îmi ții fruntea în palme
pe rând
sânii iau forma buzelor mele din care
nu râuri
mai degrabă cuvinte
ușor își fac drum
la mânie
în mintea celor puțin credincioși
mă hrănesc din dragostea ta
faci un nod
lumii întregi arăți că îți pasă
uite
să nu fii ucis
Adaugă un comentariu
Mihaela, îți mulțumesc frumos, te mai aștept, cu drag!
multum non multa
Pe limba noastră, ai spus atât de mult în cuvinte puține. Remarcabilă capacitate de esențializare și stilizare. Un poem frumos ca un giuvaier de sărbătoare, mă-nclin!
Bună dimineața,
Lisia, ai înțeles foarte bine. și mie mi s-a părut să întorc pe dos povestea celor doi frați, pornind de la ideea că ce a fost nu se mai poate schimba și că iubirea ce '' iartă totul, acoperă totul...'' într-o lume care nu făcea nicio concesie încălcării legii, tocmai personajul negativ ajunge să beneficieze de aceste calități minunate ale iubirii! Foarte bună observația ta cu privire la rolul jucat de acesta în răspândirea seminției umane, poate și din acest motiv s-a bucurat de indulgența lui dumnezeu și a celor din jur, oricum judecata nu este a noastră poate doar critica )), cu drag, my lady!)
Extraordinar cum ai întors din condei mitul biblic a lui Cain și Abel, inversând rolurile și umanizându-l pe damnatul Cain! În poemul de față, iubirea devine semnul protector, constituind amuleta care ține departe moartea. Este vorba despre nodul acela pe care-l face dragostea, cel care, de asemenea, ne trimite la povestea biblică, mai exact la momentul când Cain se exilează în ţara Nod, la răsărit de Eden, de unde răspândește seminția umană. Splendid! Splen-diiiid! Ne introduci într-o lume plină de semnificații și simboluri, unde fiecare vers ascunde o taină. Acest poem e încă un exemplu convingător al talentului, complexității, puterii de esențializare și sensibilității tale lirice. Mesajul pe care-l transmiți este unul profund și emoționant, iar efectele poetice sunt puternice și memorabile. Reverență, domnul meu! Mi-a plăcut maxim! Parcă așa e cool să zici. )) Drag!
Monica, îți mulțumesc ți-am înțeles sentimentul de prietenie, cu drag!
Manuela, și eu sunt pentru interpretările personale și mă bucur dacă cititorul găsește/face alte conexiuni decât cele imaginate de autor, asta înseamnă de fapt că scrierea și-a atins ținta și anume să stimuleze mintea și inima spre noi orizonturi și stări, mulțumesc, cu drag!
domnule Valeriu Anghel, chiar mă gândeam la reacția dvs pentru care vă mulțumesc, cu respect!
Un poem de dragoste profund, spiritual, spiritualizat și complex. Felicitări!
Dan, mi-ai amintit de gluma aceea: ,,Iubitule, trezește-te! Nu am cu cine să mă cert." Nu știu pe cine ți-ai închipuit tu în rol de Cain, dar este clar că o pasiune, sau doar o fantezie puse în lumină sub aspecte diferite sunt purtătoare de revoltă, suferință, trădare, pe de o parte, sau de o infinită dorință de a nu te mai desprinde, pe de altă parte. Nodul acela... Super! O poezie vie, vibrantă.
Oh, Doamne, sunt atât de multe de spus!
Prin atât de puține cuvinte!
Mulțumesc, Dan!
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor-șef Revista Eminesciana, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ (redactor promovare media) - poetă, redactor Radio ProDiaspora, redactor Revista Eminesciana, membră UZPR
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic, redactor Revista Astralis și Revista Agora ARTELOR
CARMEN POPESCU (redactor promovare media) - scriitoare, redactor Radio Vocativ, redactor Revista Armonii Culturale, membră UZPR
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE