Prietena îmi doarme
pe o muchie de cuțit
şi are tot ce-i trebuie:
e surdomută
insensibilă
şi rară.
E atât de frumoasă
că nici nu o vezi,
decât trasă în piept.
De unde ştiu?
Păi... în copilărie
(nu întâmplător)
l-am deschis pe Andersen
fix la pagina 159:
"Atât de gingaşă la piele
nu putea să fie
decât numai o... prințesă!"
Şi am tras clopotul a mort
în dunga tăişului ei.
Adaugă un comentariu
Tare mult mi-a plăcut poezia aceasta! Mi-am imaginat o prinţesă-gâză dormind pe o muchie de cuţit şi un uriaş aplecat asupra ei, pe jumătate speriat, pe jumătate fermecat. Apoi citind comentariile, mi-am dat seama că nici poetul nici cititorii nu au văzut prinţesa-gâză :). O fi căzut de pe tăiş când s-a tras clopotul :(. Un pic trist. Bine măcar că ţesătura e de in şi nu de cânepă :))! Ca să alungăm tristeţea, în dar, o prinţesă :), chiar dacă e puţin diferită de prinţesa lui Andersen.
https://www.youtube.com/watch?v=hpL-SdfLo-4
Drag,
Nikol
surdomută
Un final vag urmuzian.
da Coza
Miha, eu cred că adevăratul curaj nu constă în a ține o prințesă, ci în a preface una, dintr-o gâscă. Dar no, pentru asta trebuie să fii musai... împărat. Eu abia lucrez la haine :)))
Crinule, „prințese” sunt, dar te rog nu denatura povestea. :) E vorba de 20 saltele de lână (vezi că ciobanii ard lâna și nu te costă nimic) și 20 perne de puf ( nici astea nu costă, la cât de „barbat di barbat” ești, găsești niște „gâsculițe” să le jumulești.) și-n poveste nu spunea de bloc că nu era dată grosimea pernelor și a saltelelor. Gândește tehnic! :))
Zi și eu: „Ai curajul să ții o prințesă?”
:)
Mersi Miha pt bobu' de mazăre. Stau şi calculez la prețul unei saltele domneşti, câți lei mi-ar trebui pt 40? Ar avea înălțimea unui bloc cu 4 etaje, fără parter. No, cam ce "prințesă" are curaju'?
Dacă toate poveștile sunt adevărate, redau și eu una:
„ CEA MAI BUNĂ POVESTIRE A ANULUI
Charlotte, Carolina de Nord
Un avocat din SUA a cumpărat o cutie de țigări, foarte rare și deosebit de scumpe. Pe urmă le-a asigurat, printre altele și împotriva incendiului.
În decurs de o luna, fumând toate țigările din cutie și fără să fi făcut nici măcar prima plată pentru polița de asigurare, avocatul a solicitat companiei de asigurări să fie despăgubit, arătând că țigările au fost distruse într-o serie de "mici focuri".
Compania de asigurări a refuzat plata, invocând motivul evident și anume că avocatul a fumat țigările.
Avocatul a chemat în judecată compania de asigurări și A CÂȘTIGAT.
Administrând probatoriul, judecătorul a fost de acord cu societatea de asigurări și anume că cererea de despăgubire era cel puțin "neserioasă". Totuși judecătorul a reținut faptul că avocatul deținea o poliță de asigurare pentru țigări care garanta că acestea erau asigurate inclusiv împotriva foculului, fără a defini ce este considerat a fi "foc acceptabil", iar societatea de asigurări a fost obligată să-l despăgubească pe asigurat.
Decât să treacă printr-un proces lung și costisitor, societatea de asigurare a acceptat sentință și a plătit 15.000 $ avocatului pentru pierderea țigărilor în "incendiu".
ACUM URMEAZĂ FAZA TARE
După ce avocatul și-a încasat cecul, compania de asigurări a cerut ca acesta să fie arestat pentru 24 de cazuri de incendiere.
În urma propriei cereri de despăgubire și a declarației de la procesul anterior (folosite acum împotriva lui), avocatul a fost condamnat pentru incendiere intenționată a bunurilor sale asigurate și a fost condamnat la
24 de luni de închisoare și o amendă de 24.000$
Această poveste are la bază o întâmplare adevărată și a câștigat Locul I la concursul "Recent Criminal Lawyers Award Contest" ”
HA! :)) ca-n bancul (vechi) cu cei trei bărbați ardeleni care se opresc să-și aleagă un loc nou pentru pentru familiile lor; primul încântat de loc exclamă: O!, al doilea nu înțelege: Ha!, al treilea nu-i încântat: Ba! și așa așa a apărut: Ohaba.
:) nu-i aşa!
Valeria, pentru un fumător, țigara e prietenă și orice-și închipuie, chiar și prințesă! În fumul ei deslușești cele mai interesante povești-momente. O tragi în piept și apoi funia... Nu-i așa, Crinu? În privința asta, te înțeleg perfect. :))
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR (redactor promovare cultură media)
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ (redactor promovare cultură media)
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE