pentru că tu mă faci genial și dragostea scoate tot ce-i mai frumos din mine fără să pretindă nimic, pentru că m-aș simți inutil dacă lacrimile tale nu mi-ar cădea pe umăr și carnea n-ar sfârâi în interiorul conștiinței, unde ceva de origine divină nu s-ar trezi să-mi spună că ocaziile se răzbună, dar în cazul tău reprezintă felul în care ființa umană încearcă să treacă de probe. Pentru că toate aceste lucruri înseamnă, de fapt, un întreg pe care nu-l poți împărți fără să inventezi alte religii, iată de ce ești singura în stare să spere, să nu se laude, să sufere totul, să ierte în felul iubirii care de mii de ani lasă lumea mai bună.
ceea ce suferim împreună înseamnă o nesocotire a faptelor, o negare a conștiinței și-a dorinței de-a fi centrul Universului, în ciuda a tot ce s-a întâmplat, fără să ne fi dorit, fără să ne treacă prin minte, iubirea profită de tinerețea noastră într-un fel primitiv, taie, despică, dezleagă, răscolește după orice ar duce-o cu gândul la mirosul cărnii de om, la fantastice înlănțuiri de concesii făcute naturii; atuul nostru constă în obișnuința de-a ieși în stradă, nu pentru noi sau urmașii noștri, ci doar ca să fim văzuți pe buza prăpastiei,
nu avem timp să ne speriem, coborâm încordați cu venele de la tâmple umflate știința își face socoteala greșit, nu renunțăm la nimic din roadele mâniei ce cresc, ne mănâncă pe dinăuntru, sparg prin palmele bătătorite de cât pământ le trebuise acestor micuți, nevinovați, care-l ajută pe Dumnezeu în lupta cu răul din care ne trezim ca dintr-o lungă beție, alături de ciungi, ologi, orbi și șchiopi sufletește, în locul unde și-au dat întâlnire suferinzii lumii pentru că, în mod implacabil, facem parte dintre cei care așteaptă să se deschidă cărțile cu numele noastre însoțite de cifra cunoașterii.
Adaugă un comentariu
Lisia, mulțumesc de prezență, lectură și semnul poetic de care mă bucur de fiecare dată când îl găsesc în pagina mea! Ai un fel de a vedea lucrurile în cele mai mici detalii și asta probabil formației interioare ce face diferența între tine și cei care au însușirea de a trece peste anumite lucruri atât de ușor încât dau impresia că nu le observă, dar persoanele de genul tău echilibrează întotdeauna și nu mă refer neapărat la situația de față ce, pentru mine, constituie doar un exemplu menit să întărească ceea ce spun! Apreciez căldura, observația fină și plăcerea cu care îmi scrii, my lady, cu drag!)
Mihaela, îți mulțumesc frumos, seară minunată, cu drag!
un prozopoem de anvergură, introspectiv, filosofic și înălțător până la "cifra cunoașterii"
Bună dimineața, Monica, îți mulțumesc pentru comentariu, prezența și interesul literar, te mai aștept, cu drag!
Cu adevărat, un fantastic strigăt interior. Către sine, Dumnezeu, Univers. Ne căutăm
continuu și totuși, demult ori uitam că totul, absolut totul se află în noi. Încă nu știm că ADN-ul nostru e îndumnezeit și căutăm mereu căile către cifra cunoașterii. Adevărul este că dacă am ști totul, viața parca n-ar mai avea sens. Căutarea Adevărului Suprem ne menține vii.
Minunat, Poete!
Într-o formă de proză care se metamorfozează în poezie, o unduitură de vers care ia conturul unei exprimări pierdute parcă pe gânduri, o scriere care ia amploarea unei trăiri lăuntrice, acest minunat prozopoem înseamnă trăirea unei clipe. Dacă unele texte se lasă parcurse ușor, scrierea aceasta e o introspecție ce nu se lasă citită fără ca textul să se așeze, fără ca vorbele să nu pătrundă acolo unde doar voia lor o cere, e lucrarea care se strigă uneori cât te ține vocea, iar alteori lasă loc de contemplare. Astfel, într-un tempou agale, am parcurs o scriere altfel, parcă e proză dar se lasă cu poezie, nu e nici poezie ci mai mult o erupere a unui suflet încărcat de iubire și de cuvinte, a unui suflet ce vrea să scrie. Poate pentru a fi citit, sau poate pentru eliberare… Unduirea peniței se face cu zgomot pentru a atinge și cele mai sensibile coarde ce vor intra în mintea cititorului, îndemnându-l să facă o pauză de la zbuciumul existențial, pentru a contempla puterea cuvântului scris, inefabilul iubirii, și nu numai...
Superb!
Dorina, mulțumesc frumos, cu drag de prezență și semn!
Minunat prozopoem! Minunat!
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR (redactor promovare cultură media)
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ (redactor promovare cultură media)
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE