REZULTATE:
Când am lansat concursul, am profețit (deși știam că nimeni nu-i profet pe site-ul său!) „că mărețe fapte se vor înfăptui”. N-or fi fost mărețe faptele, dar interesate sunt! Să dăm „cuvânt” cifrelor existente la ora acestui bilanţ. Aşadar:
– 29 poezii (votate de 31 membri);
– 13 proze (votate de 15 membri);
– patru piese de teatru (votate de 9 membri);
– patru eseuri (votate de 14 membri).
Și acest concurs a fost o provocare irezistibilă pentru mulți creatori, votanţi şi… chibiţi. Fireşte, conştienţi de toate acestea, organizatorii s-au străduit şi, în mare parte, au reuşit – zicem noi – să iasă totul ca la carte.
Notele primite sunt, orice s-ar spune, la ora votării și în cadrul concursului, o radiografie fidelă a creatorului și a creaţiei făcută de cei ce ne-au votat. La rându-ne, notele pe care le-am dat, comparându-le cu notele celorlalţi votanţi, ne arată raportarea noastră la fenomenul literar actual. Suntem aproape? Suntem departe? Fiecare să hotărască. Dar cu sinceritate.
Organizatorii mulţumesc şi în acest cadru participanţilor şi votanţilor, dar şi celor care, alături de preşedintele concursului, Ion Lazăr da Coza, au format juriul: Valerian Bedrule, Teodor Dume şi Rodica Răpeanu (enumerare în ordine alfabetică). Remarcabil este şi efortul extraordinar depus de coordonatoarea concursului, doamna Vasilisia Lazăr. Încă o dată… ba de o mie de ori, mulţumiri!
Sponsorii sunt rugați să ne spună câte cărți oferă și cui le oferă, iar fericiții câștigători să ia direct legătura cu sponsorii și să le dea o adresă din țară unde să le fie expediate coletele. Mulțumim!
Din partea site-ului ÎNSEMNE CULTURALE, cu toată dragostea: multă sănătate, prosperitate, iar pe plan literar, nesfârşită inspiraţie!
Metoda de calcul a notei finale:
(nota membri + nota juriu x 4) : 5 = z,zz
Clasamente:
(Acestea sunt fotografii și pot fi descărcate.)
***
***
***
***
***
Regulamentul concursului AICI
Poeziile participante AICI
Textele de proză participante, pag. I AICI și pag. a II-a AICI
Eseurile participante AICI
Piesele de teatru participante AICI
Sponsori concurs:
Teodor Dume, Tudor Cicu, Gina Zaharia, Viorica Hagianu,
Ion Lazăr da Coza, Vasilisia Lazăr.
***
Diplomele:
Poezie:
Premiul I: „Toamna - cântecul oaselor noastre” de Petre Ioan Crețu
Premiul al II-lea: „Mă încolțește toamna” de Emilia Amariei
Premiul al III-lea: „Primăvara toamnei” de Silvia Filip - retras (cont fals)
Premiul al III-lea: Toamna mea niponă” de Nikol MerBreM
Proză:
Premiul I: „Destine aruncate” de Nikol MerBreM
Premiul al II-lea: „Sub frunzele uscate” de Pop Dorina
Premiul al III-lea: „Tamara” de Tudor Cicu
Dramaturgie:
Premiul I: „Gângania din cap” de Tudor Cicu
Premiul al II-lea nu se acordă
Premiul al III-lea nu se acordă
Eseu:
Premiul I: „Scrisoare deschisă domnului Cehov” de Tudor Cicu
Premiul al II-lea: „Rupând silabe din gândul toamnei” de Pop Dorina
Premiul al III-lea: „Toamnă pe Valea Zânelor” de Ecaterina Chifu
Cuvinte cheie :
Felicitări câștigătorilor!
Mulțumim concurenților, juraților și votanților!
Mulțumim sponsorilor!
Odată afişate rezultatele, apar mulţumiţii şi nemulţumiţii. Cum am mai spus-o cu astfel de prilejuri, haideţi, cei nemulţumiţi, să găsim, în primul rând, vinovaţii în noi: poate nu am trimis textul cel mai potrivit, cel mai inspirat; la secţiunea poezie, de exemplu, un text sub patru catrene, considerăm noi, e prea puţin, unul de peste zece catrene plictiseşte; proza trebuie să fie concentrată, rotundă, expresivă; la secţiunea eseu, au fost trimise texte valoroase literar, dar unele nu au nici în clin, nici în mânecuţă cu specia numită eseu; o piesă de teatru, dacă se vrea comedie, trebuie ca fiecare replică să fie spumoasă, spontană etc., iar dacă se vrea o dramă, fiecare cuvânt să fie o picătură de amar strecurată în sufletul cititorului… În mare parte, votanţii au ţinut cont de toate acestea. Personal, chiar dacă unele texte au fost valoroase, dar netematice, le-am dat cel mult nota șase!
Pentru cârcotaşii care susţin sus şi tare că pe site-ul ÎNSEMNE CULTURALE nu este apreciată poezia clasică, iată că locul doi și trei sunt tocmai astfel de poezii! Deci, dragilor, noi iubim valoarea indiferent în ce formă e turnată, doar să fie valoare!
Sponsorii sunt rugați să ne spună câte cărți oferă și cui le oferă, iar fericiții câștigători să ia direct legătura cu sponsorii și să le dea o adresă din țară unde să le fie expediate coletele.
Am primit adineauri, eu și coordonatorul, un reproș de-a dreptul neîntemeiat, cum că un votant (poate or mai și alții) și-a acordat o notă mai mică decât prevede regulamentul și că trebuie să i se anuleze toate voturile și eliminat din concurs! E o notă mai mică, nu mai mare, dată sieși. Cu ce i-a afectat pe alții?!
Considerând că formula actuală de desfășurare a concursului - deși crono și energofagă! - e cea mai viabilă (e obținută după vreo 8-10 experimentări!), suntem hotărâți s-o păstrăm.
Analizăm și acceptăm cu interes obiecțiunile pertinente - nu și utopiile!
Mulțumim!
Revin (dacă e cazul).
Felicitări tuturor!
Există la acest concurs multe note mici. Păcat! Unele texte chiar au fost neinspirate, dar altele au fost bune, însă nu au respectat tema. Pe acest motiv au fost depunctate. Să nu mai spunem că la secțiunea eseu, doar două erau cu adevărat eseuri. Păcat! Poate data viitoare...
Felicitări tuturor participanților! Celor aflați pe podium si tot înainte!
1 ... Petre Ioan Crețu, Emilia Amariei, Silvia Filip (pentru secția poezie) au din partea mea cite o carte `Pe Carul Mare abia zărit~
2. ... Nikol MerBreM o carte de proză `Fata cu smochine~
3. ... Pop Dorina (secția eseu) o carte de eseu> `Scrisori din prisaca de la Negosina~
Asta, daca-mi trimit adresa lor pe tudorcicu52@gmail.com
Mulțumiri tuturor: organizatori, juriu, participanți, votanți și cititori!
Vă mulțumesc! pentru clipele (din timpul propriu!) acordate citirii și analizării creațiilor.
Notele? Că-s mici sau mari, obiective sau nu, ne șoptesc multe despre noi și Însemne Culturale. Cu toții, sper că tindem spre mai bine, spre armonie cu noi și ceilalți.
Dacă fiecare creator s-a străduit să dea tot ce-a fost mai bun în el, s-a autopremiat prin timpul acordat sieși, iar pentru curajul de a-și expune creația eu îi zic: „Felicitări!” Ați votat sau nu, corect sau nu, e propria opțiune.
Să ne întâlnim cu drag!
felicitări câştigătorilor şi tuturor participanţilor!
Chiar şi participarea este un câştig şi un gest benefic cuvântului scris.
mulţumiri organizatorilor care au avut foarte mult de lucru şi de descâlcit multe texte.
voi trimite fiecărui câştigător (locurile 1-3) câte o carte.
puteţi opta pentru volumele:
- durerea din spatele cărnii (poezie)
- colecţionarul de răni (aforisme)
- temniţa de sub rană (poezie)
- fără grupă sanguină (poezie)
- azil într-o cicatrice (poezie)
- vitralii pe un interior scorojit (aforisme)
rog lăsaţi-.vă adresa poştală la adresa de mail teodordume@gmail.com
cu sinceritate,
teodor dume,
Voi dărui cu tot dragul câte un exemplar din cartea mea de poezie „Anotimpul întoarcerilor” tuturor câștigătorilor. Aștept adresele la mesaje personale ori la adresa de mail vasilisia1964@yahoo.com.
Felicitări, tuturor: organizatori, premianți, participanți și, nu în ultimul rând, juraților!
Doamna Nuţa Crăciun, scrieţi:
“dar intr-adevar cred ca nu toata lumea a votat cu destula responsabilitate si ca o parere sau sugestie pentru urmatoarele concursuri, daca-mi permiteti, parca limita de jos a acordarii notelor, e prea mica, personal consider ca nu au fost texte in concurs sub nota 5, poate s-ar putea incepe votarea cu nota 4”
Eu nu am participat la nicio secţiune, dar am votat la toate cele patru (lucru pe care ar fi trebuit să-l facă mult mai mulţi membri). M-a derajat puţin această afirmaţie. Pe ce vă bazaţi când scrieţi că nu toţi au votat cu responsabilitate? Eu personal am acordat la poezie pentru cei trei ieşiţi pe primele locuri notele 7, 9, 9.
Am pus mii de note în 40 de ani şi cred că mă pricep cât de cât (chit că la matematică s-ar spune că ar fi altceva)
La creaţia dvs. am acordat nota 5, deci am fost între extreme.
Propunerea cu cel puţin nota 4 nu o consider bună. Eu am acordat note mai mici şi chiar nota 1 la creaţii care nu respectă tematica. Dacă în iarnă se mai organizează un concurs, bineînţeles cu tema “Iarna” cu cât aţi nota o creaţie care spune despre soare, mare, plajă, etc…?
Şi ca să închei într-o notă veselă:
La şcoală un elev supărat îi spune profesorului:
– Domnule profesor nu cred că merit chiar nota 1.
– Nici eu nu cred, dar notă mai mică nu există.
Nuta Craciun a spus :
Felicitari tuturor participantilor si castigatorilor!! Intr-adevar poeziile premiate s-au situat si in topul aprecierii mele, dar intr-adevar cred ca nu toata lumea a votat cu destula responsabilitate si ca o parere sau sugestie pentru urmatoarele concursuri, daca-mi permiteti, parca limita de jos a acordarii notelor, e prea mica, personal consider ca nu au fost texte in concurs sub nota 5, poate s-ar putea incepe votarea cu nota 4, cel putin, insasi actul scrierii merita mai mult decat o nota de 1. textul meu de exemplu, a primit si note de 10, ceea ce probabil e prea mult, dar si o nota de 1... ma intreb si eu, retoric, oare cine a fost mai obiectiv, cel care mi-a dat 10, sau cea care mi-a dat un 1 ? :)
Doamna Vasilisia, am şi eu o întrebare: cea care a votat cu numele Chivu Ecaterina şi care a notat aproape toate creaţiile cu nota 9, este aceeaşi persoană cu Chifu Ecaterina?
Da, e aceeași. Eu am greșit, am scris Chivu la vot, e un nume mai uzual decât Chifu. Am corectat. Îmi cer scuze!
Bidulescu Constantin a spus :
Doamna Vasilisia, am şi eu o întrebare: cea care a votat cu numele Chivu Ecaterina şi care a notat aproape toate creaţiile cu nota 9, este aceeaşi persoană cu Chifu Ecaterina?
Mulţumesc.
Vasilisia Lazăr (da Coza) a spus :
Da, e aceeași. Eu am greșit, am scris Chivu la vot, e un nume mai uzual decât Chifu. Am corectat. Îmi cer scuze!
Bidulescu Constantin a spus :Doamna Vasilisia, am şi eu o întrebare: cea care a votat cu numele Chivu Ecaterina şi care a notat aproape toate creaţiile cu nota 9, este aceeaşi persoană cu Chifu Ecaterina?
FONDATORI
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
ADA NEMESCU - poetă
MIHAELA POPA - poetă
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor