Pentru zâmbetu-ți celest
Am vândut lalele-n sat
De vedeau până și orbii
Cât sunt de amorezat.
Pentru buzele-ți subțiri
Cățărate-n lut de înger
Și acum abia respir
Și-n străfunduri, încă sânger!
Pentru mersul tău șarmant
Când pluteai, parcă, pe valuri
Mă-mbătam cu vin spumant
Și vorbeam, solo, pe dealuri.
Pentru ochii tăi albaștri
Am intrat ades în iad,
Fericit eram cu dânșii
Când simțeam ce-adânc mă ard!
Pentru sânii tăi, ce mere!
Nu puteam nici să mai văd
Că există alți-n lume
Care fac la fel-prăpăd!
Pentru rochia cu flori
Ce-o purtai cu pas ușor
Și acum mă iau fiori
Și tot simt că mor...că mor.
Suflet chinuit în versuri
Pentru tine eu am pus
Când încet golit de vise
El se scurge-n spre apus.
Adaugă un comentariu
Până una-alta, corectați-vă greșelile!
Of și iar of. Grele sunt canoanele pe capul poetului, eu nu am devenit poet fiindcă am vrut ci fiindcă a trebuit. hai să vă fac să rădeți; am fost o sinecitate istorică. Menirea mea este proza- poezia am făcut-o din lene și lehamite. Poezia urla în mine pe tren, în apă, în aer, la serviciu, în aeroprt, în parc-vai parcul în care m-am născut. Vă voi spune povestea spănzuraților de acolo văzută prin ochii unui copil de 7 ani. De acord?
Pentru Vasilisia Lazăr Grădinariu. Mulțumesc, aveți dreptate, aici nu merge cu jumătăți de măsură. Voi încerca să repar și pe viitor să fiu mai atent.
O poezie plăcută care, de data aceasta, respectă canoanele prozodice. Dacă titlul, integral sau parțial, se regăsește și în primul vers, se pun după acesta puncte de suspensie. Aici, titlul se regăsește în primul vers, deci trebuie să puneți după el puncte de suspensie. Apoi la ultimul vers aveți: „El se scurge-n spre apus.”. Păi ori scrieți „El se scurge spre apus.” ori El se scurge-nspre apus.” Cum ați scris dumneavoastră ar fi „El se scurge în înspre apus.”
„Care fac la fel-prăpăd!” Corect este „Care fac, la fel, prăpăd!”
Deschideți OPȚIUNI, dreapta sus, EDITARE și SALVARE. Aici pe site, sunteți obligat să vă corectați greșelile gramaticale. Sugestiile pentru conținut sunt la latitudinea dv., modificați ceva doar dacă doriți, nu și greșelile.
Floare Arbore Mulțumesc. plăcerea asta e plătită cu mult sânge sufletesc. Este valsul vieții dansat cu moartea la braț. Pun continuarea: Rochia cu flori s-a dus.
Pentru Katin Mihai aveam gândul la vorbele dumneavoastră, apoi m-am pierdut, ați sesezat atât de frumos ruperea din ultima strofă, adăugată după un an. cine simte, simte. Poetul simte.
Pentru Bolache Alexandru Da, ați sesizat mai bine decât credeți. Profet. E ruptă din timp. Mă înclin vorbei.Despre morțile iubirilor noastre doar cu umor le putem povesti...altfel murim.
Pentru Ana Cîmpeanu. Vă mulțumesc pentru faptul că mai continuați să vă aplecați asupra versurilor mele. Altfel m-aș simți în pustiu și aici. No, nu-i bai.Vi s-a părut că sunt arogant pentru simplul fapt că mi-am apărat poezia și concepțiile poeticePână în prăsele am simțit atacurile la persoană, că nu aș avea caracter. Eu m-am referit strict la concepția mea despre poezie și nu la faptul că nu aș accepta vreo critică constructivă.. Probabil aveși experiența unor altor poeți care v-au dezamăgit. Demonstrație!? Ce poet scrie pentru demonstrație?! Demonstrație cui? Cât de mult m-aș bucura să nu fi fost ceva jignitor dar mari chinuri sufletești am avut când a trebuit să receptez despre lipsa mea de caracter Parcă sunt blestemat, când găsesc un loc frumos îl pierd...și nu oricum...în rușinemă găndesc la cine m-a recomandat...nu are vină. Direct? Multe ocoluri face vulpea pănă ajunge direct la coteț. E o glumă. Nu o luați Mot-a-mot.
Pentru Mihai Katin Zburam, aș fi vrut să continui poezia dar brusc inspirația și-a luat catrafusele și a plecat.Ultima strofă este pusă după un an. se simte. Ași simțit. Poezia este cântată de un cantautor cu o mică modificare tocmai la acea fisură , surprinzător sesizată de dumneavoastră. Mă înclin cu mulțumire.
În ritm popular poezie ruptă parca din alt timp dar cu umor.
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR (redactor promovare cultură media)
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ (redactor promovare cultură media)
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE