iar echinocţiu
iarna înfrâng
mugurii
de prin
crâng
iar echinocţiu
grăbite flori
înalţă
chip în
zori...
iar echinocţiu
stol de cocori
croncănit
pe sub
nori
iar echinocţiu
cu dor ascuns
inima
saltă-n
puls...
Adaugă un comentariu
Trecem de tumultul vieţii şi ne ecranăm, privind uimiţi apariţia mugurilor firavi, a florilor gingaşe, a păsărilor călătoare şi a celor locale care intră într-o joacă fascinantă, etc., pentru a rezista... Domnule Petruţ Dan cititor de Valente şi făuritor de poezie!
Un poem dedicat primăverii ce face inima să-și accelereze ritmul și cititorul să se bucure de această lectură ca un imn de întâmpinare, cu stimă!
Nikol, clipe vin şi clipe trec peste noi peste natură martie ne înfioară, ne dă totul cu măsură... Mulţumesc de trecere, mulţumesc de zicere!
miez de martie
timp se-mplini
noaptea e
cât o
zi...
Frumoasă trezire la viață în ritm de echinocțiu!
Drag,
Nikol
În primăvară şi-n toamnă primim în dar zile egale cu nopţi, două cumpene cu semnificaţii diferite, cu frumuseţe proprie în sufletul omului şi în tot ce ne înconjoară… Echilibrul celor două cumpene este ţinut ’’’cu dor ascuns’’ de inima care saltă-n puls la sosirea şi plecarea cocorilor … Doamnă Elena Maria Chindea.
Un puls al reînnoirii perpetue, de o plasticitate simplă dar complexă în conotoțiile ei astrologice. Deszăpezirile noastre ca și ale naturii aduc explozii florale amețitoare! Faină Valentă!
Doamnă Vasilisia Lazăr, vă mulţumesc pentru explicaţiile pe care mi le-aţi trimis. Inginerului din mine îi rămâne de studiat şi aplicat modul de utilizare a virgulei...
O postare a lui Ion de aici de pe site a devenit atât de populară încât apare pe google imediat ce cauți Folosirea corectă a virgulei. La ora aceasta, are deja 83182 vizualizări. Cu zeci de mii de vizualizări sunt și alte postări de pe site. Cred că următoarea în top e Figuri de stil cu 44954. Dar mai sunt și altele, ale altor autori. Nu chiar la acest nivel, dar destul de vizualizate.
Nu. Nu se poate vedea cine a vizualizat. Se contorizează orice vizualizare, și cele de pe site, și cele dinafara site-ului, deci vă dați seama că e imposibil. A aprecia cu „îmi place” se poate doar pentru membrii site-ului, nu se poate aprecia și dinafară, de aceea se vede. Acum depinde câtă reclamă își face fiecare postării. Dacă o distribui pe facebook, atunci ea va fi deschisă de mulți, doar că nu pot comenta și nu pot aprecia dacă nu sunt și membri ai site-ului. De asemenea, există scriitori foarte cunoscuți și dacă dai o căutare a numelui pe google, apare (și) cu postarea/postările de pe Însemne, iar dacă dai click, vizualizarea se contorizează.
Doamnă Vasilisia Lazăr, mă bucur că echinocţiul meu v-a plăcut. Anul acesta a fost în preajma celei de-a treizeci şi doua zi internaţională a apei şi a unei luni pline, luna lui martie. Dacă am avea acces la memoria apei ce poveşti frumoase am fi ascultat de pe valea Cozei...
Am observat că se poate vizualiza cine răspunde unei postări cu ’’Îmi place’’. Programul permite şi vizualizarea celor care au deschis postarea?
Am corectat textul la mine în PC după ce am postat pe pagină înainte de sesizarea Dumneavoastră privind nepotrivirea unor cuvinte, apoi în textul de pe pagină, conform lecţiei practice pe care mi-aţi oferit-o cu un timp în urmă. Mulţumesc!
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR (redactor promovare cultură media)
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ (redactor promovare cultură media)
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE