e atât de gol
și cerul lipsește
nu am cu cine să-mi împart timpul
de când ai plecat nu simt frigul nici căldura
nu e nici zi nici noapte
doar un crepuscul continuu
secundele au înghețat
am îmbrăcat rochia neagră
mă simt îngropată în libertate
dar fără timp
fără lumină
fără tine
fără mine
simt numai lacrimile
ce se adună-n palmă
inundă linia vieții
întinsă pe spate
caut cerul
printre culorile rătăcite în cadru
să-mi pot aprinde speranțele
pentru a dezgheța clepsidra
Adaugă un comentariu
Mulțumesc!
Poezia trebuie să fie discuţie de la om la om, în limbajul omenesc cotidian. Eu cred ca reusesti asta cu brio aici.
Poezia trebuie să sugereze, nu să descrie! ...Cum s-a mai spus aici, parcă ar fi o pagină de jurnal. Finalul se îndreaptă cât de cât spre poezie. Titlul, ca vers, e interesant!
Drag,
da Coza
Îngropată în libertate e o contradictio in terminis. Libertatea despre care vorbeşti este singurătate, de fapt. Dacă o vezi ca pe o libertate înseamnă că nu te simţi stresată, apăsată, deprimată. Atmosfera pe care o imprimi acestei poezii este tocmai una de pierdere, de dezolare, de singurătate. Treaba cu îngroparea în libertate sună poate interesant ca metaforă, se vrea importantă în economia poeziei, e chiar plasată la mijloc, în miezul comunicării lirice, dar produce o falie logică. Atenţie la rupturile logice.
Îţi recomand să scrii să fii cu doi i şi Dumnezeu cu majusculă. Doar dacă nu îl transformi în substantiv comun şi ştii tu că sunt mai mulţi, că fiecare are Dumnezeul lui. Singurătatea pe care o invoci poate să fie lipsa lui Dumnezeu, putem interpreta şi aşa. Ai nevoie de un Dumnezeu al tău sau vrei să îţi fii tu însăţi Dumnezeu. Titlul pe care l-ai ales e partea cea mai bună din poezie, pentru că lasă cititorul să gândească şi să speculeze. Pari că îl cauţi pe Dumnezeu care să te pună în acord cu timpul. Fără tine, acesta ar putea să fie fără Dumnezeu, adresarea să nu fie către un partener ci către divinitate. Aşa ar fi chiar mai interesant şi de aici ar putea veni libertatea care e de fapt liberul arbitru, dar şi dezolarea. Bine, eu acum interpretez, tu ştii ce ai vrut să spui, s-ar putea ca eu să înţeleg mai mult decât ai vrut tu să spui.
Mulțumesc doamna Sofia Sincă pentru sfaturi.Am încercat să scap de balast și am renunțat la majuscule.
Un text declarativ, ca o filă de jurnal. Ai și aici metafore drăguțe dar ai și balast. De exemplu eu acest vers nu l-aș scrie, este inutil și dă senzația de poveste: Nu am cu cine să împart timpul. Se înțelege din următorul, singurătatea. Poezia are nevoie să păstreze puțin mister, nu venit cu explicații pe palmă. Trăirea se explică prin metafore nu prin propoziții simple. Și este de preferat ca versurile să nu mai înceapă cu majusculă, din moment ce nu pui și punctuație corectă.
Primele două versuri plac.
Sofy
© 2023 Created by Ion Lazăr da Coza.
Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE