Suntem mereu liberi și totuși ne atribuim unii altora. Suntem mereu străini dar tindem să ne împreunăm sufletele. Dar la fel cum acestea se infiripă, la un moment dat se și desfac. De ce mereu le desfacem? Timp, suspine, râsete, șoapte, emoții de abia rostite și de abia ințelese... toate sunt energie risipită in neant. Iar desfacerea bandajului este urmat de alt cost energetic. Acest consum, care apare în urma despărțirii față de tot ce ai avut, văzut, simțit, gândit și iubit până atunci, se realizeaza la o scară atât de mare încat ajungi la limita sufletului. Gânduri sumbre ți se infiripă și mintea îți este bombardată de scenarii negre cu efect devastator pentru propria-ți viață. Te simți atacat personal de toată această situație, iar ceea ce credeai ca îți e lumina, acum simți ca ți-o fură.
Desigur, efect al desparțirii nu e doar psihic. Vine la pachet cu o durere fizica, lăuntrică, cu respirație sufocantă sau greu de stăpânit, capul îți vuiește și îți pierzi concetrarea indiferent de ce faci. Ce faci acum nu mai are sens, tu ca si individ nu mai ai sens. Ghearele disperării te cuprind intr-o strânsoare feroce și o panică de singuratate o resimți prin fiecare por al ființei. „Sunt pierdut, nu vreau asta. Vreau inapoi ce am avut!...”
Aici incepe groteasca obsesie. Încercarea disperată de a te dezbrăca de tot ce însemni tu ca ființă unica, și încercarea scârboasă de a te mula cu scopul de a-ți recupera lumina pierduta ca un ultim efort. Oricât de nobil ni s-ar parea, aceasta din urmă, acest consum disperat de energie, nu ne va aduce nimic bun. Tot ce ne va aduce în schimb, e multă mizerie, singuratate și autocompătimire. Ființa descompusă deja, se va descompune cu o viteza tot mai mare, cand de fapt tu trebuia să începi cu procesul invers: reîntregirea ființei. Realizarea că ești un întreg perfect funcțional, după o avalanșa emoțională, precum o despărțire din dragoste, nu e deloc ușoară. Numai că trebuie să ințelegi că tu nu ești făcut pentru lucruri ușoare. Sufletul tău nu e o pâclă de suflu care se răspandește la fiecare vânt al vieții. Ai intrat in lumea asta precum o bucata de metal ,încălzită la temperaturi cosmice, iar acum te afli in perioada de forjare. Nu încerca să scapi de asta, continuă prin a lovi, continuă prin a rezista, încă nu ești gata…
Cuvinte cheie :
Am găsit aici o scanare a durerii în amănunt, după acest efort durerea ar trebui să se disipeze...
Mulțumesc de fragment. Aveți vreo recomandare de la acest scriitor Seneca pe care să mi-o oferiți?
Cred că citatele motivaționale sunt mai puțin importante. Să ai încredere în forțele proprii și să te iubești, apoi totul se va schimba. Aștept și alte postări semnate Mihai S.
aDa nemescu
Mihai S. a spus :
Mulțumesc de fragment. Aveți vreo recomandare de la acest scriitor Seneca pe care să mi-o oferiți?
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor-șef Revista Eminesciana, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ (redactor promovare media) - poetă, redactor Radio ProDiaspora, redactor Revista Eminesciana, membră UZPR
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic, redactor Revista Astralis și Revista Agora ARTELOR
CARMEN POPESCU (redactor promovare media) - scriitoare, redactor Radio Vocativ, redactor Revista Armonii Culturale, membră UZPR
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2025 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor