Cad pe trupurile noastre
Amintiri din fulgi de plopi,
Ne scăldăm în ce-am fi fost,
De legam lumea la ochi…
Plictisiţi de-acelaşi cântec,
De aceleaşi ghicitori,
Ne urcam pe munţii dacici
Să smulgem săgeţi din nori.
Dezlegam, atunci, de noduri,
Rutul lupilor din noi
Şi zburam, în Lună poate,
Să ne latre câinii, goi…
Acolo, nicio privire,
Niciun fir de praf adamic,
Nu ne-ar fi atins pe faţa
Dezvelită panoramic…
Şi să ne păzească taina,
Luna,-n prafuri aşternute,
I-ar fi rupt lui Armstrong talpa,
Înainte s-o sărute.
Adaugă un comentariu
Frumos! Preţuire!
Am comentat rareori (sau aproape deloc), textele postate de membrii acestui site. Dar m-am regăsit în cuvintele d-voastră, d-le Văduva. Și anume: "Este adevărat că am lăsat puţine semne ale lecturilor mele din alţi autori, dar nu din orgoliu ci din acea stare de disconfort pe care o are oricare autor de a comenta textele altui autor, mai ales când cunoştinţele sale în domeniul criticii literare sunt sumare, cum este cazul meu." Vreau doar sa vă spun că deşi nu am lăsat întotdeauna un semn de trecere, am citit cu plăcere poeziile d-voastră. Consider că sunteți într-un fel, distinctiv, sarea și piperul acestui site și ar fi păcat să renunțați la a posta ceea ce scrieți. Vă asigur de toată prețuirea mea și sper că nu am deranjat în vreun fel cu acest comentariu.
Cu stimă, Mariana S.
De câte ori am avut ocazia am citit toate postările acestui site. Dacă veţi intra pe pagina personală veţi vedea semnele lăsate lecturilor care mi-au atras atenţia. Se postează mult şi de ce să nu spun în afara simţului meu estetic. Am urmărit comentariile dumneavoastră nu doar la textele mele ci la toate textele citite de mine. Am observat competenţa, eleganţa şi delicateţea cu care le faceţi. M-am bucurat să găsesc în dumneavoastră un analist devotat acestui site. Poate voi reveni, după ce îmi va trece amocul, cu speranţa că voi mai fi ce-am fost şi mai mult decât atât. Vă mulţumesc, doamna Sofy!
Mulţumiri, domnule da Coza! Comentariile dumneavoastră, ale doamnei Sofy şi doamnei Ana, pertinente şi constructive m-au făcut să aleg pentru spaţiul acestui site ce am crezut că este mai frumos din textele mele. Aici am găsit şi câţiva cititori fideli cărora nu am putut să le mulţumesc de fiecare dată când au trecut prin pagina mea. Este adevărat că am lăsat puţine semne ale lecturilor mele din alţi autori, dar nu din orgoliu ci din acea stare de disconfort pe care o are oricare autor de a comenta textele altui autor, mai ales când cunoştinţele sale în domeniul criticii literare sunt sumare, cum este cazul meu. Vă mulţumesc, din suflet şi vă asigur de consideraţia mea!
Nu cred că ne vom despărți aici. Mai răruț că-i mai drăguț, merge. Dar nu adio. Nu ne poți lipsi de poemele tale relaxante, umoristice cu miez dulce-acrișor. Desigur, ai voie la pauză. Și până atunci poți face ce a zis Ion, adică să citești colegii și să le spui părerea ta.
Și totuși, varianta propusă de Ion da Coza sună foarte bine.
Cu stimă,
Sofy
O nesincronizare între verbele din v2!
Poezia e foarte muzicală, dacă ții cont de cezură:
Cad pe trupurile noastre
amintiri din fulgi de plopi,
Ne scăldăm în ce-am fi fost,
de legam lumea la ochi…
Plictisiţi de-acelaşi cântec,
de aceleaşi ghicitori,
Ne urcam pe munţii dacici
să smulgem săgeţi din nori.
Referitor la comentariul tău „am o indispoziţie creativă egală cu mulţimea indiferenţei cu care-mi sunt citite textele. De fapt pe toate siturile literare se postează doar pentru măgulirea propriului efort creator.” ai dreptate! Postăm doar să fim citiți! Pe tine, de exemplu, nu te-am văzut lăsând un semn pe pagina vreunui coleg! De ce atâta orgoliu la tine și la mulți alții?!
Prețuirea mea, totuși!
da Coza
Mulţumesc, doamna Sofy! Voi încerca o altă variantă, dar deocamdată nu mă simt capabil, am o indispoziţie creativă egală cu mulţimea indiferenţei cu care-mi sunt citite textele. De fapt pe toate siturile literare se postează doar pentru măgulirea propriului efort creator. Mi-am consumat arderile interioare şi foarte posibil să mă opresc aici. Vă mulţumesc, din suflet, pentru tot!
Bun ca mesaj dar construcția are multe lipsuri: ritm, rimă precară, vers lung, greoi.
Puteai face un poem strălucitor din această idee. Îmi place foarte tare ultimul vers.
Sofy
Lecturat cu placere. Frumos!
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor-șef Revista Eminesciana, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ (redactor promovare media) - poetă, redactor Radio ProDiaspora, redactor Revista Eminesciana, membră UZPR
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU (redactor promovare media) - scriitoare, redactor Radio Vocativ, redactor Revista Armonii Culturale, membră UZPR
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE