nistor nicolae
  • Masculin
Partajare pe Facebook MySpace

Nistor nicolae's Prieteni

  • Tudor Cicu
  • Valeria Merca
  • Ion Lazăr da Coza

Cadouri primite (3)

De la bolache alexandru De la Sofia Sincă De la iris marinov
 

Pagina lui nistor nicolae

Activitatea Recentă

Vasilisia Lazăr Grădinariu a lăsat un comentariu pentru nistor nicolae
"La mulți ani sănătoși și creativi!"
Mar 24, 2021

Informaţii pentru profil

Ce ar trebui să ştim despre d-voastră?
am lucrat ca energetician la hidroelectrica
Ce ne puteţi spune despre activitatea d-voastră? (literară, artistică etc.)
NICOLAE NISTOR

Nicolae Nistor s-a născut la 24 martie 1958, în comuna Mihăeşti, judeţul Vâlcea, actualmente fiind domiciliat în Râmnicu Vâlcea. După anul 1989 a editat şi a colaborat la publicaţiile: săptămânalul „7 zile” şi Cotitdianul „Actualitatea vâlceană”. A participat constant la emisiuni TV şi Radio, locale și naționale. Este unul dintre fondatorii Societăţii Culturale „Anton Pann”, cât și membru în Consiliul Director, membru al Uniunii Scriitorilor de Limbă Română din Moldova, al Uniunii Internaționale a Oamenilor de Creație, al Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România, al Cenaclului Poetic Schenk și al Cercului Literar de la Cluj. A primit Premiul de Excelență eCreator și a fost laureat pentru poezie cu Mențiune Specială, la Festivalul eCreator, ediția a II-a. De asemenea, Nicolae Nistor a fost laureat al Concursului Național de Poezie „Radu Cârneci”, locul VI, mențiune și diplomă de onoare semnate de Florian Copcea.
Publică în reviste de specialitate și în antologii, dintre care menționăm:
a) Revistele: „Poezia”, „Cenaclul de la Păltiniș”, „eCreator”, „Creneluri Sighișorene”, „Qpoem”, „Cervantes”, „Glasul Iubirii”, „Luceafărul din Vale”, „Popasuri Culturale Româneşti”, „Confluențe literare”, „Poeții noștri”, „Rusidava Culturală”, „Sintagme literare”, „Revista Nouă” ș.a.
b) Antologiile: Scrisul de azi, Așii Cuvântului (50+5poeți), Antologiile Societății Culturale „Anton Pann”, Antologia – Poetica: Cenaclul Poetic Schenk (2018), Antologia de poezie Cercul Poeților, vol. 2, Vise târzii, Limba noastră Eminească, Culegere antologică de poezie contemporană, Suflet Nemuritor, Nemuritorii Cuvintelor, Iubirea dincolo de vis, Caravana Prieteniei, Antologia Poetică Vâlceană, Ochi de lumină ș.a.
Volume publicate: Scrisori către Eva, 2014; Îngerul timpului, 2015; Baleiajul vieții sau impedanța spamei, 2016; Iubire cu gust de marsala, 2016 – toate la Editura Singur, Târgoviște; Elefantul din vitrina de cristal, Editura Ecreator, Baia-Mare, 2018.
Volumele de versuri ale poetului Nicolae Nistor au fost lansate şi prezentate la Târgurile Internaționale de carte BOOKFEST 2014, BOOKFEST 2015, la GAUDEAMUS 2014, 2015, 2016, precum și la alte târguri de carte din țară și străinătate. Volumul de debut editorial Scrisori către Eva a fost premiat de Editura Singur, de Societatea Culturală „Anton Pann” şi de Radio Unirea din Diaspora românească.
Referințe critice:
- Cronici la Elefantul din vitrina de cristal, în revista „Argeș” și revista „eCreator”, semnate de Ioan Romeo Roșiianu. La același volum semnează cronică Daniel Luca, dar și scriitorul Marian Ilea, în ziarul „Glasul Maramureșului” și pe www.axanews.ro. Elefantul din vitrina de cristal se bucură și de o microcronică realizată de Milian Oros.
- Cronci la patru volume de poezii în Filoverba - Repere critice (în numerele 2,3,4) și Filoverba Magna, semnate de Dan Șalapa;
- Cronici la volumele de poezii: Scrisori către Eva, Îngerul timpului, Baleiajul vieții sau impedanța spaimei, Iubire cu gust de Marsala și Elefantul din vitrina de cristal, semnate de Daniel Marian, apărute în ciclul de cărți de critică literară O bibliotecă pentru balansoarul meu și în revistele: „Sintagme literare” și „eCreator”;
- Cronică la creațiile publicate în Antologia „Cercului Literar de la Cluj”, semnată de Ionel Bota.
- Alte referințe critice sub semnătura unor membri U.S.R., dintre care menționăm pe: Mihai Antonescu, Doru Dăncuș, Cornel Udrea, Florian Copcea, Ilorian Păunoiu etc.

Scriitorul Marian Ilea dedică celui mai recent volum de versuri al poetului Nicolae Nistor, Elefantul din vitrina de cristal, articolul de critică literară „Magazionerul” poet și sutele de poeme aflate pe stoc, în care afirmă că „(...) Nicolae Nistor lucrează cu cuvântul, construieşte versul, obţine atmosfera, apar poeme după poeme pe care le poţi solicita ca extremă urgenţă în crize existenţiale. Poetul ţi le oferă ca piese de schimb, care înlocuiesc nişte piese uzate în propria-ţi existenţă. Elefantul din vitrina de cristal oferă piesele de schimb pe care cititorii le pot folosi înlocuind gânduri uzate, drame în desfăşurare, tristeţi aparent ireversibile. Un poet ca Nicolae Nistor are blândeţea şi înţelepciunea celui trecut prin multe, poemele lui oblojesc rănile celor aflaţi în nevoie. Şi Nicolae Nistor nu se dezminte nici în felul în care-şi trăieşte viaţa-i spectaculoasă. E şi posesorul unui umor de calitate şi antrenor cultural şi om ce „atacă” plin de înţelegere durerea fiecăruia. (...) Soi rar poetul acesta, aşa că e util să ne uităm în magazie (vitrina de cristal) unde, într-o ordine desăvârşită, aşteaptă poemele cititorii. Primul poem (merită citit în întregime!) care ne-a atras atenţia e, fireşte, cel care dă titlul volumului: Elefantul din vitrina de cristal. Cităm: „Călca atent printre bibelouri/ să nu strivească visele/ de porţelan ale acestei lumi/ pe lângă el treceau coloane de muribunzi/ fără conştiinţă care mergeau/ în pădure să moară/… singurul loc sigur/ în afara vitrinei/ unde era scos/ la vânzare/ o vânzare de lux/ pentru că era alb/ apoi închis în el/ refăcea visele/ prin descătuşarea cuvintelor/ ca un galop de elefant tânăr/ care împrăştie cristale”. Apare şi-n acest poem şi-n altele din volum arta şi plăcerea de a povesti pe care Nicolae Nistor o foloseşte adeseori când vine vorba de evenimentele majore ale lumii: naşterea, viaţa, iubirea, moartea. În Fecioare dansând, aproape esenian, poetul trăieşte fiorul misterului iubirii: „Mă doreşti ca un vin/ adormind spre seară/ gustul iubirii/ de la genunchi în sus/ teasc cu scurgeri rose/ dansante/ te simt plutind/ peste linişte/ în nopţile/ când fecioarele/ cu tălpile calde/ îşi deschid coapsele“. Umorul dă în clocot şi e de factură rară - englezească - în poeme ca Sarmale englezeşti. Cităm: „Se terminaseră sarmalele/ de la bodega de lângă anticariat/ unde dormeau cărţile./ Câte un autor dansa pe mesele/ unui vânzător de speranţe/ fără papagal./ Atunci vigilenţa mea era trează pe Tamisa/ atâta frig din lipsă de whisky/ au tras obloanele pe singurătate/ pe un refugiat rătăcit de Crăciun/ lângă o singurătate beată/ o doamnă ce ţinea pe Dickens în geantă“. Şi exemplele ar putea continua. În magazia magazionerului poet se găsesc multe piese de schimb în destinul fiecăruia, nemăsluite, originale, cu grad de utilitate practică ridicat!”

Nicolae Nistor s-a născut la 24 martie 1958, în comuna Mihăeşti, Judeţul Vâlcea. A lucrat în calitate de hidroenergetician la Hidroelectrica. Este stabilit în Rîmnicu-Vâlcea.
Este unul din membri fondatori ai Societăţii Culturale Anton Pann, membru în comitetul director.Membru al Uniunii Scriitoril de Limbă română din Moldova.Membru în Uniunea Internațională a Oamenilor de Creație. Membru în Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România Activează în Cenaclul poetic Schenk.
Versuri publicate în antologii: Atologia Scrisul de azi, la editura Singur din Târgoviște,în 2015.Antologia Așii Cuvântului (50+5poeți), Editura Ceconi și Revista e Creator, în Baia Mare 2017.Antologia-Poetică a Cenaclului Poetic Schenk, Editura Dionysos din Germania în 2018. Antologia Societății Culturale Anton Pann ,la Editura Hoffman din Caracal jud .Olt,în 2017. Titlul, Editura, orasul, anul – nu mai mult de 5 antologii(print)
Volume de versuri: Scrisori către Eva, 2014; Îngerul timpului, 2015; Baleiajul vieții sau impedanța spamei, 2016; Iubire cu gust de marsala, 2016 – toate la Editura „Singur”,
Târgoviște ; Elefantul din vitrina de cristal, Editura „Ecreator”, Baia-Mare, 2018
Referințe critice: Cronică la „Elefantul din vitrina de cristal” în Revista „Argeș” și Revista „e Creator”, semnate de Ioan Romeo Roșiianu.Cronci la patru volume de poezii în „Filoverba”-Repere critice, în numerele 2,3,4, și „Filoverba Magna”,cronici semnate de Dan Șalapa.Cronici la volumele de poezii, Scrisori către Eva,Îngerul timpului, Baleiajul vieții sau impedanța spaimei, Iubire cu gust de Marsal și Elefantul din vitrina de cristal,semnate de Daniel Marian, care au apărut în ciclul de cărți de critică „O bibliotecă pentru banasoarul meu” și în Revista „Sintagme literare” și Revista „eCreator”! Autorul a publicat în Revistele: Poezia,Cenaclul de la Păltiniș, eCreator, Creneluri Sighișorene,Qpoem,Cervantes, Glasul Iubirii,Luceafărul din Vale, etc. Este laureat al Concursului Național de Poezie „Radu Cârneci”, locul VI, mențiune și diplomă de onoare semnată de Florian Copcea. Cronică la volumul Elefantul din vitrina de cristal în Revista Argeș semnată de Ioan Romeo Roșiianu.Cronică la același volum semnată de Daniel Luca. Cronică la Poeziile care apar în Antologia Cercului de la Cluj semnată de Ionel Bota! Cronica la ELEFANTUL DIN VITRINA DE CRISTAL semnată de scriitorul Marian Ilea membru USR în ziarul Glasul Maramureșului și în AXANEWS.RO! Se bucură și de o microcronică semnată de Milian Oros la același volum!
S-a alăturat Cercului Literar de la Cluj în 2017.unde a apărut în Antologia cercului literar de la Cluj!
Cum doriţi să vă implicaţi? (cititor, autor, administrator, corector, traducător etc.)
AUTOR

Nistor nicolae's Blog

FINAL DE CARIERĂ

Postat în Septembrie 14, 2018 la 5:42pm 9 Comentarii

FINAL DE CARIERĂ Se întâmplă să fii singur, 

într-o indiferență ascunsă sub gene, 

strigătul tău este fără ecou, 

ești ascuns după muncă 

precum un refugiu închipuit, 

te vezi într-o oglindă opacă, 

vezi un străin ca o sosie, 

poza de pe birou îți seamănă 

chiar dacă lângă tine sunt…

Continuare

CAMERA CU AMINTIRI

Postat în Septembrie 13, 2018 la 7:11pm 9 Comentarii

CAMERA CU AMINTIRI 

autor Nicolae Nistor

Poate fi o noapte pierdută 

dacă nu tragi de ea 

cu lacrimile tale 

sau te ascunzi după perdelele 

amețite de culori și șampanie… 

Am fugit din noi pe fumul 

de țigară, plină de sânge, 

parcă eu trebuia să mușc 

din ce a…

Continuare

speranţe uneori târzi

Postat în Noiembrie 5, 2014 la 6:30pm 6 Comentarii

speranţe uneori târzi

vom mai spera la primăvara vieţii în toamna obosită a vârstei,

vom regreta că nu au fost atingerile noastre mai profunde,

repetate fără timp şi fără să regret,dar mai ales fără uitare.

ne vom aduce aminte de strada in care ne ascundeam de lume,

cu ceaiuri calde şi negre prune aruncate pe covor de trandafiri!

.cine mai ştie atunci să plângă dramele ce se sting pe lânga noi,

aceleasi crude egoiste soapte…

Continuare

Urna cu flăcări

Postat în Noiembrie 3, 2014 la 5:00pm 12 ComentariiNu plâng încărunţiţii ani ce mă urmează,

în care anotimpurile sunt tot mai clare.

Am învăţat că timpul nu serbează,

pasajele triste ascunse in fiecare.Sosirile ,plecările din gări fără păcat,

în care am aşteptat o sumă de speranţe.

Am incercat să fentez viaţă suspendat,

intre trăiri profunde si a plăţii creanţe.Nu plâng etapele ce au fost stinse,

in cicluri existenţiale fără urmă.

Poate regretul că nu sunt atinse,…

Continuare

Panou de comentarii (11 comentarii)

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !

Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE

La 7:33pm în Martie 24, 2021, Vasilisia Lazăr Grădinariu a spus...

La mulți ani sănătoși și creativi!

La 7:34pm în Martie 24, 2019, Ion Lazăr da Coza a spus...

La mulți ani luminoși!

La 11:45pm în Martie 24, 2017, Ion Lazăr da Coza a spus...

La mulți ani cu bucurii şi multe împliniri luminoase!

La 3:52pm on Mai 11, 2017, Valeria Merca i-a dăruit utilizatorului 0qr1v2a5up8ur un cadou...
Cadou
La 9:18am on Mai 11, 2017, Adina Speranta i-a dăruit utilizatorului 1ns37kzcs1jm7 un cadou...
Cadou
La 8:56am on Mai 11, 2017, Agafia Drăgan i-a dăruit utilizatorului 1zresb6ukg0ji un cadou...
Cadou
My apology for being away. Thank you for the patience, i will be back soon. Hugs and take care always.
La 7:01pm în Martie 24, 2015, Ion Lazăr da Coza a spus...

La mulți ani luminoși!

La 12:58am în Noiembrie 5, 2014, Ion Lazăr da Coza a spus...

La 11:19am on Iunie 08, 2014, Sofia Sincă i-a dăruit utilizatorului nistor nicolae un cadou...
Cadou
Bine ai venit!
 
 
 

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

colaborări

în parteneriat cu

Revista „Eminesciana” 

ultimul număr

AICI

link-uri utile

              REGULAMENT site

                       **********

http://DIACRITICE.opa.ro/

descarcă AUTO CORECT!

http://DEXonline.ro/

Dicționar de SINONIME

Dicționar de RIME

Haiku, Tanka, Senryu...

           Vă invităm să citiți și:

La ceas aniversar

Figuri de stil

Folosirea virgulei

Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: LAZAR VASILISIA 

(CEC Bank)

*

Așteptăm DONATORI și pentru perioada septembrie 2022 - septembrie 2023:

Monica Pester

Activitatea Recentă

Utilizatorului Maria Mitea îi place postarea pe blog sonata iubirii a lui Floare Arbore
cu 8 ore în urmă
Maria Mitea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Să-ţi vorbesc fără cuvinte a utilizatorului Mihai Katin
cu 8 ore în urmă
Utilizatorului Maria Mitea îi place postarea pe blog Să-ţi vorbesc fără cuvinte a lui Mihai Katin
cu 8 ore în urmă
Utilizatorului Maria Mitea îi place postarea pe blog rezonanțe lirice a lui Floare Arbore
cu 8 ore în urmă
Utilizatorului Maria Mitea îi place postarea pe blog Regrete a lui Monica Pester
cu 8 ore în urmă
Utilizatorului Maria Mitea îi place postarea pe blog Dragoste a lui Costel Zăgan
cu 8 ore în urmă
Postare de log efectuată de Monica Pester
cu 10 ore în urmă
Postări de log efectuate de Floare Arbore
cu 14 ore în urmă
Postare de log efectuată de Costel Zăgan
cu 20 ore în urmă
Utilizatorului vasile lucian tatar îi place postarea pe blog poate nu voi cunoaște niciodată taina a lui Nuta Craciun
ieri
Utilizatorului vasile lucian tatar îi place postarea pe blog Lacul a lui Monica Pester
ieri
Postare de log efectuată de vasile lucian tatar
ieri
Postare de log efectuată de Mihai Katin
ieri
Postare de log efectuată de Monica Pester
Vineri
Maria Mitea şi-a partajat postarea de blog pe Facebook
Vineri
Monica Pester a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Rămas în timp a utilizatorului Monica Pester
Vineri
Utilizatorului Munteanu Manuela îi place postarea pe blog Cine sunt eu a lui Costel Zăgan
Vineri
Postare de log efectuată de Maria Mitea
Vineri
Utilizatorului Maria Mitea îi place postarea pe blog poate nu voi cunoaște niciodată taina a lui Nuta Craciun
Vineri
Maria Mitea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Rămas în timp a utilizatorului Monica Pester
Vineri

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

„Ecouri din viitor”, 2022 AICI

Labirinturi  2018 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2023   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor