Motto
„În mine plâng plăceri abandonate
Ce bocet în penița ce mă strigă!
Sunt doar un punct, departe de-a fi rigă
Stăpân peste nimicurile toate.”
Ada Nemescu
ursita îmi umple
golul de-a fi
pendula
noapte
zi
ursita îmi umple
în crezul dens
iluzii
fără
sens
ursita îmi umple
gând cu-ntrebări
ce voi fi-n
alte
zări?
ursita îmi umple
viaţa deplin
mici plăceri
şi mult
chin...
Adaugă un comentariu
Chris, realitatea este dură şi trebuie să o acceptăm, să ne relaxăm, să ne detaşăm, să ne bucurăm de orice balonaş de timp, să trăim vertical. Cel mai tare doare că nu avem nicio certitudine asupra viitorului. Toată învăţătura lumii abia atinge sfera infinită a adevărului. Hai să zâmbim ostentativ!
cand ne lasam condusi de ideea ca totul e supus destinului si nimic nu se poate schimba... frumos transpusa ideea.
Nikol, nume frumos, mulţumesc pentru vizitele în lumea Valentelor. Da, observaţia este firească. Am pornit la acest drum al poeziei în format fix de la volumul Haiku-Tanka al celui ce ne este făuritorul Insemnelor Culturale. Valenta coboară silabele de la cinci la una cu o rimă pereche între versurile 2 şi 5.
Alexandru, viaţa-i o trecere prin infinite gări în care poposim să experimentăm altceva şi tot aşa din gară în gară ne petrecm veşnicia: azi Pământul şi o axă unisens a timpului, mâine pe-o stea ce străluceşte pe bolta cerului şi ne cheamă... Mulţumesc pentru aprecierea cvintetelor de la cinci silabe la una...
Între iluzii și destin se nasc o grămadă de întrebări... Ne ducem viața între plăceri și chinuri.
Valente și valențe! :) Odată cu această valentă, adăugați o nouă valență întrebărilor retorice despre destin. Mi-a plăcut mult ,,în crezul dens/iluzii fără sens". Regăsesc în această secvență ceva din farmecul haiku-lui.
Drag,
Nikol
Ca între profesori, domnule Stănescu. :))
Ce să zic... Cele definite de Grig eu nu le-aș numi iluzii. Ele există. Iluziile nu există, sunt doar amăgiri și nicio amăgire nu poate avea sens. Ele pot fi într-adevăr frumoase, dar când ne trezim, nu mai e așa frumos. Dar poate nu înțeleg eu... Dumneavoastră lăsați cum doriți, era doar o întrebare în comentariul meu.
Încerc să adun speranţa că Domnul Grig Salvan citeşte Valentele. Nu trimite semnul ’’Îmi place’’ dar s-ar putea să-i placă iar de două ori m-a onorat cu prezenţa unor comentarii fără margini. Acum, ursita a stârnit puncte de vedere diferite între Doamna Vasilisia şi Domnul Grig, evident constructive! Le mulţumesc la ceas de seara de Cuptor.
Trăim într-o lume de iluzii, Lisia. :) Există chiar un dicton care spune că tot ce ne poate oferi viața mai mult e o iluzie frumoasă. Apropo de iluzii frumoase, arta nu ar fi posibilă fără iluzii. În primul rând artele vizuale au la bază iluzii perceptive, fără iluzia perspectivei aproape că n-ar fi posibilă pictura. Fără iluzia mișcării n-ar fi posibil filmul. Fără iluzia stereofoniei din difuzoare muzica și-ar pierde volumul, spațialitatea și amploarea. Nu mai vorbesc de faptul că iluzioniștii din asta trăiesc. :) Desigur, iluziile pot fi dăunătoare și chiar periculoase pentru sănătate, pentru viață. Dar iluziile au rostul lor în viața noastră.
Care e sensul unei percepții deformate, denaturate, false, Grig? La ce ajută? Iluzia nu e totuna cu visul. La ce ajută ea de poate avea sens?
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR (redactor promovare cultură media)
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ (redactor promovare cultură media)
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE