aș bea ceva iubito
dacă te rog frumos
îmi faci un ceai
uite-ți promit că mâine
o să te duc la bal
să pui în el din mierea
pe care
buzele tale-o au
ori scoate damigeana
din penitenciar
mi s-a uscat gâtlejul
hai fă-mi te rog un ceai
dar nu de rostopască
și nici de tei
de vrei
mai bine scoate vinul
făcut la nunta
din Cana Galileii
hai mută-ți fundul dragă
că parcă-mi vine rău
și-aș bea măcar o cană
de zaibăr, tămâioasă
ori chiar de Murfatlar
zău uite-ți promit că mâine
o sa te duc
la bal
să te îmbraci de gală
cu-o rochie cu voal
dintr-o mătase fină
ori poate din cașmir
ori catifea făcută
din fir de trandafir
dar pân-atunci coboară
te rog în beci măcar
și-adu o damigeană
din fir de Murfatlar
Adaugă un comentariu
Frumoasă poveste Man. Probabil e de când eram mai tineri. Și mulțumesc de urare!
Mulțumesc de urare, Manuela!
Sărut mâinile Mioara!
Lisia știi cum se spune: dacă nu reușești să-i descurci, încurcă-i...
Calea de la ceai, la vin a trecut prin mierea buzelor și prin alți nuri, posibil determinanți ai schimbării. Drăgăstos monolog, zdrobitor de intim, cum numai zaibărul poate să-l înlesnescă, La mulți ani, doamnei!
Alex, ma man,în primul rând să-ți trăiască doamna și să fiți fericiți! Nu știu cum faci dar poemele tale îmi aduc aminte mereu de lucruri din viață; spre exemplu cel de față îmi amintește de un praznic că așa fac oltenii de sfântul Ion când mătușa i-a pus pe invitați în odaia bună, cea de la drum, respectiv prima cum intri în casă, în a doua m-am refugiat eu, acolo era un pat, o masa cu un pick up cu radio, știi de ăla mare care ocupa jumătate din spațiul și soba care încălzea ambele camere; ei bine, m-am așezat la masă, am gasit un post radio Oltenia care la ora aceea emitea numai folclor și am descoperit damigeana sub scaun de vreo 5 litri. Probabil mai mică decât în poemul tău, dar mult mai la îndemână))... măi, ce vin bun fac /făceau oltenii ăștia, cred că erau cam vreo 3, 5 litri și eu am început să beau tot ascultând muzica aceea care te învie și tot așa, mai beau, mai ascult, până când aud din odaia de alături, că mătușa îl trimite pe unchiu să mai scoata vin din beci că cel de pe masă se terminase, dar zice: „lasă, Ionel, că mai e dincolo o damigeană abia începută, merg să o iau”. Îți dai seama că m-au trecut toate apele, dar era prea târziu să caut apă să-i fac completare sau pur și simplu să o iau la sănătoasa și uite cum apare mătușa, se uită la mine, eu mă uit la ea de parcă atunci aș fi văzut-o prima oară și nu știu dacă e „înger sau demon” )), se apleacă, ia damigeana și dă să plece, dar observă că nu prea are motiv să plece cu ea și se întoarce la mine, ne privim iar ca două prădătoare care-și analizează șansele, apoi se uită la damigeană, se uită la mine, iar se uită la damigeană, iar se uită la mine și deodată scoate un „mneee”, semn că nu mă crede în stare pe mine de așa ispravă bahică! Noroc că nu m-a întrebat ceva, că în afară de a ridica din umeri sau de a încerca să-i răspund cu privirea, nu aș fi reușit să-i spun ceva inteligibil, dacă aș fi deschis gura cred că o mandibulă ar fi luat-o la stânga și cealaltă la dreapta, dar spre norocul meu și al ei))), n-a avut inspirația asta! Așa și tu cu damigeana, auzi, da nu era mai simplu să comanzi de pe emag:!?)))) Altfel, pentru că am lămurit ceva din lucrurile nepoetice ale acestui poem, observ un fel de „aruncare în valuri” a ta, ai scris poeme consistente în ultima perioadă, lasă, să fii sănătos și la mai mare! Cu prietenie, ma man!) Bucură-te, toate îți ies din plin!) Waw, da ți-am scris...))
Eee, atunci mi s-a luat o piatră de pe inimă. Dar m-ai confuzat oricum. :)
Damigeana era în beci... dar era închisă ca într-un penitenciar... și e doar o parodie. Noi nu avem beci și nu-mi dă voie inima să vorbesc așa cu Maria😅
La mulți ani, frumoasei tale, Alex! Și, zi-mi, a vrut să meargă să aducă damigeana? Păi de ce s-o trimiți pe ea, Alex? O aduceai tu, ca un gentleman ce ești. ) Eu, în locul ei, nu mergeam, zău că nu mergeam, mai ales că, la un moment dat, ești și foarte imperativ. :)) Și mai am o nedumerire. Ce căuta damigeana aceea la penitenciar? Greu răspuns pentru mine. Dar poetul știe. :) Încă o dată, la mulți ani, Mariei! Și distracție maximă la bal! :)
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor-șef Revista Eminesciana, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ (redactor promovare media) - poetă, redactor Radio ProDiaspora, redactor Revista Eminesciana, membră UZPR
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic, redactor Revista Astralis și Revista Agora ARTELOR
CARMEN POPESCU (redactor promovare media) - scriitoare, redactor Radio Vocativ, redactor Revista Armonii Culturale, membră UZPR
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE