Versuri și pictură Ion Lazăr da Coza
lui George Bacovia
Mesteceni albi
Cu ramuri negre
În zare par s-aţină norii
Ca nu cumva
Să umple câmpul
De scame albe,
Derizorii…
Mesteceni albi
Cu ramuri negre
Sub orizont pe nori îi mână
Ca nu cumva
Să troienească
Salcâmii 'nalţi
De la fântână –
Popas de corbi
Şi de iluzii…
Mesteceni albi
Cu ramuri negre…
Adaugă un comentariu
Vă mulțumesc din suflet pentru aprecierile deosebite! E una dintre poeziile mele preferate. Ori de câte ori o citesc, îmi induce un sentiment de tristețe amestecată cu sublim. Prețuire pentru toți!
foarte frumos omagiu!
Domnule Stănescu, îmi cer iertare, dar abia în seara aceasta am găsit mail-ul dv. la spam. Am fost și sunt atât de ocupată în această perioadă, încât nu am avut timp să-mi verific corespondența. Avem brigadă de control la școală, scoatem și revista, dar și multe altele care au fost un pic neglijate din cauza vacanței mele prelungite. Mai păsuiți-mă săptămâna asta și promit să mă ocup de ce m-ați rugat după aceea. Cu privire la copertă, cred că Ada ar fi încântată. Cu drag!
Simt culoarea cuvintelor ce au mângâiat trista coajă albă de mesteacăn în apropierea iernii. În spatele imaginii frontale precis că se auzeau lupii... Bucuros aflu acum despre această lume străjuită de cinci mesteceni semeţi, lume ce a trecut cândva prin privrea LUI. Sper să reuşesc să închei cele 101 Valente altoite pe HAIKU-urile celui ce este în gândurile noastre. Este un prilej să aşez aici una dintre valente, dacă-mi este permis.
se stinge toamna
'''Pe ram desfrunzit
Cireşe stafidite
Amurg peste sat''
Ion Lazăr da Coza (LXXVIII)
se stinge toamna
cinci pesimişti
mesteceni
goi şi
trişti
se stinge toamna
cerul extins
între crengi
goale-i
prins
se stinge toamna
nişte strigoi
par plopii
trişti şi
goi
se stinge toamna
în curtea mea
miroase-a
fulg de
nea…
Aparenta încremenire a peisajului de toamnă este doar primul strat în fiecare dintre tablouri, cel liric și cel pictural, căci în fapt, lucruri mari par gata să se întâmple între cer și pământ, prin prisma mestecenilor, percepuți ca un fel de axis mundi. Îmi place cum versurile ,,Popas de corbi/ și de iluzii" vorbesc și ele despre cele două straturi ale tabloului, cel aparent și cel ideatic.
Dragă amintire,
Nikol
Imagini și cuvinte ce se împletesc într-un demers artistic desăvârșit, o simbioză perfectă ce demonstrează încă o dată ca talentul autentic și care poate genera mai mult decât obișnuință și liniaritate are capacitatea de a-și manifesta calitatea în mai multe domenii în care în lipsa lui '' dacă dragoste nu e, nimic nu e'', de fapt aici se face și departajarea între meseria de a scrie și arta de a face același lucru, odată cu timpurile talentul evoluează și cere tot mai mult/multe de la cei care pretind sau încearcă, iar aici avem o demonstrație indubitabilă, respect!
Mulțumesc mult! E pictura lui Ion. Ion a cochetat și cu pictura, doar că nu s-a perfecționat în această direcție. Știi că nu punem materiale de pe net aici, doar creații proprii.
Lisia, cu drag. Dar abia acum observ și eu că n-am marcat cu „îmi place” și că n-am remarcat faptul că și pictura aparține lui Ion, eu credeam că e o imagine oarecare luată de pe net. :)
Grig, eu, de fapt, acum observ că nu am pus dedicația. În volum, acest poem e dedicat poetului George Bacovia. Voi completa acum. Mulțumesc mult pentru aprecieri!
Mi-amintește de „copaci albi, copacii negri” ai lui Bacovia, cu aceeași atmosferă încărcată de melancolie și același decor în care poposesc corbii... cu o cadență a versului care face lectura și mai plăcută.
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR (redactor promovare cultură media)
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ (redactor promovare cultură media)
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE