Un vânt călduț ne șuiera prin plete,
În noaptea cu ochi negri, ca de tuci.
Scria văzduhul în cuvinte dulci,
Ce mi le șiroiai pe la ureche.
Departe, înfipt în cerul cenușiu,
Umplea cu strălucirea-i veșnicii
Și se-alinta cu razele-i mlădii
Un alb Luceafăr, de parc-ar fi fost viu.
Ușoare pulberi ar fi vrut să spargă
Tăcuții nori, pribegi în noapte brună,
Când palmele-ți mi se făceau cunună
Și îți gustam din buzele de fragă.
Se-mprăștia prin cețuri galaxia
Și-o mână nevăzută răspândea
Luceafărul, pe ochi și gura ta,
Știind că-mi ești prezentul și vecia.
Adaugă un comentariu
Non multa sed multum. Nu e vorba despre îndrăzneală. Scrieți, șlefuiti ce ați scris, dați-vă timp să trăiți, să priviți, să citiți, să aveți și alte preocupări! Nu vă impuneți să forțați muza! Citiți arta poetică a lui Horatius, el recomanda poeților să își ia opt ani de lucru înainte de publicare. Poezia e ca o bijuterie. Creatia în viteză este în detrimentul șlefuirii. De ce vă grăbiți, de ce sunteți contra cronometru? Carpe diem!
Vă mulțumesc mult, doamnă Nokol MerBreM! Bine ați venit pe pagina mea!
Eu am îndrăznit. Îmi place enorm această viață contracronometru, cu atât de multă poezie. Cât voi reuși s-o mai duc, rămâne de văzut.
Da, dar totuși ați spus că scrieți cel puțin o poezie pe zi. Ați putea rupe timp de acolo, fiindcă e mult. Ar fi aproape 4 cărți pe an, ceea ce nici geniile literaturii noastre nu au îndrăznit. Zic și eu...
Doamnă Vasilisia, mulțumesc mult pentru popas! Să știți că mi-am propus să revin asupra unor poezii. Nu este o corvoadă pentru mine, este o mare plăcere, căreia, din păcate, nu-i pot acorda timpul pe care mi-aș dori să i-l acord. Îmbogățirea fondului este una dintre prioritățile mele.
Dacă abordăm, de bunăvoie, poezia în formă fixă, normele acesteia trebuie să ni se pară o provocare, nu o corvoadă – altfel, avem versul liber la îndemână! Şi-apoi, nu schimbând forma, ci îmbogăţind fondul, devenim originali şi valoroşi.
Iar de întors la corectat poeziile, nu vă veți mai întoarce. Vă spun sigur.
Vă mulțumesc mult, domnule Grig Salvan!
Nu voi continua această discuție. Credeți ce vreți, doamnă Ana Cîmpeanu.
***
Răspuns:
Spre deosebire de dumneavoastră eu sunt administrator editor și una dintre obligațiile mele este să comentez creațiile postate. Nu sunteți prima care o ia personal. Honni soit qui mal y pense.
Dacă vi se pare ca eu i-am luat apărarea domnului Dincă, vă înșelați. Domnia sa scrie excelent, e bărbat, nu are nevoie de susținerea nimănui.
Însă poezia clasică are niște reguli clare, puteți schimba ce e de schimbat, dar să motivați că farmecul regulilor este tocmai încălcarea lor nu funcționează nici în poezia clasică, nici în circulația rutieră, nici în codul penal.
Ana Cîmpeanu. (poate fi mai fermecător cu â, dar asta e situația)
PS: Nu mă privesc discuțiile dumneavoastră pe orice temă, private, cu alte persoane. Ați postat însă poezia, subscriu opiniilor d-lui Dincă, însă vă rog respectuos să nu îmi spuneți ce ar trebui să mă supere și ce nu. Atitudinea dumneavoastră e copilărească. Și dacă gândiți asa, poate nu știți că acesta este un loc unde oameni cu carte, care scriu, citesc traduc, corectează, publică literatură se întâlnesc. Nu e doar o formalitate să postați un blog. Vă asumați și observațiile aferente,reflectati la ele, au valoare pentru că vin de la niște oameni care se pricep.
Doamnă Ana Câmpeanu, mie îmi pare rău că ați ajuns la această concluzie! Nu a existat nicio ,,luptă" între mine și domnul Valerian Dincă și este departe de mine ideea de subestimare a cuiva. Dimpotrivă, domnul Valerian Dincă este unul dintre cei care m-au ajutat foarte mult și i-am și spus lucrul acesta. Mai mult, l-am și rugat să mă ajute. Faptul că nu corectez pe loc poezia, nu înseamnă că nu mă gândesc serios la ceea ce mi s-a spus. Nu cred că ar trebui să vă supere discuțiile mele cu alte persoane. V-am spus doar că am mare încredere în opiniile dumneavoastră și nici nu mă supăr când vi le exprimați :). Cu aceeași considerație!
© 2023 Created by Ion Lazăr da Coza.
Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE