Adaugă un comentariu
Bună seara,
Alex, ma man, ca de obicei o prezență de dorit care risipește norii și aduce zâmbetul pe fața oricui, o calitate rară , cu prietnie, man! Seară minunată!)
Manuela cu riscul de a mă repeta ar trebui să te implici mai mult în a comenta, o faci la fel de bine după cum scrii și ar fi un câștig atât pentru autori cât și pentru site! Cu prețuire!
Lisia, cei din urmă sunt cei dintâi, dacă ar fi să-mi aleg pe cineva care să-mi scrie la următorul volum tu ai fi aceea, nici nu știu dacă am citit pe undeva comentarii atât de frumoase și de bine argumentate ca cele făcute de tine, este o plăcere să te citesc și în poezie și în critică, sărut mâna, doamnă, o noapte minunată!)
Am citit de mai multe ori. Încă mă mai întreb dacă această ,,femeie îndrăgostită", căreia i te-ai confesat, este viața, sau moartea. Diferețierea ar fi trebuit să fie ușoară. Faptul că ai făcut trimitere la forțele malefice ale morții și la implacabil nu mă convinge că 'mneaei este moartea. Ai și simboluri splendide, din care emană viață (unul dintre acestea, ,,senzația aceea când o femeie îndrăgostită îmi spală trupul" - superb). Ai configurat un fel de yin și yang în poezie, lumină și umbră, făgăduință și amăgire. Să-mi spui neapărat cine este la capătul celor 6000 de ani. M-ai făcut curioasă. Bravo! Text ireproșabil, chiar dacă te face să-ți pui 1000 de întrebări.
Universul împărțit de borna iubirii, înainte și după tine... Tu, iubirea cea care transformă totul și care este prezentă în mai toate poeziile tale într-o formă sau alta. Felicitări Man! Nimeni nu poate să-ți spună cât mai ai... Dar mai ai destul să ne încânți cu poemele tale!
phenomenon este un alt poem aflat sub semnul iubirii, unul absolut remarcabil, a cărui calitate esențială este franchetea trăirii, nedisimulată în spatele unor artificii artistice. De fapt, întreagă poezia ta are această calitate. Dar phenomenon te face parcă altfel să înțelegi traseul rollercoaster-ului emoțional prin care te pune iubirea să treci atunci când apare în viața ta, e precum o călătorie care-ți dă aripi să zbori, dar îți dă și curajul de a ateriza acolo unde crezi că ți-e locul. Am murit atingând cu privirea fiecare cuvânt și m-am născut din nou, răsărind din literele, sentimentele, visurile împrăștiate anapoda în mintea mea...
Frumos mai scrii...
Mulțumesc,
- domnule Valeriu Anghel, vă mai aștept, cu respect!
- Monica, concluzia ta spune mai mult decât o mie de cuvinte, cu drag!
- Gabi, pentru apreciere și prezență, seară minunată, prietene!)
Figurile de stil excepționale pavează ca un mozaic roman acest sanctuar suprarealist. Strålucitor!
Adevărat, poem profund. Aș ști și aș vrea să spun câte ceva, dacă nu m-ar bloca seriozitatea comunicării, tristețea ce te prinde de mânecă atunci când citești, și solemnitatea emoției , îmbrăcată în cuvinte-mască pe care numai dacă ai codul ei o traversezi. Insolit, amețitor, cu o ușoara notă de straniu.
Bijuterie !
Un poem amplu și profund. Impresionat!
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR (redactor promovare cultură media)
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ (redactor promovare cultură media)
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE