Şi-au mai trecut câteva veacuri…
…Undeva în Carpaţi trăia un bătrân uitat de vrme, cu pletele şi barba albe până la piept. Ducea viaţa ca un pustnic într-o imensă vilă. Nu avea pe nimeni în apropiere, doar grădina cu flori şi mormintele dintre ronduri ale soţiei, copiilor şi nepoţilor. Strănepoţilor nu le ştia numărul şi nici prin ce colţ de lume îşi duceau veacul. Probabil că ei nici nu ştiau că străbunicul lor, descendent din descendentul lui Dracula, încă mai trăia pe aceste meleaguri. Nimeni din ţinuturile româneşti nu ştia de existenţa sa, dar nici el nu mai ştia ce se petrecea în ţară.
Uneori, în nopţile senine, o caleaşcă de aur brăzda bolta înstelată de la un orizont la altul şi dispărea undeva între munţi, iar către orele dimineţii făcea cale întoarsă. Acest bătrân destul de voinic, puternic şi ager, cu auzul de panteră şi privirea de acvilă, era vizitat în fiecare anotimp de o pereche de tineri îndrăgostiţi. Aceşti tineri nu erau alţii decât proprii săi părinţi, Narcisa şi Prinţişor, care-şi vizitau unicul copil rămas în rândul pământenilor care parcă dorea să concureze nu numai durata de viaţă a broaştelor ţestoase, adică vreo trei sute de ani, ori pe cea a corbilor care au o viaţă de chiar până la cinci sute de ani, ba chiar voia să doboare recordul lui Moise despre care se spune că ar fi trăit opt sute de ani! Avea ambiţia să fie cel mai longeviv om de pe pământ, ba chiar să-l depăşească pe Adam care ar fi trăit vreo nouă sute de ani! Şi şanse existau, căci omenirea trecuse în alte dimensiuni, iar procesul de îmbătrânire începea acum abia după o sută optzeci de ani!
Din când în când o prinţesă frumoasă ca o zână apărea în dimineţile de început ale fiecărui anotimp şi poposea câteva zile în vila sa. Aceasta era născută într-o altă dimensiune şi nu avea nevoie de niciun mijloc de transport, teleportându-se dintr-un loc în altul cu viteza gândului. În realitate, era o făptură aproape imaterială, nici materie, dar nici spirit. Era o nouă formă de energie cu o superconştiinţă ce-i dădea posibilitatea să evadeze din spaţiul planetar, iar când revenea pe Pământ acea entitate energetică se metamorfoza în fiinţă umană. Aceasta era sora mai mică a lui Mircea, prinţesa pe care şi-o dorise mereu Prinţişor, dar care se născuse pe o treaptă superior organizată, dincolo de barierele cunoscute de el. Cu toate acestea, prinţesa refuza să dezvăluie marile secrete ale existenţei acelei lumi. Probabil forţe mult mai evoluate ca ea îi interziceau acest lucru.
Alteori, caleaşca brăzda cerul nopţii de la un orizont la altul şi se oprea undeva într-un vârf de munte la un castel ce părea părăsit, dar unde locuia în linişte şi pace Contele Dracula cu tânăra şi frumoasa sa ducesă. Din când în când cei patru îl onorau cu câte o vizită pe cel mai tânăr din neam ca vârstă, dar veteran ca aspect fizic. Bătrânul îi apostrofa de fiecare dată cu blândeţe pe tinerii săi părinţi şi pe tânărul său străbunic:
- Nici acum nu v-a venit mintea la cap...!? Dar ce să-i faci, vă cred! Ale tinereţii valuri... De altfel, pe voi v-a preocupat întotdeauna plimbarea pe planetă, în vreme ce eu m-am îngrijit de proliferarea neamului! La urma urmei, eu sunt adevăratul urmaş pământean al marelui voievod Vlad Ţepeş! Şi nu pot să nu recunosc că mă mândresc cu asta!
SFÂRŞIT
Cuvinte cheie :
Din păcate, timpul nu mi-a îngăduit să citesc toate capitolele! Din ce-mi pot da seama, e un roman fantastic, de aventuri, scris bine, cu multă imaginație, cu vervă...
Felicitări autorului pentru că și-a dus proiectul la capăt!
Mulțumiri!
da Coza
Când o carte te trage de mânecă, dorind s-o citești, curiozitatea își apleacă puțin ochii pe finalul acesteia. Așa am făcut și eu acum. Nu știu dacă timpu-mi va permite să citesc integral „Bătrănul din Carpați”, dar mă voi strădui. Pare interesantă.
Felicitări, domnule Nălbitoru, pentru mesaj și realizarea dumneavoastră literară.
Cu aleasă prețuire,
Dorina Pop
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor-șef Revista Eminesciana, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ (redactor promovare media) - poetă, redactor Radio ProDiaspora, redactor Revista Eminesciana, membră UZPR
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU (redactor promovare media) - scriitoare, redactor Radio Vocativ, redactor Revista Armonii Culturale, membră UZPR
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
Se postează doar o poezie pe zi și nu mai multe! Chiar și așa, rog autorii mai prolifici să nu exagereze cu postările! Trei poezii de autor în cele 20 vizibile de pe pagina de start e destul! Să lăsăm păreri și sub textele colegilor de condei!
Comentându-i pe alții, vom fi, la rândul nostru, comentați.
Așa-i într-un cenaclu.
Mulțumesc!
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor