bate vânt nebun
ca un netot
usucă
peste
tot
bate vânt nebun
nu mai vin ploi
albina
nu-i în
roi...
bate vânt nebun
n-ajunge-n brâu
uscatul
fir de
grâu
bate vânt nebun
vin mari nevoi
seceta
e în
toi...
Adaugă un comentariu
Și parcă vântul acesta transpus în poezie se prelungește până în primăvara firavă a sufletului, dezvelind o stare. Am citit cu drag!
Nikol
chiar a fost un vant nebun, bine redata starea!
Un poem despre legătura dintre natură și viața noastră atât de dependentă de cursul ei imprevizibil, dar, totuși, atât de necesar, cu prețuire!
Un tablou de primăvară cu vânt puternic luat parcă din viața de zi cu zi...
Fiecare dintre noi are dinspre bunici, străbunici o rădăcină rurală. Chiar dacă trăim în oraş la curte şi mai ales la bloc avem un pic de nostalgie a întinderilor câmpiei, dealurilor sau munţilor semeţi. Mă bucur că aţi privit prin gramul sufletului către năzdrăvăniile vântului... Doamnă Elena Maria Chindea.
Avantajele dezavantajului trăirii la țară, neînțelegând prin aceasta doar satul, ci locuirea la casă! Închiși între betoane - mai puțin simțim puterea vântului și suntem în pulsul vieții de multe ori ca-ntr-o oglindă. Dar e bine când cineva ia pulsul prezentului și-i dă respirația metaforei! Am simțit iureșul vântului și albinele din poemă mai mult decât au făcut-o ochii mei privind prin geam!
Tot am încercat să observ valentele dumneavoastră (cele care vă poartă numele), să le înțeleg arhitectura și am ajuns la concluzia că ele seamănă cel mai mult cu kaiku-ul, doar că diferă forma și, în plus, ne oferă mai multe imagini, chiar dacă pe aceeași temă. Ca și haiku-ul, sunt, de fapt, imagini și stări de spirit într-un moment anume sau despre ceva anume, exprimate într-o formă concisă, scurtă, dar mai lungă decât la haiku, care stimulează imaginaţia și trăirile cititorului. Deja pe Însemne s-au impus.
Și pe aici a fost un vânt nebun, la un moment dat, venind de la școală, pe malul Cozei, m-a zburat vreo cinci metri. :) Și daa, a uscat tot. A mai venit apoi și un praf saharian. :(
Acelaşi vânt m-a străbătut când am trecut din crângul din curtea casei. Câinii mei strângeau din ochi atunci când rafalele erau mai intense... Vă mulţumesc pentru rezonanţă, Domnule Tudor Cicu.
Valentă adaptată momentului: zilele astea am fost la prisaca de la munte, printre albinele mele. Dinspre munte (Penteleul, în speță acolo la mine), începuse ... nu vântul, ci un iureș în goană a vânturilor cum n-am mai văzut demult. Începusem să umblu la stupi. Vântul a dat năvală mai ceva ca un roi de albine și tot stupul, abia deschis, a devenit „ceva” infernal. Atacat din toate părțile m-am aruncat printre tufele cu flori de primăvară, strigând la soție să-mi aducă masca și afumătorul. Credeam că totul era ca altădată... dar de!, cu vântul nu te joci nici dacă ești poet, nu? Degeaba îi spui și lui versul ăla „De va veni la tine vântul!”...
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, Director Revista Eminesciana, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ (redactor promovare media) - poetă, redactor Radio ProDiaspora, redactor Revista Eminesciana, membră UZPR
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic, redactor Revista Astralis și Revista Agora ARTELOR
CARMEN POPESCU (redactor promovare media) - scriitoare, redactor Radio Vocativ, redactor Revista Armonii Culturale, membră UZPR
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
***
Pentru anul în curs au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 600 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
© 2025 Created by Ion Lazăr da Coza.
Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE