Adaugă un comentariu
Lisia, eram sigură că am corectat, dar e clar că ceva nu am făcut bine, probabil nu am salvat corectura. :)
Îți mulțumesc, mă bucur că ești aici!
Până să ajung și eu aici, s-a spus cam tot ce era de spus. Nu-mi rămâne decât să aplaud un poem calm, plăcut, dar și care te lasă puțin pe gânduri.
N-ai corectat...
Frumos ai pătruns taina cuvintelor mele, mulțumesc, Grig!!
Da, este despre dragoste și moarte, dar și despre speranță, despre experiențe și răni care își plâng tristețea lasând-o să curgă pe obrazul zilelor și așa să își câștige vindecarea...
La bună auzire!
Înstrăinarea este întotdeauna dureroasă, Alex, mă conformez și îți spun pe nume. :)
Eu am cunoscut-o din plin deci vorbesc cumva în cunoștință de cauză, greutatea cred că este să poți vorbi despre ea fără să fii patetic. Uneori ne reușesc mai bine cuvintele, alteori nu, dar învățăm... până înțelegem toate lecțiile pe care ni le predă viața și descoperim că iubirea este atunci când toată lumea pleacă dar cineva rămâne.
Mulțumesc frumos !
Mihai Katin, cred că despre mitul oglinzii am citit prima dată la Borges, atunci când am descoperit ”Cartea de nisip”, carte care și acum în opinia mea, cred cu tărie că este o carte a cărților. De fapt el releva undeva în această carte, misterul care ar putea fi dacă privind într-o oglindă, nu ne-am descoperi pe noi ... și vorbea despre o lume a animalelor pe care lumea oamenilor, învingând lumea animalelor, le-a osândit să traiască mai departe în oglinzi... În fine, povestea această se bazează pe multă imaginație dar este fascinantă. Vă mulțumesc că ați desprins imaginea cu oglinda, m-ați făcut să merg înapoi pe firul vieții... aceeași prețuire și de la mine!
Mulțumesc de sesizare, Amanda, mai îmi joacă feste regulile astea!
Pe acel vers final pe care l-ai sesizat și care mă bucur că ti-a plăcut, am construit de fapt poezia, de obicei pornesc de la un vers și construiesc pe marginea lui. În fișierele mele de lucru am astfel de versuri care îmi plac, când am starea necesară, țes povești pe marginea lor. :)
Mulțumesc de semn!
Mă onorează cuvintele tale, Dan, eu mulțumesc pentru analiza minuțioasă și cuvintele de apreciere!
Să ne citim cu bine!
Mulțumesc din suflet tuturor pentru semnele de lectură. Trebuie să recunosc că mă cam dezarmează și mă fac să rosesc puțin comentariile voastre generoase, dar nu o să fiu atât de ingrată să nu recunosc că mă bucur că au ajuns atât de frumos la voi, cuvintele mele!
Un mic eseu liric despre viață, dragoste și moarte. Despre ceea ce întâlnim în cale și ce alegem din toate. Despre cunoaștere și autocunoaștere. Despre experiențe și speranțe.
Îmi place mult ideea oglinzii care reflectă doar carnea și oasele, dar misterul rămâne întreg și e mereu ascuns dincolo de ea!
Poezia debutează cu doua metafore care îmi plac foarte mult. E vorba de același zid care se ridică în ziua de azi, acea înstrăinare uneori dureroasă... Același zid de care pomeneai într-o altă poezie de a ta. Da! Iubirea vine atunci când cineva rămâne...
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR (redactor promovare cultură media)
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ (redactor promovare cultură media)
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE