îmi plac femeile
cu cicatrici pe suflet
în ele sângerează neuitarea
durutelor dureri
şi rana celor nedurute
mereu acolo
pentru a le aduce aminte
cât sunt de fragile
cât sunt de puternice
sunt chiar frumoase femeile
cu cicatrici pe suflet
doar ele pot strânge
cioburi de univers pierdut
fără să se taie
şi fără să se oglindească
în ce a fost
îmi plac femeile
cu cicatrici pe suflet
Adaugă un comentariu
- Alex, mulțumesc mult! Cu drag!
- Grig, ce frumos ai spus! Totuși eu fac diferența între inimă și suflet. Pe inimă, poți avea o cicatrice sau mai multe și din motive medicale, dar pe suflet... Drag!
Îmi plac și mie mult femeile cu cicatrici pe inimi. Sunt inimile pe care le iubesc și caut mereu să le mângâi rănile, fie proaspete, fie de mult cicatrizate. Cicatricile înnobilează o inimă cum un blazon înnobilează o stemă.
Femeile sunt darul Domnului pentru bărbat. Din păcate uneori am permis noi ca bărbați să rănească viața acest minunat dar. Așa au apărut femeile cu rani pe suflet care au plâns și lacrimile au venit ca o lava care a cicatrizat. Au o frumusețe aparte aceste femei pe care nu toți o înțeleg! doar ele pot strânge
cioburi de univers pierdut. O imagine deosebită de forță!
- Gabriela, ce comentariu de suflet și, în același timp, poetic, ai făcut! Cicatricile te fac mai puternic, e adevărat, dar nici nu-ți dau voie să uiți. Puterea stă în însuși faptul că o rană a ajuns cicatrice. Mulțumesc mult pentru frumosul din cuvânt! Drag!
- Nuța, așa este și tu știi foarte bine, deși mi-ar fi plăcut să nu știi. Mulțumesc mult pentru cuvintele frumoase și sensibile!
- Mioara, mulțumesc frumos pentru lectură și apreciere! Drag!
- Domnule Katin, cred că fiecare dintre noi avem cicatricile noastre, diferența constă în numărul lor și cât de adânci sunt. Vă mulțumesc cu drag!
- Dan, cu privire la abaterea de la reguli, rămâi așa, e încă unul dintre farmecele care-ți singularizează poezia. Și ai dreptate. Femeile cu cicatrici au acele calități de care vorbești. Poate că știu să prețuiască altfel ceea ce au... Mulțumesc mult, mult!
Versurile tale împrăștie emoții pure, cu bătăi de inimă întețite, ochi umezi, ba chiar și câte o lacrimă ce se rostogolește tainic pe obraz. Cicatricile sunt dovezile durerilor ce au fost, dar au trecut, ele seamănă a biruință. Atât de sugestive sunt cicatricile pe suflet, încât și sângerarea își pierde efectul dureros, lăsând frumusețea să înflorească tot mai mult. Cât de frumos știi să aduni cioburile durerilor trecute, fără a-ți răni degetele fine. Știi că un loc pârjolit deja de foc este cel mai sigur adăpost, chiar și în mijlocul flăcărilor mistuitoare, la fel ca și cicatricile? Admirație, poetă frumoasă și talentată!
Femeile cu cicatrici pe suflet sunt femei care au în spate povești de viață marcante și o înțelepciune din care își iau mereu forța de a merge înainte. Îmi place versul curgător cum lasă loc sufletului să se scurgă pe hârtie.
Frumos găsit ”pretextul”, acel mic amănunt de impact care face un declic inimitabil pe starea mea de acum.
O, ce grandios poem! Felicitări!
în ele sângerează neuitarea
durutelor dureri
şi rana celor nedurute
as putea spune ca este conturul dramei permanente, dar, de fapt, este modalitatea prin care femeia trece prin vietile ce ii sunt date sa le parcurga, sa le duca in spate, sa le jertfeasca sau sa le aprinda pentru ca orbii ce suntem sa vada adevarul!
O viziune interesantă, tulburătoare plăcere și de înțeles, cicatricile sunt răni de obicei vindecate, chiar dacă mereu va rămâne întrebarea dar dacă... Mergi frumos pe idee, asta mi-a plăcut mereu la poeziile tale, exceptând feminitatea inconfundabilă, faptul că nu te abați și astfel exploatezi la maxim ideea de la care pornești, chiar dacă îi dai anumite tente prin elemente adiționale, totul sfârșește într-un tablou unitar, sensibil, emoționant și ușor de înțeles! Eu, ca unul dintre cei care se abat de la reguli, constat și apreciez în deplină cunoștință de cauză această calitate, pe care mi-aș dori-o uneori, dar pentru care promit să nu te invidiez!) Și ai dreptate, femeile cu cicatrici sunt nu numai frumoase, dar și foarte elegante în tot ceea ce fac și iubesc, deosebită scriere, felicitări, my lady!)
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, Director Revista Eminesciana, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ (redactor promovare media) - poetă, redactor Radio ProDiaspora, redactor Revista Eminesciana, membră UZPR
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic, redactor Revista Astralis și Revista Agora ARTELOR
CARMEN POPESCU (redactor promovare media) - scriitoare, redactor Radio Vocativ, redactor Revista Armonii Culturale, membră UZPR
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
***
Pentru anul în curs au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 600 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Gabriela Raucă - 600 lei
© 2025 Created by Ion Lazăr da Coza.
Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE