De mâine Alba ca zăpada
Va fi o altă fată
Nu va suferi de vreo boală
Poate doar de inteligenţă artificială
Îi vor adăugă un nou sex
Va avea un algoritm imens
Să-şi selecteze piticii
Sau luptătorii
Va semna un agreement
Cu gladiatorii
Şi se va expune în forme ne dimensionale
În primele o mie de seriale
Despre fata de alb,de verde şi indigo
O veţi admira imprimată solo
Pe retina cu care priviţi spre friptura vegană
Albă ca efectul de vortex polar
Nu va mai avea greţuri ori stări de leşin
Un aşa zis prinţ bizar
Va exersa sărutul
În muzeul iubirilor de ceară şi formol
Vor fi tentative în si bemol
Să-i dea otrava, s-o facă suavă
S-o incite la grozăvii de budoar
Nu va avea habar
Că ne mai iubim în parcele de ocean
Că steaua din tavan
Ce stă în cap e liliacul
Ce a demonizat veacul
Şi ea cea albă va rescrie
În adn de hârtie
Povestea oglinzii de telescop
Pentru că mai există un scop
Să ne povestim de acum înainte
Doar în fractali, nu în cuvinte...
Adaugă un comentariu
Un poem IT pornind de la îndrăgitul basm al cărui personaj se upgradează prin trimiteri la alte narațiuni cunoscute sau ecranizări ce au captat atenția de-a lungul timpului și care în viziunea autorului ajunge să fie povestit după un model matematic! Interesant!
Un scenariu greu de digerat, dar nu imposibil. Cred că ar fi ultima frontieră pe care inteligența artificială ar putea-o cuceri, aceea de a putea reproduce și componenta noastră de inteligență emoțională. Dragostea fiind un sentiment complex, profund uman, este poate marele test al umanității noastre pe care trebuie să-l trecem în fata mașinilor. Rămâne de văzut cum trecem această încercare. Cum noi ne robotizăm și cumva ne însingurăm pe zi ce trece, și cum mașinăriile devin din ce în ce mai inteligente și umanoide, distanța dintre noi, oameni și mașini, devine din ce în ce mai mică. Puntea pare să fie exact emotivitatea noastră supremă: dragostea. Provocarea absolută a inteligenței supra-artificiale este dacă poate ajunge să iubească. Dacă vom putea să iubim cu adevărat niște roboți și să și fim iubiți de aceștia, atunci umanitatea noastră nu cred că mai este doar a noastră. Dar să fim optimiști. :)
Un poem bun!
multumesc aplecarii peste acest poem care ce-i drept are un pesimism al sau ,o stare de neincredere ,de lume in gri dar nu am spus ca ma dezic de speranta si increderea in umanitate doar ca trebuie sa lasam uneori luciditatea sa ne ofere monologul ei pentru a putea vedea cum se mai construieste cu o neasemuita migala iubirea ori starea de simpla fericire!
va multumesc din suflet ca aveti un suflet asta de simtitor!
O tristețe adâncă se revarsă din aceste versuri. Eu tot mai cred că lumea va reveni la normal, deși se îndreaptă cu pași repezi într-o direcție descrisă aici. Poezia prezintă o analiză la rece a ceea ce se poate vedea deja în mersul lumii. Prețuire!
Deși ne expuneți un amestec impur al unor inconveniențe actuale, totuși este de admis că tot acest ,,derapaj" derivă din destinul creator al omului. El a avut nesocotita curiozitate, dorința de a experimenta și de a se complica, până când, în anumite aspecte existențiale, s-a ajuns la un grotesc dezamăgitor. Nu cred totuși că există o majoritate care să hotărască un astfel de viitor. Frumusețea și normalul sunt perfect explicabile și niciodată nu-și vor pierde din sens. Însă poezia poate trage un semnal de alarmă. Cu prețuire!
Mihai, e genul de poezie pe care o scriem când ne cuprinde lehamitea covârșitoare de această lume revolută. Cunosc sentimentul! Apreciere!
Ați descris latura neagră, toxică a evoluției societății. Cu toate ingredientele artificiale ce denaturează spiritul și conștiința împingându-ne în prăpastia manipulării evidente.
Să nu uităm însă că trezirea adevărată a Conștiinței este deja în plină derulare, iar forța spirituală și umană au făcut declic-ul spre adevărata evoluție purificatoare.
Eu cred că, simplu spus, binele va învinge.
Iar pe dvoastră vă admir și vă prețuiesc !
O poezie veritabilă pe care am citit-o cu o plăcere deosebită!
Eram în State și mi amintesc momentul și sentimentul când știrile anunțau că vor interzice Crăciunul și câteva filme ale lui Disney. Anul acela, Crăciunul nu a fost decât o amintire și nu mai trăise până atunci ceva mai trist.
Motivul pentru care a fost interzis "Albă ca zăpada," este atât de absurd și prostesc, încât nici nu-l pot spune aici. Din păcate, lumea lunecă în grotesc, dar oamenii se miră și atât.
Și aveți dreptate "Să ne povestim de acum înainte
Doar în fractali, nu în cuvinte..."
Cu prețuire!
Să fie sila de viitor, sau teama de pierdere a sorgintei umane?! Oricare polemică aș amplifica, adevărul crunt al realității de azi este înfricoșător! RRR, semn de plăcută lectură
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR (redactor promovare cultură media)
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ (redactor promovare cultură media)
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE