Adaugă un comentariu
Dan, până acum câțiva ani, încă mai aveam o mătușă care îmi scria scrisori. Scrisori ca pe vremuri. Ce emoție aveam când le primeam... Ce amintiri îmi trezeau...Din păcate, s-a dus, și de atunci nu am mai deschis o scrisoare adevărată. Ce vremuri erau! Mai am încă prin casă carnețele și caiete cu amintiri din vremea liceului. Le păstrez cu sfințenie. Am acolo și scrisul colegilor mei. Și primele mele încercări literare... Și am și toate manuscrisele lui Ion, la cărțile lui. El are mult mai mult. Așa... cu tăieturi și modificări. Nu cred că vom mai scrie niciodată așa. Doar dacă ne exilează cineva pe vreo insulă pustie. Mulțumesc din inimă pentru minunatul comentariu! Mă bucur că-ți place așa mult scrisul meu. Depinde și de instrumentul cu care scriu, contează mult acest lucru. Cu drag!
Augusta, nu știu cum ar fi dacă aș face pauză de la scrisul de mână. Cu siguranță te dezobișnuiești. Cât am fost în facultate, mi-am conspectat toată materia. Atât de mult conta când o scriam cu mâna mea. Practic era pe jumătate învățată. Și acum am caietele. Ce vremuri!
Grig, eu sunt o norocoasă. Prin natura profesiei, îmi exersez scrisul de mână în fiecare zi. Pe telefon nu pot scrie decât în caz de urgență, niciodată poezie ori comentarii. Dar nici pe caiet nu mai scriu literatură de mult, din păcate. M-am obișnuit mult cu calculatorul. :(
Da, domnule Katin, e o hârtie cu suflet. Vă mulțumesc mult pentru frumusețea cuvintelor lăsate aici!
Gerra, draga mea, îmi pare așa de rău!... Mi-ai amintit de Ion. Și el, în ultimii ani, a scris tot cu un deget (cu dosul unui deget de la mâna stângă). Și a continuat să scrie până în ultima zi. :(( Mulțumesc mult!
Minunate și cuvintele tale, Gabriela! Mare dreptate ai!
Scrisul de mână e o interfață fidelă a sufletului, o pictură a sentimentelor. Mulți ziceau despre mine că sunt obsedat de scrisul de mână cât mai rotunjit, înflorit și spectaculos. La unele lecții deschise, colegii fotografiau lecția de pe tablă scrisă de mine, așa cum ai fotografia un tablou sau o operă grafică într-o expoziție. Chiar dacă acum scriu preponderent pe calculator sau telefon, țin o agendă zilnică scrisă îngrijit de mână, un jurnal cu însemnări filosofice sau fac pur și simplu exerciții de scriere în momentele de relache și de reverie pe foile răspândite la masa mea de lucru, exerciții care-mi dau o stare de bine.
În altă ordine de idei, atât de frumos sunt „încondeiate de mână” sentimentele noastre de altădată în prima parte a acestui poem!
ce frumos si vers si scris. eu scriu mult la calculator si am constatat cu surprindere ca-mi este greu sa scriu de mana si scriu si foarte urat! un studiu american de acum cativa ani spunea chiar asta: ca intr-o zi, scrisul de mana va disparea si ca daca scrii mult la calculator, iti va fi greu sa scrii de mana. si nu am crezut!
Waw, dar ce zi minunată a scrisului de mână ai, my lady! Eu și când completam contractele de la evenimente ce cuprindeau câteva informații, respectiv data, ora și locația, durata programului și toți membrii formației ( instrumentiști, momente comice sau dansatoare, etc) și nu reușeam să scriu lizibil cu excepția sumelor (măcar cifrele și nu de alta, dar nu voiam să mă trezesc că nu s-a înțeles pe ce bani performam), dar scrisul tău zici că e o pictură sau făcut de o mașină, dar nu, că se vede naturalețea și variația umană! Poemul în sine este o imagine tulburătoare a unei realități depresive în care sentimentele și-au pierdut valoarea și firescul uman, probabil credibilitatea și manifestarea naturală, precum scrisul de mână înlocuit cu tastatura impersonală ce-și lasă amprenta mecanică peste orice subiect, idee sau stare așternută pe vreun ecran de mobil, calc sau tabletă! Un poem foarte bine ales și potrivit cu ziua scrisului de mână, ce evidențiază incompatibilitatea dintre imaginea plicurilor îngălbenite pe la colțuri, roase și aruncate în cutii poștale ce și-au pierdut înțelesul, și căldura sentimentelor de iubire sau prietenie, și scrisul de mână cald și cu amprenta personală a celui ce își așterne gândurile pe hârtie față de scrisul impersonal și mecanic fără nicio emoție al tastaturii mânuite cu ajutorul unui dipozitiv specific, felicitări, cu drag, my lady!)
aceasta imagine este valoarea a mii de cuvinte,este memorie pe albul hartiei ce ne ajuta in trecerile prin lume si sufletele ei!
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR (redactor promovare cultură media)
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ (redactor promovare cultură media)
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE