am uitat chipul tău ca un om
nu deosebesc
moartea
aruncă în afara timpului amintirile
după greutate
sufletul pereche poate fi recunoscut
în oricare trup
scriu cu majuscule nu suntem singuri
mă prefac adormit când aud fructele coapte
chicotesc între ele cât să fiu fericit
nu-mi place războiul nici sângele scurs
pe pământ
trebuie să-mi hrănesc turma
ca pentru întâiul născut țiitoarele îmi culeg
mandragore
nu vor să fie spălate atât sunt de rele
le voi fierbe și mânca într-o noapte
am cerut pâine și pești să fac un miracol
creștin mi-am făcut semnul și-am zis pentru
liniștea mea
scoate masa afară
stăm pe butuci povestind
dumnezeu ne spală picioarele
Adaugă un comentariu
Mulțumesc frumos,
- domnule Ioan, Nuța și Mihaela, scuzați târziul, dar pur și simplu, n-am scuză!) Data viitoare, voi fi mai prompt, noapte liniștită să aveți!
pătrunzător, filosofic, minunat!
Da, place la nebunie... căci fiecare dintre noi este o jumătate de om despărţită de întregul ei și tot ce ne-a mai rămas astăzi din forma noastră perfectă de la început, este iubirea, ea este răspunsul căutărilor eterne ale jumătăților noastre incomplete.
Excelent!
Bună dimineața, și ție, Lisia, mi-ai făcut așa o poftă de viață și cântat! )) Da' nu știu cum mi-a scăpat, probabil ai tu ceva în felul cum comentezi și, mai ales scrii, că nu pot face abstracție, iar, la tine sunt legate, lucru mai rar ca cineva să scrie la fel de frumos și cald și atunci când creează, dar și atunci când răspunde vreunui act astistic! Probabil de aici reacția asta ca o bucurie la felul în care ai comentat! Știu că sunt lucruri greu de crezut, dar ce nu face arta din om!) Și nu știu cum îmi vine să-l parafrazez pe Gib Mihăescu și să spun și eu „orice bărbat are o rusoaică în mintea lui”. Mulțumesc comentariul și viața!)
bună dimineața,
Manuela, da ce înfloritură!)) Chiar m-am certat cu un presupus critic care nu înțelegea finalul, ba chiar îmi sugera să-l mai finisez, știi tu, de-ăștia care se mai bagă în seamă cu mine să le crească rating-ul de țară!))) Și clar, fără să vreau, am comparat ce ai scris tu și fără nicio ezitare, inteligibil, la obiect și argumentat, deși noi suntem autori și nu avem pretenții de critici( cel puțin eu) precum respectivul care mi-a scris de parcă i-ar fi căzut cuvintele din buzunare și nu știa pe care să-l recupereze primul!)) Dincolo de acestă rupere de ritm, pe care sper că o înțelegi și o accepți ca fiind un compliment pentru comentariul tău, îți mulțumesc , și te felicit pentru ansamblul armonios, plăcut și inteligent, pe alocuri strălucitor, pe care mi l-ai lăsat în pagină! Să ai o zi pe măsura lui!)
Ce frumos recreezi mitul androginului! Un bărbat din milioanele de bărbați dorește pe o singură femeie din milioanele de femei. Iubirea, aici, transcende timpul și spațiul.
am uitat chipul tău ca un om
nu deosebesc
moartea
aruncă în afara timpului amintirile
după greutate
sufletul pereche poate fi recunoscut
în oricare trup
Excelent alese mandragorele, neapărat să le fierbi și să le mănânci! Îs răle da' bune. :))
Și iarăși un final magistral. Ți-ai făurit un program estetic din spiritualizare a emoției, iar scriitura ta e deja stil profund personalizat. Drag de tine și poezia ta! :)
Ia uite te la ea!!?? Revin!))
Ai o viziune amorfă asupra dragostei, dar, cu o putere de abstractizare ieșită din comun și o estetică proprie, o parcurgi până dincolo de semnificațiile biblice. Faci un excepțional joc ideatic, un paralelism între viață, clădită pe căutarea fără pregetare a sufletului pereche și credințele ortodoxe, prin sublimarea acestei căutări într-o adevărată escatologie. Natura participă în mod activ la această metamorfozare. Plantele și fructele nu sunt doar martore, sunt elemente transformatoare ale eului liric, îl salvează de zbuciumul ce-i istovește sufletul și îl înalță spre miracole divine. Dorința de primordial (hoarda, turma) devine dorință de sacru, prin întâlnirea cu Dumnezeu. Felicitări, prietene! (Sper că ți-am adus un zâmbet. Sunt și adevăruri în această ,,înfloritură" :).
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR (redactor promovare cultură media)
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ (redactor promovare cultură media)
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE