Cuvinte cheie :
O frumoasă ilustrare a puterii premonitorii cu privire la sfârșitul vieții, dacă privim lucrurile de departe. Dacă le privim de aproape, constatăm trista lipsă a acestei puteri, pentru parcursul vieții, la fel de frumos ilustrată. Am citit cu mare plăcere!
E o plăcere și pentru mine să primesc de la dvs. bune referiri asupra textului meu! Cu îndatorare!
Munteanu Manuela a spus :
O frumoasă ilustrare a puterii premonitorii cu privire la sfârșitul vieții, dacă privim lucrurile de departe. Dacă le privim de aproape, constatăm trista lipsă a acestei puteri, pentru parcursul vieții, la fel de frumos ilustrată. Am citit cu mare plăcere!
...Textul e construit pe informații precise, transmise de un membru al familiei eroului narațiunii. Desigur, precizia (temporală) e impresionantă, căci ține de o marjă foarte mică de timp. Bățul de prăjină (5,80 m) era folosit până în sec XX pentru măsurarea suprafețelor agricole, dar și ca element figurativ în unele expresii populare. Prin una dintre aceste expresii, omul din popor definește un interval de timp cuprins intre orele 9-11, funcție de anotimp, când înălțimea iluzorie a soarelui față de linia orizontului e aproximativ egală cu lungimea unei prăjini.
Încântat și îndatorat de timpul oferit exercițiului meu literar!
Amanda a spus :
Impresionantă sincronizare. Se spune că mulți oameni simt când le vine timpul să plece, dar nu am auzit de asemenea precizie.
Impresionant, aproape uimitor! Însă știu că există premoniții și mai știu că au existat oameni care și-au prezis propria moarte sau pe a altora. Nu știu, însă, dacă și atât de exact.
Dincolo de subiectul narațiunii, un text foarte bine scris, pe care-l citești cu plăcere, dar și curiozitate crescândă. Felicitări!
Vă mulțumesc, săru' mâna! Satul, dacă ai timp să-l asculți, e plin de povești romantice, aproape toate trăite aievea. Când le trec (din oral - sub această formă circulă) în text, curg parcă fără aportul meu.
Îndatorat, Dna Vasilisia Lazăr!
da, ce imagine! impresioneaza intuitia/starea premonitorie cat si modul in care personajul pregateste momentul trecerii. si eu cred ca sunt oameni care simt sau ca simtim cu totii, unii mai mult, altii mai putin - atat de putin incat probabil nu se acorda atentie. si vecina mea, aflata pe patul suferintei, i-a spus fetei celei mari sa o trimita de acasa pe fata cea mica pentru ca nu-si putea da sufletul si a murit intr-adevar in timp ce fiica sa fusese trimisa pana la magazin sa cumpere un banal sul de hartie igienica - lucru care a durat vreo 10 min. si asta pentru ca mama vedea cat de mult sufera fiica si pur si simplu nu reusea sa treaca dincolo.
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor-șef Revista Eminesciana, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ (redactor promovare media) - poetă, redactor Radio ProDiaspora, redactor Revista Eminesciana, membră UZPR
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic, redactor Revista Astralis și Revista Agora ARTELOR
CARMEN POPESCU (redactor promovare media) - scriitoare, redactor Radio Vocativ, redactor Revista Armonii Culturale, membră UZPR
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2025 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor