Rezultatele Concursului de poezie și proză scurtă „Ion Lazăr da Coza”, ediția a II-a, 2022

REZULTATE

Iată că a sosit și mult așteptata clipă a afișării rezultatelor acestui concurs! Mai întâi vom da cuvântul cifrelor existente la ora acestui bilanț. Așadar avem:

– 65 (-5) poezii;

– 35 (-1) proze;

– 61 (-7) voturi poezie membri;

– 45 (-7) voturi proză membri;

– voturile administratorilor la poezie și proză;

– 1880 vizite a paginii Regulament concurs;

– 1666 vizite a paginii unde s-au postat poeziile;

– 1723 vizite a paginilor unde s-au postat prozele.

Și acest concurs a fost o provocare irezistibilă pentru mulți creatori, votanţi şi… chibiţi. Fireşte, conştienţi de toate acestea, ne-am străduit şi, în mare parte, am reuşit – zicem noi – să iasă totul așa cum trebuie.

Notele primite sunt, orice s-ar spune, la ora votării și în cadrul concursului, plecând și de la premiza că votanții au fost sinceri, o radiografie a creatorului și a creaţiei făcută de cei care au votat. La rândul lor, notele date de membrii administrației site-ului nostru, comparându-le cu notele celorlalţi votanţi, arată raportarea la fenomenul literar actual. Suntem aproape? Suntem departe? Fiecare să hotărască. Dar cu sinceritate.

Au existat și câteva texte anulate, deoarece unii participanți nu și-au dat seama sau nu au citit cu atenție Regulamentul concursului și au trimis creații care au mai fost postate în alte spații. M-a supărat faptul că cineva (nu voi da nume) a trimis conștient, schimbând titlul și, pe alocuri, textul... Încă ceva ce m-a supărat a fost intenția vădită a unui participant de fraudă. E vorba de cele șapte voturi anulate, voturi date la indigo, cu intenția clară de a avantaja pe acel concurent. Iarăși nu voi da nume, dar e regretabil că pe unii îi pot bucura astfel de „victorii” mărunte. Încă ceva deranjant e faptul că doi sau poate trei autori participanți au acordat celorlalți note extrem de mici (note de 1, 2...). Dar, după cum bine știm, cu o floare nu se face niciodată primăvară. :)

Ca un element de noutate, această nouă ediție a concursului a fost organizată în parteneriat cu Revista „Eminesciana”, respectiv cu artistul Mihai Cătrună, care a realizat deosebitele diplome și care va suporta o parte consistentă din valoarea premiilor.

Și dacă tot am ajuns la acest capitol, e bine să cunoaștem și sponsorii acestui demers cultural. Așadar:

–  artistul Mihai Cătrună – coordonatorul artistic al concursului – oferă diplomele câștigătorilor, susține financiar unul dintre cele două premii de 500 lei, oferă fiecărui premiant câte un set de cărți poștale de colecție „Eminescu”, cu grafică personală, realizează pentru fiecare premiant câte un portret și publică textele câștigătoare în viitoarele numere ale revistei „Eminesciana”;

– poeta Gabriela Raucă (Viena) sponsorizează cel de-al doilea premiu de 500 lei;

– scriitoarea Florica Munteanu-Cuc sponsorizează un premiu de 300 lei și unul de 200 lei și oferă mai multe cărți câștigătorilor;

– scriitoarea Carmen Popescu oferă câte două cărți fiecărui premiant, precum și o sumă care să ajute la expedierea premiilor;

– cărți oferă și scriitorii Gabriel Cristea, Gabriela Ana Bălan, Rodica Calotă, Maria-Ileana Tănase, Liliana Mărginean. Sper să nu fi omis pe cineva;

– domnul Ionuț Calotă oferă un premiu special din partea Revistei „Monitorul de poezie” pentru un anumit text, care constă într-o diplomă (realizată tot de Mihai Cătrună), precum și publicarea textului respectiv în Revista „Monitorul de poezie”;

– eu voi susține financiar toate celelalte premii în bani rămase neacoperite și voi trimite câte un volum de poezie haiku & tanka a lui Ion Lazăr da Coza, volum pe care l-am publicat după moartea autorului.

Le mulțumesc din suflet administratorilor Însemnelor, respectiv doamnelor: Sofia Sincă, Valeria Merca, Gina Zaharia, Ana Cîmpeanu, Carmen Popescu, Mihaela Popa, Augusta Cristina Călin și Ada Nemescu, pentru toată munca, dăruirea și implicarea, vă mulțumesc vouă, dragi scriitori, participanți sau nu în această competiție, precum și vouă, dragii noștri cititori!

Să ne dea Dumnezeu multă sănătate, prosperitate, iar pe plan literar, nesfârşită inspiraţie!

(Acestea sunt fotografii și pot fi descărcate.)

***

*****

Linkuri / Diplome câștigători

POEZIE

„Aievea trece Lorca” de Gabriel Cristea - Trofeul „Ion Lazăr da Coza”

„S-a dat ora înapoi” de Nicolae Rolea - Premiul I

„Mereu voi fi cu voi” de Toader Răduță - Premiul al II-lea

„Plăsmuire” de Angelina Nădejde - Premiul al III-lea

„Primăvara din noi” de Mirela Grigore - Premiul al III-lea

„în ziua când Vissarionovici a murit și nu prea” de Gela Enea - Pre...

PROZĂ

„Fiica pustiului” de Alexandra Ghenghea - Trofeul „Ion Lazăr da Coza”

„Cozanopolis” de Ionuț Calotă - Premiul I

„Fiul culegătorului de chihlimbar” de Corneliu Ion - Premiul al II-lea

„Cu lupii” de Lenuța Rusu - Premiul al III-lea

Regulament concurs AICI
Poeziile participante AICI
Prozele participante AICI (partea I)
Prozele participante AICI (partea a II-a)
Prozele participante AICI (partea a III-a)
Prozele participante AICI (partea a IV-a)
Prozele participante AICI (partea a V-a)
Prozele participante AICI (partea a VI-a)

Poezie - voturi membri

Proză - voturi membri

CONCLUZII FINALE

Vizualizări: 1371

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Felicitări tuturor participanților la concurs și mai ales celor ce au organizat, în mod special doamnei Vasilisia Lazăr!

Din motive medicale nu am putut participa cu nimic de această dată. Însă mă mândresc că acest site merge mai departe, ține ștacheta sus.

Încă o dată felicitări și succes pe mai departe!

Sofi

Mulțumesc din tot sufletul pentru acest premiu! Drept să vă spun, nu mă așteptam să-l primesc și asta pentru că sunt foarte multe poezii bune. Mulțumirile mele se îndreptă  către organizatorii acestui concurs, membrii juriului și nu în ultimul rând, către toți  cei care m-ați  votat!

Mulțumesc, Vasilisiei – ea este sufletul acestui concurs! Un gând pios de recunoștință și neuitare  către  maestrul Ion Lazăr Da Coza. Știu că de acolo din grădina luminii încă ne veghează pașii pe aleea poeziei.

Mulțumesc, sponsorilor! Aștept cu nerăbdare darurile de suflet!

Felicitări tuturor participanților! Sunteți minunați!

Sincere felicitări premianților și organizatorilor acestui minunat concurs, în special Vasilisiei Lazăr!

Felicitări tuturor participanților!

Nestinsă și pioasă amintire dragului nostru scriitor Ion Lazãr da Coza! 

Hristos a Înviat!

Felicit organizatorii acestui concurs, în special pe doamna Vasilisia Lazăr, desigur împreună cu toată echipa!

Pioasă amintire celui este încă prezent aici, din ceruri, neuitatului Ion Lazăr daCoza...

Felicitări participanților, în special celor care sunt premiați!

Succes tuturor, drum bun site-ului nostru!

Doamne ajută!

 

Și eu vă mulțumesc că mă ajutați să-l păstrăm viu pe dragul nostru Ion Lazăr da Coza! A fost o muncă grea, dar nimic durabil nu se face ușor. Să nu uităm că am fost o echipă. Să nu-i uităm pe sponsori și, mai ales, pe artistul Mihai Catruna care a depus și încă mai are de depus un efort uriaș pentru a definitiva acest proiect. Singură mi-ar fi fost mult mai greu și nici nu aș fi reușit să o fac la această înălțime. Să ne țină Dumnezeu sănătoși și cu mintea trează să ne putem întâlni cu același drag și în edițiile următoare!

Felicitări câștigătorilor, felicitări concurenților! Încă o dovadă că iubitorii cuvântului sunt la înălțime! Mă bucur pentru fiecare în parte, dar foarte mult mă bucur că prietena noastră, a tuturor, Vasilisia, duce, printr-un efort imens, acest concurs mai departe. Cât de fericit este îngerul ei, Ion Lazăr da Coza! Prețuirea mea e pe măsura dăruirii sale!

Mă bucură premiul și sunt fericit c-am scos ciuturi luminoase din fântâna sufletului. Pe parcursul evoluției noastre spirituale ne amintim de izvoarele curate unde ne-am adăpat sufletul. Eu sunt în această situație și bucuria curată este împletită cu lumina din troița ce ne stă de veghe în suflet, troiță pe care se află Mântuitorul nostru.

Mulțumesc participanților la concurs, administratorilor și mai ales doamnei Vasilisia care a fost  “focul vânăt pornit de vântul creației, tocmai când zările au uitat să o mai doară” Sunt absolut convins că și dânsa a dat un examen al perfecţiunii în fața icoanei soțului. Părerea mea că s-a achitat admirabil de această sarcină nobilă și iată că a mai uitat ce este durerea zărilor plecate. Noi, bărbații, nici nu putem să ne imaginăm câtă putere stă în focul din sufletul unei femei, iar când descoperim creația feminină ne dăm seama de ce prima minune a lumii este femeia.

Acum nu am în minte decât aceste versuri de Serghei Esenin:

Focul vânăt e gonit de vânt,

Zările-au uitat să mă mai doară...

De iubire-ntâia oară cânt,

La scandal renunţ întâia oară.

 

  1. PS. Premiul ce mi se cuvine, obținut la acest concurs, îl donez Site-ului ÎNSEMNE CULTURALE pentru a se menține focul viu!

Considerație!

Rolea Nicolae

 

Ciudata notarea facuta de cineva:

1 – 7

2 – 7

3 – 7

4 – 7

5 – 7

6 – 7

7 – 7

8 – 7

9 – 8

10 – 7

11 – 7

12 –

13 – 8

14 – 8

15 – 6

16 – 7

17 – 9

18 – 8

19 – 7

20 – 8

21 – 7

22 – 7

23 – 7

24 – 6

25 – 6

26 – 7

27 – 7

28 – 7

29 – 7

30 – 6

31 – 7

32 – 6

33 – 7

34 – 7

35 – 7

 

De ce e ciudată? Sunt altele mai ciudate. A pus și note de 8, și de 9... Sunt unii care nu scapă o notă mai mare decât 7, cât pot să-și dea lor, ori alții care pun 1 unor texte bune, tocmai de teama că acelea vor obține note mari.

Radu Botis a spus :

Ciudata notarea facuta de cineva:

Vom încerca, Gela. Crede-mă, dacă te uiți în urmă, la toate concursurile pe care le-am organizat de-a lungul timpului, că am încercat toate variantele. Fiecare avea neajunsurile ei. Și întotdeauna vor exista mulțumiți și nemulțumiți, indiferent cum și ce ai face. Și chiar am încercat orice ca să fim cât mai obiectivi. Și vrei să-ți spun ceva? Eu nu cred nici în concursurile sau festivalurile în care te trezești cu câteva nume premiate și atât. Mi s-a cerut la un festival de renume o carte. Timpul pentru jurizat era de o vreo trei săptămâni. Membrii juriului erau împărțiți în toată lumea. Și în America, și în Europa, era unul și prin Japonia. Și zi-mi și mie cum au împărțit ei acel unic exemplar de carte să-l citească? Noi, de bine, de rău, suntem transparenți. Am avut și juriu format din scriitori buni, mulți membri USR. Crede-mă, a fi un bun scriitor nu garantează că ești și un bun critic. În fine... vom vedea. Suntem un simplu site. Au fost ele festivaluri precum M. Eminescu care au premiat niște catastrofe. La noi nu s-a întâmplat asta niciodată.

Enea Gela a spus :

După cum spuneam și pe pagina mea, concurenții nu ar trebui să dea note. Se cunosc între ei mulți, își cunosc stilul. Notarea "glumeață" ar trebui ignorată și autorul, la fel. Sunt convină că ceva o să se schimbe în Regulament. 

Alta sectiune,acelasi notator:Responsabilitate ori subiectivism?

1 – 7

2 – 7

3 – 7

4 – 7

5 – 7

6 – 7

7 – 7

8 – 7

9 – 8

10 – 7

11 – 7

12 –

13 – 8

14 – 8

15 – 6

16 – 7

17 – 9

18 – 8

19 – 7

20 – 8

21 – 7

22 – 7

23 – 7

24 – 6

25 – 6

26 – 7

27 – 7

28 – 7

29 – 7

30 – 6

31 – 7

32 – 6

33 – 7

34 – 7

35 – 7

 

Inteleg,sunt mai greu de convins.Vasilisia Lazăr Grădinariu a spus :

De ce e ciudată? Sunt altele mai ciudate. A pus și note de 8, și de 9... Sunt unii care nu scapă o notă mai mare decât 7, cât pot să-și dea lor, ori alții care pun 1 unor texte bune, tocmai de teama că acelea vor obține note mari.

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

ATENȚIE!

Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate:

1. Pentru a posta POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

2. Pentru a posta PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

3. Pentru a posta ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

4. Pentru a posta FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

5. Pentru a posta VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie. 

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: LAZAR VASILISIA 

(CEC Bank)

*

Pentru acest an au donat:

MONICA PESTER - 300 lei

NUȚA CRĂCIUN - 220 lei

GABRIELA RAUCĂ - 100 €uro

Activitatea Recentă

Pictograma profiluluipetrut dan i-a dăruit un cadou utilizatorului Dorina Cracană
cu 1 oră în urmă
Utilizatorului petrut dan îi place postarea pe blog Trecut a lui Monica Pester
cu 1 oră în urmă
petrut dan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Trecut a utilizatorului Monica Pester
cu 1 oră în urmă
Pictograma profiluluiVasilisia Lazăr i-a dăruit un cadou utilizatorului Corina Chirila
cu 2 ore în urmă
Pictograma profiluluiVasilisia Lazăr i-a dăruit un cadou utilizatorului Anca Tanase
cu 2 ore în urmă
Pictograma profiluluiVasilisia Lazăr i-a dăruit un cadou utilizatorului RARES
cu 2 ore în urmă
Pictograma profiluluiVasilisia Lazăr i-a dăruit un cadou utilizatorului Dorina Cracană
cu 2 ore în urmă
Utilizatorului petrut dan îi place postarea pe blog (Gogyohka mea) a lui Costel Zăgan
cu 4 ore în urmă
petrut dan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog (Gogyohka mea) a utilizatorului Costel Zăgan
cu 4 ore în urmă
Mioara Manoilă a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Ți-am zidit un poem a utilizatorului Mioara Manoilă
cu 4 ore în urmă
Utilizatorului petrut dan îi place postarea pe blog în raiul propriu a lui Floare Arbore
cu 4 ore în urmă
petrut dan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog în raiul propriu a utilizatorului Floare Arbore
cu 4 ore în urmă
Utilizatorului Culiţă Ioan Uşurelu îi place postarea pe blog Și-atunci devin a plopilor șoptire a lui gabriel cristea
cu 4 ore în urmă
Utilizatorului Culiţă Ioan Uşurelu îi place postarea pe blog dar a lui Vasilisia Lazăr
cu 4 ore în urmă
Floare Arbore a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Să treci vămile a utilizatorului Monica Pester
cu 4 ore în urmă
Utilizatorului Culiţă Ioan Uşurelu îi place postarea pe blog cântecul firav al tundrei în care, a lui petrut dan
cu 4 ore în urmă
Utilizatorului Culiţă Ioan Uşurelu îi place postarea pe blog Ți-am zidit un poem a lui Mioara Manoilă
cu 4 ore în urmă
Floare Arbore a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Ți-am zidit un poem a utilizatorului Mioara Manoilă
cu 4 ore în urmă
Floare Arbore a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog cântecul firav al tundrei în care, a utilizatorului petrut dan
cu 4 ore în urmă
Mioara Manoilă a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Ți-am zidit un poem a utilizatorului Mioara Manoilă
cu 5 ore în urmă

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

„Ecouri din viitor”, 2022 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2023   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor