Aș fi avut răbdare până la ultima suflare ca el să mă iubească puțin, doar puțin. credeam că era suficientă dragostea mea pentru amândoi. dar viața nu e așa cum o vrem noi, e așa cum condeiul domnului o scrie. când zgârie hârtia, lasă urme adânci în suflet cu fiecare literă adâncită în puterea destinului.
Aș fi avut răbdare până la ultima suflare ca el să mă iubească puțin, doar puțin. n-a fost suficientă dragostea mea pentru amândoi. îmi plăcea să-mi plimb degetele prin părul lui apoi ele coborau în poante pe piept, mângâind ușor, grațios, ca dansul lebedei Odette plutind pe muzica lui Ceaikovski. era prințul meu Siegfried.
Într-o zi totul s-a spulberat, odată cu transformarea lui în Rothbart. aripile mele poartă doliul lacului pe care încă rătăcesc . e mort. poate că e mai bine așa. nu orice lebădă poate deveni prințesă, nu orice Rothbart e făcut pentru tron.
Credeam că ... greșit. nu poți zbura cu o singură aripă. nu poți…
Adaugă un comentariu
Nu știu ce e, poezie sau proză poetică, dar îmi place. Am scris și eu cândva ceva similar. Erau ca niște note de jurnal, ceva în genul Virginiei Woolf. Nu am știut niciodată unde să le postez. Pe un alt site le puneam la proză, însă mulți mi-au sugerat să le aduc la poezie. Dar au avut succes, plăceau, și, în definitiv, asta contează. Scrierea aceasta cu literă mică după punct mi-a amintit de un poet pe care-l apreciez foarte mult, Dan Iordache. Mai de mult, vedeam și la el această ortografiere. Oricum, dacă ar fi fost proză, nu aș fi fost de acord, dar la poezie... merge... deși regulile ar trebui să fie reguli oriunde. :)
Să ne citim cu drag, Claudia! Bun venit!
Apreciez și eu noblețea și bunul simț, cu toate acestea acest text nu poate fi decât un început de proză. Ai darul de a povesti. Aștept continuarea pe ramura de proză! Comentând textul nu pot spune decât că intr-o dragoste nimeni nu poate suplini dragostea celuilalt!E bine să dăruiești de zece ori mai mult decât primești dar dacă nu primești nimic zece inmulțit cu zero... Deci textul m-a atras! continuă!
dl. Coza, vă mulțumesc pentru primire.
fragmentarismul este o marcă a modernismului și implică secvențe fără nicio legătură între ele. aici nu e cazul. poezia mea are o serie de secvențe care au aceeași temă neîmplinirea în dragoste...
să ne citim cu bine!
Domnule Ungureanu cu o aripă te prăbușești. așa cred. vă mulțumesc
o săptămână luminoasă!
Doamna Ana Câmpeanu, poezia e așezată pe strofe. e alegerea mea să scriu versurile așa. nu-mi bat joc de limba română. fiecare om e liber să scrie cum dorește. și eu am fost revoltată când am citi prima poezie scrisă în vers alb care nu respecta nicio regulă de punctuație, dar m-am obișnuit.
vă multumesc! muza fie cu noi!
dnă. Sofia Sincă, nu există nicio rațiune. nu scriu după nicio matriță. pentru mine poezia nu are decât o singură regulă- cea a bunului simț.
nu este proză. am ales această încadrare în pagină pentru că poezia e lungă și nu-mi place ca ea să se întindă pe un spațiu prea lung.
vă mulțumesc pentru semnul lăsat și pentru apreciere. o săptămână faină!
Mă așteptam ca acest text să fie un poem în proză, dar nu e. Parcă ar fi o notație de jurnal... Oricum, se pare că la modă e fragmentarismul.
Bun venit!
da Coza
Asa este, cu o aripa poti doar mima zborul!
Sustin parerea celor doua prietene dragi si adaug in acelasi timp pretuirea mea pentru sensibilitatea si frumusetea interioara a fiecarui cuvant!
Poemul tau are acel ceva care te face sa tresari, sa te regasesti undeva intre zidurile lui!
Cu mare drag!
Fii binevenită cu text în site-ul nostru!
Însă nu înțeleg care este rațiune de ai literă mică după punct în cadrul paragrafului. Nu poate fi nici un artificiu, nu dă mai multă greutate exprimării. După punct se pune majusculă și gata. Știu eu... Iar titlurile nu se scriu cu majuscule.
Textul, o referire la iubire și grație prin muzica și dansul secolului XIX.
Am citit cu plăcere.
Sofy
Cred că ar fi trebuit la proză, dar lasă-l aici, îl trecem la prozo-poeme.
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor-șef Revista Eminesciana, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ (redactor promovare media) - poetă, redactor Radio ProDiaspora, redactor Revista Eminesciana, membră UZPR
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU (redactor promovare media) - scriitoare, redactor Radio Vocativ, redactor Revista Armonii Culturale, membră UZPR
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE