III-lea

Regulament concurs AICI
Poeziile participante AICI
Prozele participante AICI (partea I)
Prozele participante AICI (partea a II-a)
Prozele participante AICI (partea a III-a)
Prozele participante AICI (partea a IV-a)
Prozele participante AICI (partea a V-a)
Prozele participante AICI (partea a VI-a)

Poezie - voturi membri

Proză - voturi membri

CONCLUZII FINALE

Vizualizări: 1438

Răspunsuri la Aceste Discuţii


Dragă Vasilisia, ai perfectă dreptate, eu înțeleg ce înseamnă munca de tehnoredactare, exact asta și subliniam că volumul de muncă e uriaș și mai venim și noi, fiecare cu stilul nostru, erorile sunt inevitabile dacă fiecare scrie în formatul personal, de asta propusesem un format anume. Dar înțeleg acum că tu de fapt ai cerut deja un format prin e-mail, care ar fi ușurat munca. Îmi pare rău că nu am aflat de el, recunosc, am citit doar regulamentul și nu am mai intrat pe adresa de e-mail cu care mă conectez la site. Înțeleg și argumentul cu privire la protejarea celor din administrație, pentru că am trăit pe pielea mea niște animozități, de asta propusesem fie voturi deschise pentru toți, fie extinderea anonimatului și pentru votul participanților, chiar dacă eu, pe de altă parte, prefer să văd de la cine am nota, pentru că altfel pot să înțeleg mai eficient cât credit să acord fiecărei evaluări în parte. Cu transparența cred că s-a înțeles greșit, acum e foarte transparent (la votul participanților mă refer), tocmai asta naște animozități (cred). Știu că s-au mai făcut propuneri, tocmai de asta le-am lăsat și eu pe ale mele, dacă tot am scris pentru note. Dar sper ca acestea să nu fie înțelese drept reproșuri pentru că nu sunt. Eu cred că lumea (majoritatea) apreciază sincer eforturile, transparența și deschiderea ta, unele comentarii sunt făcute cu bune intenții, mai sunt și altele răutăcioase, e drept. dar cred că se vede diferența. Eu te felicit încă o dată, acesta este un loc viu, datorită ție și celor câțiva care îți stau alături. 

Vasilisia Lazăr Grădinariu a spus :

Da, au fost vorba de 3 poziții, una de la 6 la 9 și încă două nesemnificative. Dar știi de ce am greșit, Nikol? Fiindcă erau în tabel și a trebuit să copii notă cu notă, iar poeziile eliminate erau pur și simplu sărite, nu era liniuță în dreptul lor. E cumplit să lucrez așa. Am trimis 3 mailuri în care rugam membrii să-mi trimită simplu, în mail direct, notarea așa: 

1 – 9

2 – 8

3 – 7

4 – 6

5 – 6

6 – 7

7 – 10

8 – 5

9 – 9

10 – 6

11 – 5

12 –

13 – 8

14 – 6

15 – 7

16 – 6

17 – 7

18 – 9

19 – 8

20 – 7

21 – 6

22 – 9

23 – 8

24 – 7

25 – 9

26 – 7

27 – 9

28 –  9

29 – 6

30 – 7

31 – 8

32 – 6

33 – 7

34 – 9

35 – 8

Unii au scris textele toate din nou, iar la sfârșit au pus nota, imaginează-ți la proză. Trebuia să parcurg toată proza ca să găsesc într-un colțișor nota. Alții le-au pus pe 7 coloane, de nu puteam lua cu copy paste, alții în tabele, alții în fișiere care trebuiau convertite că nu se deschideau. Alții au dat numerotare automată. De aceea am mai greșit. Dar în mare zic eu că am calculat corect. Dar a trebuit să scriu eu cu mâna mea tot, că dacă le puneam cum le-am primit trebuia să deschid 7 pagini, ca la proză, că și acest site permite pe pagină un anumit număr de caractere.

Spui să se trimită notele într-un anumit format. Hmmm, nu știi cu ce mă confrunt. Mulți nu înțeleg nici forma cea mai simplă, d-apoi în nu stiu ce format. Eu zic să trimită toți în word si dacă ai vedea ce fișiere trimit și cum trimit. Ce spui tu s-a mai făcut, mereu s-a venit cu alte sugestii. Nimic nu a fost perfect. Iar faptul că membrii administrației trebuie să aibă notele la vedere e discutabil. Un membru simplu vine și pleacă când vrea el. Adminii rămân aici mereu și sunt expuși. Își atrag antipatii. Nu e chiar așa comod. Vom vedea pe viitor. Era mai simplu dacă făceam cum fac toți. Se trimiteau materialele pentru concurs, apoi se afișau pur și simplu rezultatele. Nu mai avea nimeni de comentat. Era totul perfect. Și „transparent”.

Nu, Nikol, nu am considerat un reproș, dar mă doare fiindcă multor concursuri și festivaluri, total măsluite, opace complet, nu li se reproșează nimic. Se știu de înainmte câștigătorii. Iar aici, fiindcă suntem cu cărțile pe față aproape sută la sută, ni se găsesc hibe. Și nu mă refer la tine. În legătură cu poezia clasică și cea modernă... Consider că un adevărat poet trebuie să știe să scrie și așa, și așa. Și trebuie să știe și să aprecieze. Adică eu, dacă am în față o poezie în vers clasic și una modernă, chiar nu pot să-mi dau seama care e mai bună? A urî un anume stil te descalifică. Cred că la concursul viitor vom fi cu cărțile pe față. Toți. Celor care votează în bășcălie le anulăm votul. Obligăm pe toți concurenții să voteze. Și poate e bun sistemul acesta: să aleagă 10 texte, care au plăcut mai mult și să le noteze în funcție de preferință pe o scară de la 1 la 10. Sau 5 texte de la 1 la 5. Dar riscăm să iasă prea multe cu aceeași notă. Și să nu-și voteze propriul text. Sau alegem un juriu. Dar trebuie căutați oamenii de pe acum. Că se găsesc foarte greu. Să fie și buni scriitori, și buni jurați, și imparțiali. Ori media membrilor site-ului să fie al cincilea membru al juriului cum am mai făcut. O să facem o dezbatere. Chemăm membrii activi ai site-ului, scriitorii mai importanți de pe site, și discutăm. Și poate vom găsi formula magică. Tu crezi, Nikol, că eu nu doresc să fie totul cât mai obiectiv? E lucrul pe care-l doresc cel mai tare. Totuși în seara aceasta am fost fericită. Cineva mi-a spus așa: „Nu pot să cred că am primit un premiu de la cineva care nu mă cunoaște.” Asta a însemnat mult pentru mine.

„Organizatorul principal poate acorda un număr de ordine fiecărui votant, știut numai de el și de votant. Se afișază notele date de numărul cutare, fiecare votant își știe numărul și poate verifica dacă notele afișate sunt cele transmise, fără ca ceilalți să vadă numele votantului. Și la fel pentru membrii juriului. ”

Propunerea aceasta e iarăși de luat în seamă. 

Dragă Vasilisia, pe mine mă bucură tot ce se întâmplă aici, am mai spus, aceasta este casa mea de suflet și pot confirma, în calitate de participant și uneori de premiat, faptul că la fiecare ediție concursul s-a desfășurat corect. Inclusiv faptul că oricine își poate spune părerea și i se răspunde prompt și corect este o dovadă a corectitudinii concursului. Nu știu ce se întâmplă la alte concursuri pentru că n-am participat, dar dacă se întâmplă precum zici, am un motiv în plus să apreciez acest concurs în care lucrurile se desfășoară deschis și corect.

 

Cu cele două secțiuni pe care le-am propus, sigur că o poezie poate fi bună indiferent în ce stil este scrisă și în toate stilurile pot exista poezii bune și poezii slabe, e ușor să faci diferența între ele. Eu mă refeream strict la două poezii foarte bune între care alegerea se va face de multe ori, doar în funcție de stilul preferat. Dar până la urmă e OK și așa. Însă cei care nu agreează un stil sau altul și notează discriminatoriu poezii bune din tagma opusă există, chiar dacă, așa cum ai spus, se descalifică singuri. 

 

În opinia mea, notarea de acum e mai relevantă și mai ușor de aplicat, decât ierarhizarea de la 1 la 5 sau 10 și păstrarea votului participanților iar e importantă (nu știu dacă în pondere de 50% cu cea a juriului, dar merită păstrată într-o formă sau alta, cred eu). Până la urmă, așa cum ai și scris undeva, nota medie reflectă în bună măsură creația notată (percepția de ansamblu asupra creației). Sigur se mai pot diminua cele câteva notări extreme și în ideea asta propusesem și separarea pe cele două secțiuni de poezie, dar și eliminarea autoevaluării, însă sunt convinsă că, indiferent de diversele variante, concursul se va păstra la cote înalte pentru că implicarea organizatorilor este maximă. Pentru mine concursul acesta este de fiecare dată o emoție pozitivă, mulțumesc că existați!

 

Cu drag,

 

Nikol

Vasilisia Lazăr Grădinariu a spus :

Nu, Nikol, nu am considerat un reproș, dar mă doare fiindcă multor concursuri și festivaluri, total măsluite, opace complet, nu li se reproșează nimic. Se știu de înainmte câștigătorii. Iar aici, fiindcă suntem cu cărțile pe față aproape sută la sută, ni se găsesc hibe. Și nu mă refer la tine. În legătură cu poezia clasică și cea modernă... Consider că un adevărat poet trebuie să știe să scrie și așa, și așa. Și trebuie să știe și să aprecieze. Adică eu, dacă am în față o poezie în vers clasic și una modernă, chiar nu pot să-mi dau seama care e mai bună? A urî un anume stil te descalifică. Cred că la concursul viitor vom fi cu cărțile pe față. Toți. Celor care votează în bășcălie le anulăm votul. Obligăm pe toți concurenții să voteze. Și poate e bun sistemul acesta: să aleagă 10 texte, care au plăcut mai mult și să le noteze în funcție de preferință pe o scară de la 1 la 10. Sau 5 texte de la 1 la 5. Dar riscăm să iasă prea multe cu aceeași notă. Și să nu-și voteze propriul text. Sau alegem un juriu. Dar trebuie căutați oamenii de pe acum. Că se găsesc foarte greu. Să fie și buni scriitori, și buni jurați, și imparțiali. Ori media membrilor site-ului să fie al cincilea membru al juriului cum am mai făcut. O să facem o dezbatere. Chemăm membrii activi ai site-ului, scriitorii mai importanți de pe site, și discutăm. Și poate vom găsi formula magică. Tu crezi, Nikol, că eu nu doresc să fie totul cât mai obiectiv? E lucrul pe care-l doresc cel mai tare. Totuși în seara aceasta am fost fericită. Cineva mi-a spus așa: „Nu pot să cred că am primit un premiu de la cineva care nu mă cunoaște.” Asta a însemnat mult pentru mine.

„Organizatorul principal poate acorda un număr de ordine fiecărui votant, știut numai de el și de votant. Se afișază notele date de numărul cutare, fiecare votant își știe numărul și poate verifica dacă notele afișate sunt cele transmise, fără ca ceilalți să vadă numele votantului. Și la fel pentru membrii juriului. ”

Propunerea aceasta e iarăși de luat în seamă. 

Felicitati tuturor: participanti si organizatori si nu in ultimul rand, felicitari sponsorilor, frumos! 

Felicitări tuturor concurenților! Mulțumiri Vasilisiei, juriului și sponsorilor acestui concurs! Să fie într-un ceas bun! 

Eu ce sa mai zic? Am primit (pentru același text), toate notele de la 4 la 10. Cum notele de 8-9 erau mai multe, inclin sa cred că cei doi de 4 (patru) au fost dați, pur și simplu, din rea voință. Am văzut note de 1 și de 2 date la texte decente, asta nu se poate numi votare, ci sabotaj.

Unii ar face orice pentru un premiu, ceea ce mi se pare trist, pentru că se presupune că odată cu vârsta, omul devine mai intelept. Nu cred că ar trebui sa mai existe voturi de la membri, doar de la Administrație ( care sa nu participe, evident, cu texte în concurs). 

PS: Trofeul a fost dat pe drept, textul a fost minunat. Aici nu am nimic de comentat. 

Eu consider că toate premiile au fost date pe drept, Mirela. Aaa, că au mai fost texte bune care ar fi trebuit premiate, asta da. Dar au fost unele care nu-și meritau nici măcar punctajul obținut. Nemulțumiți vor exista mereu, indiferent de sistemul de notare.  Acesta e sistemul nostru de votare și nu vom renunța la votul membrilor, chiar dacă media voturilor ar fi echivalentul notei unui membru din juriu. Dacă am elimina asta, tot nu ar fi mulțumită toată lumea. Voi lua în calcul propunerea Nicoletei Breaz cu votul acela cu număr de ordine și renunțarea la votarea propriei lucrări. Dar nu ne vom rezuma doar la un singur juriu format din câțiva membri. Aceștia suntem noi. Alții folosesc alt sistem. Noi includem și aprecierea membrilor.

Mirela Moise a spus :

Eu ce sa mai zic? Am primit (pentru același text), toate notele de la 4 la 10. Cum notele de 8-9 erau mai multe, inclin sa cred că cei doi de 4 (patru) au fost dați, pur și simplu, din rea voință. Am văzut note de 1 și de 2 date la texte decente, asta nu se poate numi votare, ci sabotaj.

Unii ar face orice pentru un premiu, ceea ce mi se pare trist, pentru că se presupune că odată cu vârsta, omul devine mai intelept. Nu cred că ar trebui sa mai existe voturi de la membri, doar de la Administrație ( care sa nu participe, evident, cu texte în concurs). 

PS: Trofeul a fost dat pe drept, textul a fost minunat. Aici nu am nimic de comentat. 

Personal îmi pare rău că nu au urcat pe podium poezii precum cele ale Gelei Enea, Nuței Crăciun, Nicoletei Breaz, Carmen Popescu... Astea le-am sesizat până acum, dar nu am citit tot, dar voi citi. La proză, din păcate, nu am citit nimic. Nu am vrut să fiu influențată de nimic, astea de care zic le-am citit după concurs, dar nu am avut timp pentru mai mult. Voi citi.

Mirela Moise a spus :

Eu ce sa mai zic? Am primit (pentru același text), toate notele de la 4 la 10. Cum notele de 8-9 erau mai multe, inclin sa cred că cei doi de 4 (patru) au fost dați, pur și simplu, din rea voință. Am văzut note de 1 și de 2 date la texte decente, asta nu se poate numi votare, ci sabotaj.

Unii ar face orice pentru un premiu, ceea ce mi se pare trist, pentru că se presupune că odată cu vârsta, omul devine mai intelept. Nu cred că ar trebui sa mai existe voturi de la membri, doar de la Administrație ( care sa nu participe, evident, cu texte în concurs). 

PS: Trofeul a fost dat pe drept, textul a fost minunat. Aici nu am nimic de comentat. 

Pai na, ar fi urcat, daca nu s-ar fi trezit cu note de 1. 

Vasilisia Lazăr Grădinariu a spus :

Personal îmi pare rău că nu a urcat pe podium (mai sus) poezii precum cele ale Gelei Enea, Nuței Crăciun, Nicoletei Breaz, Carmen Popescu... Astea le-am sesizat până acum, dar nu am citit tot, dar voi citi. La proză, din păcate, nu am citit nimic. Nu am vrut să fiu influențată de nimic, astea de care zic le-am citit după concurs, dar nu am avut timp pentru mai mult. Voi citi.

Mirela Moise a spus :

Eu ce sa mai zic? Am primit (pentru același text), toate notele de la 4 la 10. Cum notele de 8-9 erau mai multe, inclin sa cred că cei doi de 4 (patru) au fost dați, pur și simplu, din rea voință. Am văzut note de 1 și de 2 date la texte decente, asta nu se poate numi votare, ci sabotaj.

Unii ar face orice pentru un premiu, ceea ce mi se pare trist, pentru că se presupune că odată cu vârsta, omul devine mai intelept. Nu cred că ar trebui sa mai existe voturi de la membri, doar de la Administrație ( care sa nu participe, evident, cu texte în concurs). 

PS: Trofeul a fost dat pe drept, textul a fost minunat. Aici nu am nimic de comentat. 

Oamenii cu stima de sine scăzută, care ar recurge la orice pentru o diplomă. Nu puneți la suflet! 

Enea Gela a spus :

Cum să ajung pe podium cu note de 1, 2 , 3 sau 5? Vezi cine m-a notat și dă-mi dreptate, m-au umilit, efectiv! Problema este cine? 

Intotdeauna sunt discutii cu privire la notari. Organizatorii nu pot controla modul in care noteaza ceilalti membri/participanti, asa ca discutiile acestea sunt utile numai din punctul de vedere al regandirii modului de notare. Intotdeauna s-a votat asa aici. Ca in orice competitie, sunt si multumiti si nemultumiti.  Pe Insemne am participat la primul concurs si nu stiam ce si cum se intampla, imi amintesc ca a fost cineva care a dat numai note de 1, iar la propriul text 10 si daca ma gandesc bine, nu a fost singurul care a notat celelalte creatii cu note mici si pe propria cu nota maxima. Este trist, dar asa se intampla. Pana la urma totul se rezuma la respect - fata de munca uriasa din spatele acestor concursuri si fata de ceilalti.

Din pacate, asa voteaza unii, manifestand o lipsa crasa de respect fata de organizatori si colegi.

Eu sunt genul de om care accepta cu demnitate "infrangerea" (atunci cand e pe drept). Cei care au facut mismasuri sunt fix cei care nu pot suporta o infrangere, asa ca au facut tot posibilul sa-si creasca sansele, sabotandu-si colegii care aveau texte mai bune. Am citit, am vazut. Trist!

Chris a spus :

Intotdeauna sunt discutii cu privire la notari. Organizatorii nu pot controla modul in care noteaza ceilalti membri/participanti, asa ca discutiile acestea sunt utile numai din punctul de vedere al regandirii modului de notare. Intotdeauna s-a votat asa aici. Ca in orice competitie, sunt si multumiti si nemultumiti.  Pe Insemne am participat la primul concurs si nu stiam ce si cum se intampla, imi amintesc ca a fost cineva care a dat numai note de 1, iar la propriul text 10 si daca ma gandesc bine, nu a fost singurul care a notat celelalte creatii cu note mici si pe propria cu nota maxima. Este trist, dar asa se intampla. Pana la urma totul se rezuma la respect - fata de munca uriasa din spatele acestor concursuri si fata de ceilalti.

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

conducere site redacție

FONDATORI

ION LAZĂR da COZA - scriitor

VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR

ADMINISTRATORI-EDITORI

SOFIA SINCĂ - prozatoare

GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR (redactor promovare cultură media)

ADA NEMESCU - poetă, artist plastic

CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ (redactor promovare cultură media)

AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare

MIHAELA POPA - poetă

PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor

BOLACHE ALEXANDRU - poet

MIHAI KATIN - poet

GRIG SALVAN - prozator, cantautor

ATENȚIE!

Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:

1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie. 

Zile de naştere

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: LAZAR VASILISIA 

(CEC Bank)

*

Pentru anul trecut au donat:

Gabriela Raucă - 400 Euro

Monica Pester - 600 Lei

Nuța Crăciun - 220 Lei

Maria Chindea - 300 Lei

Tudor Cicu - 300 Lei

Elisabeta Drăghici - 200 Lei

***

Pentru acest an au donat:

Maria Chindea - 200 Lei

Monica Pester - 300 Lei

important!

Comentându-i pe alții, vom fi, la rândul nostru, comentați.
Așa-i într-un cenaclu.

Activitatea Recentă

Utilizatorului petrut dan îi place postarea pe blog Am uitat... a lui ELENA AGIU-NEACSU
cu 8 minute în urmă
petrut dan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Am uitat... a utilizatorului ELENA AGIU-NEACSU
cu 8 minute în urmă
Stanescu Valentin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Eram a utilizatorului Stanescu Valentin
cu 6 ore în urmă
Stanescu Valentin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Eram a utilizatorului Stanescu Valentin
cu 6 ore în urmă
Stanescu Valentin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog şi tristeţea se-ntristează a utilizatorului Stanescu Valentin
cu 6 ore în urmă
Stanescu Valentin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog şi tristeţea se-ntristează a utilizatorului Stanescu Valentin
cu 7 ore în urmă
Stanescu Valentin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog şi tristeţea se-ntristează a utilizatorului Stanescu Valentin
cu 7 ore în urmă
Postare de log efectuată de Ariana Zburlea
cu 7 ore în urmă
ELENA AGIU-NEACSU a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Înflorise liliacul a utilizatorului ELENA AGIU-NEACSU
cu 8 ore în urmă
ELENA AGIU-NEACSU a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Am uitat... a utilizatorului ELENA AGIU-NEACSU
cu 9 ore în urmă
Grig Salvan a comentat în legătură cu videoclipul lui Grig Salvan
cu 9 ore în urmă
Utilizatorului Grig Salvan îi place postarea pe blog Eram a lui Stanescu Valentin
cu 9 ore în urmă
Grig Salvan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Eram a utilizatorului Stanescu Valentin
cu 9 ore în urmă
Postări de log efectuate de ELENA AGIU-NEACSU
cu 9 ore în urmă
Grig Salvan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Atât de mult... a utilizatorului Dacu
cu 9 ore în urmă
Grig Salvan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Am uitat... a utilizatorului ELENA AGIU-NEACSU
cu 9 ore în urmă
Stanescu Valentin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog şi tristeţea se-ntristează a utilizatorului Stanescu Valentin
cu 9 ore în urmă
Utilizatorului Grig Salvan îi place postarea pe blog şi tristeţea se-ntristează a lui Stanescu Valentin
cu 9 ore în urmă
Grig Salvan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog şi tristeţea se-ntristează a utilizatorului Stanescu Valentin
cu 9 ore în urmă
petrut dan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog din accidentele altui secol a utilizatorului petrut dan
cu 9 ore în urmă

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

„Ecouri din viitor”, 2022 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2024   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor