În aer simt miros de primăvară. În grădini, ghioceii îşi iţesc clopoţeii, iar toporaşii şi-au pus rochiţe albastre.
În suflet simt bucurie, spiritul zboară spre înalturile azurii. De ce aceste sentimente? Aţi înţeles!
Este fericirea reînnoirii naturii, a speranţei într-un an bun, cu roade bogate şi copii frumoşi, cu multă iubire. Este „mitul tinereţii... basm românesc al tinereţii fără bătrâneţe şi al vieţii fără de moarte”, aşa cum spunea Mircea Eliade.
Ce reprezintă tinereţea?
Tinereţe este atunci când te simţi frumos, sănătos, puternic şi toată lumea este a ta. Când ai bucuria de a trăi, când viaţa nu te-a înrobit. Atunci când cea mai importantă problemă pe care o ai este aceea de a iubi şi a fi iubit.
Tinereţe este atunci când simţi răsăritul de soare, când culorile acestuia sunt culorile spiritului tău, când simţi cum se trezeşte totul în jur, după lunga noapte a iernii. Atunci când vezi ghioceii, toporaşii, mugurii pomilor, când cânţi de fericire, fără a avea un motiv anume.
Dacă aş fi tânără, mi-aş face o baie cu flori, mi-aş îmbrăţişa alesul şi l-aş săruta în văzul lumii. Ar fi angajamentul faţă de mine, faţă de el, faţă de Cer, pentru anul care abia a început şi pentru întregul viitor.
Cum nu mai sunt tânără, fac baia cu flori (pentru asta nu contează vârsta), apoi îmi îmbrăţişez soţul, copii şi nepoţii.
Port tinereţea în suflet!
Vă doresc tuturor, femei şi bărbaţi deopotrivă, „tinereţe fără bătrâneţe”!
Cuvinte cheie :
Dorinţa de a colora cu viaţă, prin cuvânt, a tot ce te înconjoară, găseşte momente, pretexte. Primăvara, o sărbătoare veşnică a sufletului, reînvierea în fiecare an.
Culorile vii, florile sunt apanajul sufletului deschis, iubitor, altruis.
Un text care mi-a mers la suflet!
Sofy
Mulţumesc!
Sofia Sincă a spus :
Dorinţa de a colora cu viaţă, prin cuvânt, a tot ce te înconjoară, găseşte momente, pretexte. Primăvara, o sărbătoare veşnică a sufletului, reînvierea în fiecare an.
Culorile vii, florile sunt apanajul sufletului deschis, iubitor, altruis.
Un text care mi-a mers la suflet!
Sofy
Mulţumesc pentru trecere şi aprecieri Mihaela!
Mihaela Popa a spus :
"Port tinereţea în suflet!
Vă doresc tuturor, femei şi bărbaţi deopotrivă, „tinereţe fără bătrâneţe”! "
Mulţumesc pentru frumoasele cuvinte!
"Vă doresc tuturor, femei şi bărbaţi deopotrivă, „tinereţe fără bătrâneţe”! "
Stefana, ma straduiesc sa tin pasul cu tine .Spiritul tau revarsa peste toti drag de viata. Multumim!
Cum nu mai esti tanara? Aceste cuvinte descriu un suflet tanar.
O primavara frumoasa!
Cu drag,
Dacă stai să faci socoteala după buletin, nu mai sunt tânără. Când însă priveşti în adâncul sufletului, vezi cu totul altceva. Mă bucur de această tinereţe a spiritului. La fel urez tuturor!
Corina Militaru a spus :
Cum nu mai esti tanara? Aceste cuvinte descriu un suflet tanar.
O primavara frumoasa!
Cu drag,
Multumim, cu drag si apreciere Stefana!
Îmi face plăcere, Claudia!
Claudia Elena Peter a spus :
Multumim, cu drag si apreciere Stefana!
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor-șef Revista Eminesciana, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ (redactor promovare media) - poetă, redactor Radio ProDiaspora, redactor Revista Eminesciana, membră UZPR
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic, redactor Revista Astralis și Revista Agora ARTELOR
CARMEN POPESCU (redactor promovare media) - scriitoare, redactor Radio Vocativ, redactor Revista Armonii Culturale, membră UZPR
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei