Ofelia Florica Haranguş, protector al artelor
Scris de Redactie Cultura Noi 21, 2011- ziarul Valea Prahovei http://www.zvp.ro/ofelia-florica-harangus-protector-al-artelor/
- Ofelia Florica Haranguş este interpret de muzică populară şi profesor de canto la Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina. A devenit, în 2003, cetăţean de onoare al municipiului şi titlurile sale onorifice nu s-au oprit aici.
Doamna cântecului popular este iniţiatoarea grupului folcloric „Mlădiţe câmpinene”, înfiinţat în 2005, cu care a participat la diferite festivaluri şi concursuri. A reuşit obţinerea diplomei şi medalia de excelenţă la un festival susţinut în 2006, în judeţul Constanţa, iar la sfârşitul lunii octombrie a acestui an a obţinut un premiu special la un festival care a avut loc la Vălenii de Munte.
Ofelia Florica Haranguş este încântată, acum, de talentul şi performanţele uneia dintre elevele sale, Isabela Stoica (studiază în clasa a XI-a la Colegiul „Nicolae Grigorescu” din Câmpina), cu care a participat luna aceasta la festivalul de folclor „Prin cântec, la obârşii”, de la Buzău. Concursul a constat în prezentarea concurentului pe scenă, alături de cel care îl îndrumă sau de la care a preluat cântecele.
„În urma susţinerii acestui concurs, Isabela a obţinut prima menţiune, iar eu am obţinut medalia de aur pe care e inscripţionat «protector al artelor», fapt care m-a bucurat foarte mult. Cred că este o încununare a ceea ce am realizat până în prezent, legat de folclorul autentic prahovean, evaluându-se calitatea cântecelor pe care le-am cules şi le-am înregistrat în fonoteca Radiodifuziunii române”, a spus Ofelia Florica Haranguş, vizibil încântată de rezultatele obţinute.
Generaţia viitoare… Isabela Stoica are 17 ani, dar a început să fie preocupată să înveţe să cânte de când era în clasa a VII-a, când a participat la un concurs interşcolar la secţiunea de muzică populară, doar pentru că se ocupaseră locurile la muzica uşoară. Pe parcurs, a fost din ce în ce mai atrasă de către muzica folclorică. „Acum îmi place, iar ai mei, acasă, sunt încântaţi. Această menţiune pe care am luat-o, prima de altfel, mă face să mă simt fericită şi mândră, într-un fel. Dar, vreau să muncesc mai mult, să ajung să câştig premiul cel mare, la orice concurs”, spune Isabela Stoica, care îşi doreşte o carieră artistică în domeniul muzicii populare. Carmen NEGREU
Adaugă un comentariu
Multumesc frumos Vasilisia . Isabela este studenta , primul an la A gronomie... Sper sa nu se lase de cantecul popular romanesc ... are o voce frumoasa care o recomanda sa mearga mai departe ... Depinde , acum, de prioritatile ei...
Ooo, cât de frumos! Felicitări, d-na Ofelia, și mult succes Isabelei! Sunteți un om minunat.
Admirație!
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR (redactor promovare cultură media)
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ (redactor promovare cultură media)
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE