Noapte de vară - întârzie gândul
pe clipa rămasă la margini de cer,
sădită-n dileme, venite de-a rândul,
cu vraja adusă de umbre ce pier…
Revin întrebări din trecut, neștiute,
prin minte aleargă - nu știu încotro –
dar lasă în urmă noian de volute
desprinse din ritmuri de fast bolero.
Tu vii către mine, iubito, deodată,
căci timpul te-aduce din nou înapoi,
pimește-mi sărutul, pe buza curată,
și ia-mă cu tine … să fim amândoi !
Și zborul ne fie pe căi neumblate,
prin veacuri uitate trecând tot mereu,
eroi ai poveștii din basme furate
cu vorbe ciuntite-ntr-un fals expozeu.
Adaugă un comentariu
Nu, domnule Neagu, Însemne culturale nu face comentarii de acest gen. Cu asta se ocupă critica literară. Acest tip de comentariu nu ajută cu nimic autorul, eventual îi măgulește un pic orgoliul. Noi aici identificăm în primul rând lacunele și/sau greșelile pe care le face un autor și, prin observații și sfaturi, încercăm să le îndreptăm. Aici oamenii își îmbogățesc cultura literară, se formează ca scriitori sau, unde e cazul, își corectează unele greșeli de scriere sau editare. Acolo unde creația e fără cusur, e suficient un singur cuvânt laudativ. Nu trebuie mai mult. Nu despicăm firul în patru spunând ce credem noi că a vrut să spună autorul, oricum acest lucru e subiectiv. Pe noi ne interesează ca cei care postează aici să rămână cu ceva, să învețe ceva, să se perfecționeze. Aici s-au format poeți și prozatori. Și nu s-au format doar lăudându-i.
De exemplu, la poezia postată de dumneavoastră aici, în afară că am să spun că am citit o poezie frumoasă și corectă prozodic, o să vă mai spun că punctele de suspensie nu plutesc niciodată între cuvinte. Cel puţin… aşa ne învaţă clasicii noştri!... Ele preced sau succed un cuvânt (…preced sau succed…). În plus, semnele de punctuație precum punctul, virgula, semnul întrebării, exclamării se lipesc de cuvânt și apoi urmează blancul.
Așadar, corect este și ia-mă cu tine… să fim amândoi! și nu și ia-mă cu tine … să fim amândoi !
Asta e politica acestui site. Critica literară o lăsăm criticilor. Și nici nu ne explicăm poezia.
Stimată doamnă Vasilisia Lazăr Grădinaru, mai întâi vă mulțumesc pentru cuvintele de bună primire a poeziei mele Fantastic bolero ! Onorat !
Răspunsul la întrebarea pe care mi-ați pus-o, deși pare ușor, în realitate este foarte greu. Buna primire de care m-am bucurat din partea dumneavoastră mă obligă să trec peste ezitările pe care le am, pentru a da răspunsul "cuvenit". Acest răspuns are două componente. Prima se referă la faptul că am debutat în literatură abia la vârsta de 72 ani, iar acum, în pragul vârstei de 80 ani, parcă nu mai am timp să termin ceea ce mi-am propus. A doua componentă se referă modul în care înțeleg eu că trebuie scris un comentariu, pentru a fi de folos celui care publică. Aș dori să vă rog să mai aveți puțină răbdare cu mine pentru a vă ilustra cu un exemplu luat din alt spațiu unde mai public uneori ce înțeleg eu prin comentariu, cu referile la aceeași poezie - FANTASTIC BOLERO. Iată!
V[ mulțumesc, stimată doamnă Mihaela Popa, pentru cuvintele de apreciere scrise aici despre poezia mea Fantastic Bolero !
Un romantic. Frumos!
Aș avea o întrebare. Sper să nu deranjez. De ce nu intrați și dumneavoastră (măcar din când în când) la scrierile confraților în ale condeiului? E un cenaclu. Fiecare așteaptă o părere și, mai ales, de la cei mai vechi și mai buni.
vers cald, plăcut, frumos!
Vă mulțumesc, stimată doamnă Ana Cîmpeanu, pentru lectura versurilor mele din Fantastic bolero, lăsând un mesaj plăcut sufletului meu !
FONDATORI
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
ADA NEMESCU - poetă
MIHAELA POPA - poetă
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE