am vrut să-ţi fac o poză cu
Dumnezeu
nu iese mereu
o face intenţionat sau poate uneori se
ascunde să nu-L avem decât
în suflet
voiam o amintire frumoasă
aveai părul între două barje de flori
degetele mele atingeau culmea unei furtuni
inima ta vorbea despre dragoste
cu felul ei de-a mă crește de mic
într-o zi m-a găsit mama
printre alte lucruri
m-a întrebat de ce nu stau lângă ceilalţi
m-am uitat la ea să n-o supăr i-am spus
nu mă joc împreună cu ei sunt răi şi nu-mi plac
nu m-a certat îmi văzuse îndârjirea
de-a copilări altfel
şi tata când au vorbit despre mine ştia
să-l faci la jumătatea timpului
să nu aibă nevoie de nimeni să nu-i fie dor
binecuvântarea asta o mai am pentru tine
fiule mi-a zis fiindcă mă uitase
eu desenam cercuri şi stele şi voiam să-l iert
nu pentru că mă facuse slujitorul fraţilor mei
ci pentru că mi-a scurtat zilele
într-un râu fără vărsare de sânge
îngerul
a venit citind după mine
ce cuvinte frumoase pune-le într-o carte
am vrut poza cu
Dumnezeu
între noi ca un răspuns
pentru orice credeam
că nu mă iubeşti şi nu ştiam
ce să mai născocesc cum
să-ţi arăt mai frumos
departe de ceilalți
copii numele meu este Adam şi nu sunt rău
uite-atât de mult
m-am îndrăgostit
Adaugă un comentariu
Bună dimineața, Nuța, mi-ai făcut o poftă de cafeaaa, de la tine cred că vine aroma, ia, data viitoare să-mi aduci, mi s-a uscat gâtul de cât vorbesc cu voi, prietenii mei, și dacă tot am voce îmi cam pare rău!)) Se înțelege foarte bine și ai spus și frumos și poetic și convingător! Kipling gândea/simțea fix ca tine din moment ce a scris'' da, scopul meu a fost realizat, un ceas plăcut de-am izbutit să dăruiesc, copilului cu suflet de bărbat, bărbatului cu suflet tineresc'' Sunt versuri pe care le țin minte de vreo treizeci de ani și mă bucur că li se potrivesc atât de bine cuvintele tale! Duminică minunată, doamnă!
Eu nu știu ce să zic că-mi place mai mult. Oare dacă zic că: ”îmi plac adulții care adăpostesc în trupul lor sufletul mare al unui copil”, se înțelege? Adică se înțelege că îmi place când găsesc asta in poezie? :)
Dan, te admir pentru cât de detașat și cu câtă ușurință și măiestrie, scrii! Aș fi putut spune la fel de bine că te invidiez, dar am și eu un copil în suflet tare gelos pe ceilalți copii din alte suflete și mai bine tac și îl menajez.
Eu te mai citesc pe undeva... tot la fel de măreț e versul tău și acolo.
Ba nu, cum să bați câmpii?! Dpmdv cititorul are libertatea și chiar îl îndemn să interpreteze cum simte și conform educației și idealurilor sale, textele pe care le postez, așa cum un instrumentist poate să varieze pe o temă muzicală, chiar dacă pentru asta ar trebui să nu respecte partitura. Ca să nu mai amintesc faptul că cei din afară observă mai bine și pot avea viziuni mai potrivite decât chiar autorul însuși! Despre partea închinării (a visului) sper că nu „ai venit ca să ne cerți”!
-Lisia, dacă mai scrii așa, o să zic că e poezie la poezie!) Minunat comentariul, dar nu vreau nici eu să zică alții, uite comentariu la comentariu, dacă se mai molipsesc vreo doi, o să-ți trebuiască mai mult spațiu sub texte!)) Foarte bine și poetic punctat, m-ai făcut să mă simt și copil și bărbat, mai ales în calitate de proprietar a „celei mai frumoase declarații de dragoste”. Cu drag!
Ajung să mă obișnuiesc cu poezia ta. Orice elan romantic participă dinamic alături de amintiri din copilărie. Evident, sunt simboluri. Încep să deslușesc substituirea acesta. Mama este esența irezistibilă, miracolul dragostei... ,,cu felul ei de a mă crește mic", iar tatăl este o posibilitate de a eșua printre cele două barje cu flori, ,,mă făcuse slujitorul fraților mei". Dacă bat câmpii, să-mi spui. Oricum, pe cuvânt de onoare că azi-noapte am visat o barcă plină cu flori. :)
aveai părul între două barje de flori/ degetele mele atingeau culmea unei furtuni/ inima ta vorbea despre dragoste/ cu felul ei de-a mă crește de mic
Un mod inedit de a-ți exprima viziunea asupra iubirii, ceva între senzual și romantic, dar de o intensitate ridicată. Respiri, simți și trăiești întru creația Evei, rămânând tributar farmecelor acesteia. Transmiți și cititorului emoția printr-un erotism discret. Nu te pierzi în cuvinte redundante, comprimi mesajele și imaginile artistice și le dai noi valențe. Creezi o punte între copil și bărbat, o punte între iubire și inocență, pentru a-ți exprima erosul, de fapt, această idee a copilului-bărbat am găsit-o la tine în mai multe poeme, iar finalul e de un format liric excepțional, nu cred că poate exista o declarație de dragoste mai frumoasă: am vrut poza cu/ Dumnezeu/ între noi ca un răspuns/ pentru orice credeam/ că nu mă iubeşti şi nu ştiam/ ce să mai născocesc cum/ să-ţi arăt mai frumos/ departe de ceilalți/ copii numele meu este Adam şi nu sunt rău/ uite-atât de mult/ m-am îndrăgostit.
Ce cuvinte frumoase! Pune-le într-o carte! :)
Mulțumesc pentru sublim!
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR (redactor promovare cultură media)
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ (redactor promovare cultură media)
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE