Încă nu poți să înțelegi
Că se topește neua în Bucegi
Brândușele, zambile, frezii, ghiocei
Din tainice adâncuri se ivesc
Să mergem, să culegem, să le iei
Și atunci să-ți spun că te iubesc
Timid, senin, pe îndelete
Cum repetam în gând atât de des
Ca Duhul Muntelui și Dragobete
Să fie martori că ai ințeles!
Adaugă un comentariu
Vă mulțumesc pentru precizări, și vă asigur că la rândul meu am același sentiment fațâ de limba română.Din păcate dintr-un orgoliu inadecvat v-am interpretat greșit bunele intenții.Atât observațiile Domniei voastre, cât și cele ale Doamnei Vasilisia mi-au dat o lecție, pe care o să o țin minte. !
Vă asigur d-le Stoian că nu am nici o înverșunare - am doar respect pentru limba în care scriu! Iar observația mea era strict legată de grafie și gramatică. Mie personal mi s-au făcut nenumărate observații legate de limbă, am comis-o de multe ori - dar nu mi-am permis niciodată să nu operez corecțiile necesare! Am o înțelegere mare pentru toate sufletele ce vor să se exprime prin poezie indiferent de harul fiecăruia. Nu m-am legat de mijloacele tehnice de turnare în poezie, de fondul filozofic sau nu al poemului - aici poetul e stăpân desăvârșit, dar a ne respecta limba e absolut necesar! Primul meu contact cu poezia, acum 14 ani, a fost pe un site literar condus de o familie de ziariști. Și vreau să vă spun că pentru o diacritică lipsă ne ciufuleau rău de tot. Iar dacă nu operam de urgență corecturile NE ȘTERGEAU PUR ȘI SIMPLU POEZIA. Considerau un afront adus limbii poporului nostru. Nici nu intra în discuție să ne supărăm pe observațiile de limbă făcute! Dacă ne supăram însemna pur și simplu că nu aveam ce căuta pe un site literar!
Văd că dvs. vă găsiți scuze starea precară de sănătate. Asta nu-i o scuză pentru că exact timpul pe care l-ați alocat ca să răspundeți la un com v-ar fi fost necesar să operați corecțiile. Și asta v-o spune un om care e în arenă de 24 de ani cu moartea și căreia doctorii îi spun că nu înțeleg cum de mai trăiește! Rămâne să hotărâți de iubiți poezia îndeajuns încât să respectați și limba. Și respectul față de cei ce vă fac niște observații pertinente nu se face prin vorbe ci pur și simplu făcând corecțiile necesare. Consider că intervenția mea a fost legitimă; nu știu ce ați scris într-o altă postare. Eu știu doar că am intrat pe această poezie și am văzut un text neschimbat chiar după observațiile făcute de Lisia și alții de dinainte! Iar supărarea dvs. mi se pare că nu are nici o bază reală, de luat în considerare! Iar dacă nu vreți să țineți cont de observațiile de redactare și limbă - spuneți-ne vă rog! Așa vom ști să nu ne mai pierdem timpul intrând pe pagina dvs.! Nici eu, nici alții!
Corecțiile trebuie făcute și aici, pe site. Aici pe pagină, imediat deasupra titlului, în dreapta, aveți OPȚIUNI. Dați click, apoi click pe EDITARE COMENTARIU, reparați, apoi click pe PUBLICARE COMENTARIU.
O sugestie artistică venită de la un cititor, rămâne o sugestie. Ea poate sau nu poate să fie luată în seamă de către autor. E strict problema lui! Însă când e vorba de reguli gramaticale ori de redactare (atât cât ne pricepem), site-ul nu (prea) face concesii – vrea să se diferenţieze de facebook, unde circa 80% dintre cei care scriu acolo sunt neatenți, agramaţi sau indolenți! Aşadar, dacă primim un sfat, şi-l considerăm inspirat ori corect, intrăm în postare şi-l aplicăm pe loc. Astfel facem o reverenţă celui ce ne-a ajutat, iar un „Mulțumesc!” personalizat e un semn firesc de respect colegial faţă de cititorul care ne-a lăsat un semn de lectură! Negreșit, e o adevărată impolitețe (ca să fim eufemistici) să mulțumim doar unuia/unora dintre cititorii noștri, iar pe ceilalți să-i ignorăm cu măreție!... (Această notă o primesc/o vor primi toţi cei ce au o astfel atitudine!)
Ca să nu mai spunem că frumos ar fi să intrăm și la postările colegilor și să lăsăm câteva cuvinte sau măcar la ale celor care ne-au lăsat nouă comentariu.
Multă sănătate!
Stimată Doamnă vă asigur că eu nu am tratat niciodată cu dispreț nici un coleg, dimpotrivă am fost receptiv la toate observațiile care mi s-au făcut!
În cazul de față am făcut corecțiile imediat ce mi-au fost semnalate, prin urmare nu înțeleg înverșunarea cu care mă tratați.Nu vreau să mă justific, dar am scris într-o postare situația de sănătate în care încă sunt, la care eventual se adaugă și alte carențe... în nlcl un caz "lipsa totală de considerație"
Postarea aceasta demonstreză că nu vă tratez cu ignor(anță)-(sic) și vă asigur că în viitor voi încerca să nu supăr membrii sit(e)ului(sic) !
Ar fi o scriere plăcută și ar fi și mai plăcut de nu a-ți trata cu dispreț observațiile de scriere ce vi s-au făcut! Cu tot respectul, după șapte zile de la postare văd că tronează aceleași greșeli pe care vi le-a semnalat Lisia acum o săptămână! Asta e lipsă totală de considerație și față de limba română și față de membrii site. Dacă sunteți deplin stăpân al formei și conținutul poemelor dvs. și ne puteți trata cu ignor comentariile, un minim de decență cere să țineți cont de observațiile făcute în ceea ce privește limba! Altfel ne pierdem timpul și noi și dvs. degeaba! Și-i păcat!
I-am recitat-o, dar nu a vrut să înțeleagă...
ce dragut! sper ca ati recitat-o si careia ii sunt adresate versurile! :)
cu corectura de rigoare, e scriere plăcută
Semn de lectură, mai trec!
O poezie de Dragobete... Trebuie corectat...
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR (redactor promovare cultură media)
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ (redactor promovare cultură media)
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE