Final de carte
Să plec, îmi dau visele ghes
Și totuși rămân lângă tine
Prin gări unde vin tot mai des
Cu ploaia ce rupe din mine.
Și-ncerc să te-nchipui din nou
Cu fluturii strânși între rime
Și de sub același tablou
Stârnind viscoliri anonime.
De sper să rămân și mai sunt
Ca macii aprinși în plin soare
Ce-o pală le smulge sub vânt
Și ultima brumă din floare.
Să plec... cum nu cred în comori
Zărite la miezuri de noapte
Și îngerii-n ceruri trag sfori
Să-mi scrie finalul din carte.
Adaugă un comentariu
Domnule Cicu, v-aş da o inimioară (roşie) pentru acest comentariu (adresat mie), dar nu ştiu de unde s-o iau! :-) Cu drag şi preţuire,
Camelia: revăzută prin ochii tăi, nu am cum să nu-ți dau dreptate. Până la publicare orice poezie de-a mea poate cunoaște și alte transformări. Până atunci, ai tot respectul meu. Mulțumiri din inimă pentru lectură și comentariu. Am așezat pe tronul de aur, amurgul.
Superbe imagini, domnule Cicu ("ploaia ce rupe din mine", "fluturii strânşi între rime", "viscoliri anonime", "îngerii-n ceruri trag sfori" etc... etc...), dar vă rog mult faceţi ceva cu versul 3 de la strofa 2, că se poticneşte rău! :-) Sper că nu v-am supărat! :-)
Aveţi "aprinşi" şi "aprinse", în strofele 3 şi 4, poate unul dintre ei ar fi bine să fie înlocuit! O poezie sensibilă, cu lirism cald, care m-a uns la suflet! Cu drag,
Domnule Suchoverschi: păcatul (dacă a ne întoarce la genul acesta liric ar fi un păcat) de a încălca poruncile actuale ale opacului labirint al poeziei moderne, poate fi unul benefic și pentru poet. Cum bine sugerați, ceea ce încă îl prinde pe cititor e și această descătușare lirică a sufletului. Salutări!
Ion Lazăr da Coza: oare cum spunea Novalis? Că „orice carte cuprinde contracartea sa” Preluând ideea, putem spune: totuși, orice poezie își are clipa sa, nu-i așa?
Eu simt, în lirica de azi, un reviriment al poeziei... așezate.
da Coza
Doamna Sofi: Oare astfel simțeau și adolescenții lupta și înfrângerea, iubirea și durerea? Adolescența mea a fost amară, dar prin scris încerc să uit cum a fost. Multă prețuire!
Gina: știi cum spunea Arghezi? „Crezi basmul c-a sfârșit și s-a pierdut/Și el de-abia-i la început”. Și noi, după el, mai ducem urciorul la izvorul popular. Tu care ai crescut la țară doar cu apa de acolo ai fost botezată. Un nou AVE!
Ana Cîmpeanu: comentariul tău mă duce în trecut, când de la un balcon am auzit, într-o zi, cântând pe cineva. Refrenul cântecului începea cu „fronde verde”... și mi-am amintit de cântecele noastre care începeau cu „frunză verde”. Poate uneori merg prea mult pe irul amintirilor. Cine știe? Mă bucur când un cititor vede și altfel poezia mea. AVE!
Îmi vin în minte versuri ce se atașau la scrisorile de amor... Fiecare era însoțită de cel puțin un catren, alcătuit de autorul scrisorii sau din altceva... Cel mai mult din Eminescu. Nostalgie multă
Am citit cu plăcere,
Sofi
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor-șef Revista Eminesciana, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ (redactor promovare media) - poetă, redactor Radio ProDiaspora, redactor Revista Eminesciana, membră UZPR
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic, redactor Revista Astralis și Revista Agora ARTELOR
CARMEN POPESCU (redactor promovare media) - scriitoare, redactor Radio Vocativ, redactor Revista Armonii Culturale, membră UZPR
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2025 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE