Era neînţeles de cei din jur.. Uneori era certat aprig de părinţi pentru nerealizările lui. Viaţa lui era din ce in ce mai searbădă. Trecuse de prima tinereţe, şi de a doua, şi iubirile pe care le avusese îl convinseseră că cele mai frumoase iubiri tot în vise rămân. Într-o după-miază, după ce s-a plimbat prin grădina casei, s-a rezemat de statuia albă de marmură şi-a adormit. Când s-a trezit, a privit mirat statuia albă cu chip de femeie. A mângâiat marmura încercând să descopere fiinţa din vis. Dar statuia a rămas încremenită. Fiindcă i-a plăcut visul, venea cât mai des la picioarele statuii, unde visa şi ore întregi. De fiecare dată, la plecare, o mângâia şi îi săruta mâinile de piatră. Într-o seară, în grădina casei se dădea un bal, femeile şi barbatii dansau parca plutind. Numai el era mai mult cu ochii la statuie. Fără să bage cineva de seamă, statuia se metamorfoză într-o femeie frumoasă, coborând cu trena albă scarile de marmură şi întinzand braţul ei către el. Deşi la început uimit, s-a prins bucuros de braţul ei, care s-a înfăşurat după gâtul lui şi braţu-i a cuprins statuia ce devenise femeia din visele sale. Astfel, printre invitaţii care la rândul lor erau uimiţi de apariţia frumoasei, s-a trezit dansând singur cu Ea. Nu ştia dacă se îmbătase la balul din grădină şi visase toată seara. Ridicându-se din iarba, privirea i s-a îndreptat catre statuie. Ea era acolo, aşa cum o ştia dintotdeauna...
Cuvinte cheie :
Un rebel nu poate avea vise decât rebele.
Povestea unei vieţi în câteva fraze... hmm! bine prinsă, emoţionantă.
Ca un fluture modest, care n-a dansat decât o dată.
Am citit cu deosebită plăcere, Sofy!
Era neînţeles de nimeni. Nu-i corect! Nu era înţeles de nimeni. sau: Era neînţeles de cei din jur.
dupămiază > după-amiază ş.a.c.
Proza place mult.
da Coza
Am venit, am citit... m-ai pus pe gânduri. Statuia poate fi și iubirea neîmpărtășită. Subtil.
Semn de lectură, Teo!
Frumos text! Bun venit cu proză, domnule Radu Liviu Dan!
Am citit cu placere.
Frumos text.
Domnilor Ionel Mony Constantin şi Radu Liviu Dan, vă rog din suflet ca din acest moment să vă ignoraţi reciproc!
Acest site este unul de cultură şi nu un câmp de bătălii. Acuzele nu cred că îşi au locul aici, fiindcă acel aşa-zis plagiat nu s-a petrecut pe acest spaţiu, au trecut doi ani de atunci şi în plus nu mai există dovada lui deoarece blogurile protagoniştilor au fost şterse între timp. În plus, domnul Radu Liviu Dan a cerut scuze doamnei Bianca Dan în mod public, chiar aici pe forum, iar aceasta nu s-a arătat prea deranjată de preluarea celor trei versuri ale ei.
"ASCULTĂ ŞI BAGĂ BINE LA MEMORIE!
DE CÂTE ORI VEI MAI POSTA AICI, PE ACEST SITE SAU PE ORIUNDE TE MAI GASESC TE VOI DENUNTA CA PLAGIATOR." (Ionel Mony Constantin)
Eu cred că, indiferent de situaţie, nu ar trebui să se vrea moartea păcătosului, ci îndreptarea lui, iar domnul în cauză a avut timp suficient să se pocăiască astfel încât să nu mai greşească altădată, voit sau pur şi simplu fără să-şi dea seama.
Îi recomand domnului Radu Liviu Dan şi nu doar acestuia, preventiv, să-şi verifice pe google orice vers ar scrie, deoarece e posibil să rămână în memorie anumite metafore care au plăcut foarte mult încât să le folosească în mod firesc ca şi când i-ar aparţine. Nu puţine au fost cazurile când cineva s-a identificat cu o scriere sau cu un autor deoarece s-a regăsit acolo.
Rog deci în mod politicos ambele părţi, să se ignore dacă nu pot, cel puţin, să se tolereze.
"DACĂ MAI ARE UN PIC DE DECENŢĂ PERSONAJUL AR FACE BINE SA SE RETRAGĂ!" (Ionel Mony Constantin)
Nu mi se pare în regulă această frază, domnule Mony. Ştiaţi exact că am discutat cu domnul Radu Liviu Dan aseară şi lucrurile păreau să intre în normal, dar d-voastră aţi continuat polemica, ca şi când nu ar fi fost destul o bâtă la un car de oale.
Cu speranţa că am fost înţeleasă şi că lucrurile vor reintra în normal,
Vasilisia Lazăr (da Coza)
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor-șef Revista Eminesciana, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ (redactor promovare media) - poetă, redactor Radio ProDiaspora, redactor Revista Eminesciana, membră UZPR
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic, redactor Revista Astralis și Revista Agora ARTELOR
CARMEN POPESCU (redactor promovare media) - scriitoare, redactor Radio Vocativ, redactor Revista Armonii Culturale, membră UZPR
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Astăzi nu este ziua de naştere a nimănui
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2025 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor