Lanțul Livezii în semne ( ligament I )
Ziua, stăpânită de Regele Soare, cerne, parcă, mai rapid, se schimbă cu noaptea căreia îi surâde Luna. Oamenii trec prea repede de la o stare la alta, greu poți avea încredere și, totuși, mai afli câte un microclimat, ca o livadă, în care uscăturile nu rezistă printre pomii altoiți.
Am găsit o astfel de livadă împrejmuită de un lanț protector. Mă bucur că m-au acceptat, m-au ajutat să mă hrănesc din seva ei.
Întreaga livada, familiali si ei, toți știm că - dac-o za, unind, susține lanțul - trebuie să fim o parte, o za, din acel lanț, dor in a scrie, za importantă-(n) cerneli… si aduce stindardul, prin talent, cultură, loialitate, ajutându-și aproapele… și-ncă s-o fi ajustat, axează dar, dă încredere…sunt portaltoiul care încarcă fragedele ramuri de rod.
A, de l-ai descrie, așa de frumos, ajunge la inima pomului… ajută cu atenție, așternând părerile pertinente, dă curaj… și dragoste îndeamnă prin exemple concrete. Alături de cor, in a milita, rugina pictează cuvinte-n metafore, balsam pentru sufletele pomilor, sărutând poeme, crengile-și apleacă înspre tinerele ramuri.
- Măr? Ia! Cam el ia gustă și împărtășesc părerea cu prietenii din livadă. A, na câmp! Ea nu, altoiește în această livadă ramurile tinere în ale tehnicii corecte, pentru roadele din ce în ce mai bune.
- Au gust? A, zice bucuroasă și ajută altoiul cu valoroasele intervenții privind esența rodului.
- Spune-mi, hai, te rog, tu esti maestru, știi că lucrările tale inspiră, că lucrările tale dau culoare ramurilor pustiite?
- El e! Na!! Maestrul șevaletului știe! Dumitru-i chimie de inimi prinse-n tablouri cu tușe de cuvinte, înălțând cântări divine, că ne încălzește la focul torței lui, știe.
Miha e la post, ea, za în lanțul livezii, încântând mereu și cu exerciții de încălzirea minții.
Alexa-n drum ajută mult, ajută și ceilalți pomi în rodirea lor, acceptând, la rându-i, sugestii.
Zgârcit în păreri, constant în mesaje îmbrăcate pozitiv dar și negativ, trimite spre livadă.
- Crede, mă, și tu in semne! Cultura le ridica valoarea cuvântului! Da, c-o za, unește, întărește lanțul și, în echipă, ajută…
Vino, sa fii o za din lanțul livezii!!!
Cu mulțumiri!
Elena
Adaugă un comentariu
Îți mulțumesc, da Coza, prietene drag, cu siguranță mi-am dorit ca jocul meu să ajungă la inimile celor care m-au ajutat și nu sunt omul care să lingușesc, țin la „tăvăleală” cum se spune, te-ai convins de câte ori ai intervenit, m-ai „certat”, pe bună dreptate, am înțeles și ți-am mulțumit!
Cât privește postarea, te rog, rezolvă tu! Mi-e teamă să nu șterg ceva!
Aleasă prețuire, ca de obicei!
Elena, mie îmi place jocul.
Te felicit şi-ți mulțumim!
Conținutul? Cineva s-a întors la magazin: „- Acest ceas nu merge bine!” „- Ați dorit un ceas de aur, nu unul care să meargă bine...”
Firește, ideal ar fi fost și să fie de aur, și să funcționeze corect.
Am înțeles de ce a ajuns acest text la poezie...
da Coza
Mulțumesc, Mihaela, că ai răspuns rugăminții mele!
Ligamentul este un joc, o formă pe care am ales-o pentru a-mi exprim respectul și mulțumirile mele, cum bine ai descifrat! Dacă forma deranjează, este dreptul fiecăruia să aprecieze sau să strice emoția autorului.
Doamne ajută să fie cu folos!
Admirație!
Draga mea Sofy, m-am referit strict la mesajul pe care vreau să-l transmit unui grup de prieteni care mi-au dat curaj, m-au ajutat în încercările mele! Mai am un pas în acest joc frumos și o să-mi dai dreptate!
Sincer, mulțumesc pentru atenționare - am postat pur și simplu pe pagina mea, fără să gândesc că nu fac bine! Mulțumesc, voi posta la proză și în final puteți să -mi arătați ce și cum, unde am greșit, ce am făcut bine...
Mă bucur că ai trecut și ți-ai exprimat nelămurirea!
Prețuire!
Un titlul ce atenționează, roagă, o formă de-a citi vrei nu vrei.
O metaforă, un omagiu adus coordonatorilor și membrilor siteului - ca idee e frumos, ca formă... să nu întinăm bucuria autorului. Să fie cu folos!
Lisia, mulțumesc pentru popas și selecție!
Am vrut să postez cu un eveniment anume dar, n-am reușit... oricum eu vă mulțumesc cu fiecare comentariu adus postărilor mele!
Voi sunteți minunați, familie frumoasă, voi ne suportați, voi ne altoiți și la propriu și la figurat!
Prețuire!
Dragă Nikol MerbreM, mulțumesc pentru popas! Da, aceste comori vor purta nume drept mulțumire muncii de altoire a ramurilor tinere în ale condeiului.
Cu mare drag!
Am înțeles că nu vrei cârcotași... Dar cine vrea? Dacă analizezi ceva, în bine sau în mai puțin bine, te numești cârcotași? De ce să nu analizăm pe text? În fond este o alegorie în proză. Nu înțeleg de ce o postezi la poezie...
Dacă nu vrei analiză, îți spun doar, am trecut pe aici.
Sofy
Întreaga livadă, familiali si ei, în care uscăturile nu rezistă printre pomii altoiți. Toți știm că - dac-o za, unind, susține lanțul...
Ești fantastică, Elena! Mulțumim!
Valeria, am găsit o posibilitate să mulțumesc celor care m-au încurajat, ajutându-mă în tainele cuvântului! Oricât de puține intervenții, cu critici și aprecieri, sunt câțiva care mi-au fost aproape, printre ei fiind și tu, o prietenă de suflet, despre care voi vorbi de bine de fiecare dată.
Mulțumesc din inimă, cu rugămintea să mă urmărești! Este jocul cel mai greu pe care l-am urmat în încercarea mea și, sper să nu găsesc cârcotași care să facă analiză pe text. În final se poate observa efortul pe care nu l-am simțit, am făcut cu drag și respect!
Aleasă prețuire!
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR (redactor promovare cultură media)
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ (redactor promovare cultură media)
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE