Tabita a împlinit de curând șaisprezece ani, a terminat zece clase și un curs de croitorie. E o fată modestă, crescută într-o familie săracă de la periferia micului orășel, într-o casă veche, acoperită cu șindrilă zdrențuită de vreme. A primit, de mică, o educație religioasă, tocmai s-a botezat în cultul părinților ei, frecventează cu sfințenie biserica lor unde e considerată o tânără nu numai foarte evlavioasă, dar și cea mai frumoasă din comunitate. E râvnită de multe familii cu băieți de însurat, dar a pus ochii pe ea fiul pastorului, Robert, un tânăr de douăzeci și șase de ani, din familie înstărită, cu vile și mașini de lux, el însuși dealer de mașini străine, absolvent al institutului teologic și vajnic urmaș al tatălui său la cârma bisericii lor.
      Tânărul e o partidă de vis pentru cele mai de vază familii cu fete de măritat din comunitatea lor religioasă, de aceea toată lumea din micul orășel se miră nespus că a ales o fată săracă și fără studii, crescută într-o casă dărăpănată de la periferie. Stilat și elegant, politicos și curtenitor cu toată lumea, mare cântăreț în biserică și bun predicator, atletic și impunător, pare a fi soțul ideal. El o oprește adesea și o pironește cu privirile lui dominatoare. „Dumnezeu mi-a arătat că tu ești cea aleasă de El pentru mine. Voința lui Dumnezeu e mai presus de a noastră” încearcă el s-o convingă, mizând pe credința ei.
      Dar Tabita e neliniștită și nehotărâtă. Alt motiv de mirare și indignare, atât pentru părinții celor doi, cât și pentru întreaga comunitate. Cum e posibil să ai rețineri, să ceri timp de gândire și chiar să te gândești că ai putea să refuzi o astfel de partidă, adevărată mană cerească? Tabita e nesigură și retractilă, bântuită parcă de o frică inexplicabilă în prezența lui, timorată și inhibată. Ceva din instinctul ei de femeie o face să bată în retragere la toate asalturile lui impetuoase, adesea refuză să-l întâlnească, spre disperarea părinților ei care ar fi fericiți s-o vadă căsătorită cu cel mai râvnit tânăr din adunare, om al lui Dumnezeu, educat și învățat, viitor pastor al bisericii lor.

     

      În cele din urmă, asaltată din toate părțile Tabita acceptă să se mărite cu junele prim. Familiile stabilesc data nunții și fac pregătiri pentru marele eveniment, ea îi acceptă întâlnirile, îmbrățișările și săruturile, serile petrecute în doi. Dar de tracul și blocajul psihic declanșat de fiecare dată în prezența lui tot nu reușește să scape. Simțul ei feminin o pune în gardă că ceva nu e în regulă cu masculinitatea pretendentului ei. Adesea îl simte posesiv și chiar agresiv, uneori o privește ca un prădător care-și înfige privirile reci în sufletul ei speriat și unghiile în carnea ei tânără. A încercat de mai multe ori să o posede la modul brutal, sfâșiindu-i uneori lenjeria intimă în ciuda protestelor ei, privindu-i chipul transfigurat ca al unui vânător sălbatic în fața prăzii. Are uneori ochii injectați de o poftă animalică și un rânjet sardonic.
      Ea e virgină și neexperimentată, se teme cumplit de necunoscut și de tot ce va urma în relația intimă cu logodnicul ei.
      - Ai răbdare cu mine! îl roagă ea mereu. Nu e departe ziua nunții noastre, apoi vom face totul după rânduiala oamenilor și legea lui Dumnezeu.

      Și ziua nunții a sosit. Cu mult fast și lux, în ciuda pretențiilor de „modestie” ale celor din cultul lor. Cei mai mulți sunt implicați în tot soiul de afaceri, manevrează mari sume de bani și mașini scumpe, au relații în lumea interlopă și în politică, aroganță și ostentație cât cuprinde. Mirii sunt asaltați cu cadouri prețioase și plicuri doldora de bani, cu urări, binecuvântări și imnuri religioase, mirele însuși ține un speech cu care impresionează până la lacrimi întreaga asistență. Își îmbrățișează și sărută mireasa cu o pasiune dezlănțuită în fața întregii adunări, în ciuda atmosferei sobre de religiozitate.
      - Vezi că mi-ai mușcat buza! protestează tânăra mireasă, roșie ca focul de rușine, dar și de indignare pentru gestul necontrolat al mirelui ei. O să se învinețească și o să curgă sânge...
      - Stai să vezi cât sânge o să curgă la noapte! izbucnește el într-un râs sarcastic ce o face să se cutremure din creștet până-n tălpi.

      Și noaptea nunții a început. S-au retras în camera nupțială de la etajul vilei lor, el cu același rânjet sardonic pe care deja i-l cunoaște, ea cu inima strânsă și răsuflarea întretăiată. El se aruncă prin spate asupra ei ca o felină asupra prăzii și o mușcă de umărul gol. Ea țipă de spaimă și durere.
      - Vezi că or să-mi rămână urme de dinți pe piele și n-o să mai pot ieși în lume! strigă ea aproape plângând.
      - Dar ce nevoie ai tu să ieși în lume? o admonestează el, cu o voce răgușită, rău prevestitoare. Nu te-am luat să te port prin lume! Te-am luat să te am aici, în dormitor!
      Tabitei îi îngheață sângele în vine. Are instantaneu imaginea dezastrului din viața ei, se vede deja o păsărică prinsă în capcana vânătorului, fără putință de scăpare. Tremură toată și începe să plângă ușor, cu suspine și sughițuri. Ceea ce pe Robert îl excită și mai mult. O cuprinde cu ambele brațe și încearcă să-i desfacă rochia la spate, dar nu reușește și atunci o sfâșie furios.
      - Ce faci? Îmi distrugi rochia!
      El râde disprețuitor.
      - Și-așa n-o să mai ai niciodată nevoie de ea!
      Ea simte că o lasă puterile și se prăbușește pe marginea patului, moment în care Robert se aruncă asupra ei, reușind să-i smulgă rochia de mireasă, pe care o aruncă pe dușumea ca pe o cârpă nefolositoare. Apoi se dezbracă și el grăbit și se lasă cu toată greutatea asupra ei. Dar ea strânge cu putere picioarele.
      - Nuu! Așa nuuu! Nu vreau așa! Nuuu... scâncește ea printre sughițuri de plâns.
      Protestele ei îl înfurie și mai mult. Se ridică în genunchi și-i trage două palme zdravene încât îi țâșnește sângele din nas, înroșind pernele.
      - Mama ta de figurantă! o înjură el și-i mai aplică și doi pumni în piept, de i se blochează Tabitei respirația și e gata să leșine. Atunci i se destind și picioarele, iar mirele o pătrunde furibund cu toată puterea și îndârjirea de mascul refuzat, excitat și de țipetele ei disperate.
      Actul nu durează mult, bărbatul, excitat la culme, se retrage și se ridică în picioare, apoi se îndreaptă spre baie. Din ușa băii se întoarce, rânjind satisfăcut.
      - Mă duc să mă spăl, că apoi ai treabă, nu glumă, în noaptea asta.
      Rămasă singură, îngrozită și devastată pe pat, simte că se învârtește casa cu ea și că viața i se scurge din trup. Se ridică brusc în picioare, apucă un halat bărbătesc de pe spătarul unui scaun și-l îmbracă la repezeală, apoi deschide larg fereastra dinspre grădină. Se uită în jos, dar din cauza întunericului nu distinge nimic. Dar știe că acolo jos sunt rondouri de flori, iarbă, boschete și tufe de trandafiri. Cu puțin noroc poate scapă cu viață și fără traume fizice grave. Oricum nu mai contează. Se urcă pe pervazul de marmură, face un pas în gol și se aruncă de la etaj în apa neagră a nopții.

Vizualizări: 105

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Am lăsat semn că mi-a plăcut. Insignifiantul like, incapabil să descrie cât a plăcut povestea...

Am citit cu sufletul chircit, de o durere intim femeiască, imaginând atrocitățile trupului dar mai ales sufletului bietei fete...

Este un subiect cât se poate de actual, din păcate... Abundă știrile cu femei violate, soții abuzate, chiar ...copii!

Mi-a plăcut acuratețea felului de a povesti despre intimități fără să deranjeze chiar cel mai pudibond cititor...

Ca de fiecare dată, felicit și ideea povestirii dar și construcția sa.

Mulțumim, prietene Grig...

zile frumoase și inspirate, aDa 👏 👏 👏 

Mă bucur mult, Ada, că ai adăstat un timp lângă mica mea povestioară care cuprinde în sine de fapt o mare dramă, care e emblematică pentru societtaea noastră omenească din păcate și nu de ieri de azi, ci dintotdeauna de când în bărbat se dezlănțuie adesea pulsiunile primitive și brutale, sadice și instinctuale.

Dacă la unii bărbați care sunt de o factură primară și lipsiți de o elementară educație te mai poți aștepta la astfel de comportamente animalice, din păcate acestea se dezlăntuie adesea și la bărbați aparent educați și „șlefuiți”, din „elita” socială și de un nivel etic de la care nu te-ai aștepta la astfel de răbufniri primare.

Întotdeauna m-a șocat discrepanța dintre aparență și ceea ce zace dincolo de aparență la unii dintre „colegii” mei de gen masculin. Sunt indivizi cu mari pretenții de educație, civilitate și cultură, de un nivel intelectual și social „sus-pus” la care, din păcate, de sub această „pojghiță” de civilitate răbufnește o infiorătoare răutate și brutalitate.

„Eroul” povestirii noastre, dincolo de nivelul educațional și intelectual, e și un tip pretins religios cu un mare prestigiu în comunitate, tocmai astfel de indivizi șochează atunci când răbufmește „primata” din ei. Prin contrast, fata e de o inocență supremă și nu poate suporta umilința și suferința la care este supusă.

Ca o „regulă” generală, cam toate studiile de sociologie a relațiilor dintre sexe arată că o bună parte dintre tinerele femei își încep viața sexuală printr-un viol, fie înafara căsătoriei, fie chiar în cadrul căsătoriei, ca în cazul de față. E trist, dar din păcate, e o realitate.

Mulțumesc de lectură și feedback! O noapte liniștită!

Pare ceva smuls dintr-o realitate - nespusă. Câte femei au pățit la fel și n-au reușit o evadare? Tabloul grotesc, foarte bine zugrăvit, cu amănunte picante și dureroase poate primii lejer nota zece. Dar autorul a vrut să lase un mesaj, despre fapte murdare, despre bestii... 

Proza curge trist, dur, însă frumos. Admirație.

text scurt, bine scris, bine inchegat

o poveste rupta din realitate, se poate spune...

Mulțumesc, Dorina, pentru lectură, comentariu și aprecieri! Episodul mi s-a părut tipic și „exemplar” pentru o imensă categorie de bărbați abuzivi deși cu pretenții intelectuale mari și pretenții de oameni „educați”, vis-s-vis de o categorie de femei inocente aflate la începutul vieții lor intime. N-am vrut să insist prea mult asupra aspectelor naturaliste, am vrut să fie un text scurt, dar concentrat și cu mesaj. O seară bună!Pop Dorina a spus :

Pare ceva smuls dintr-o realitate - nespusă. Câte femei au pățit la fel și n-au reușit o evadare? Tabloul grotesc, foarte bine zugrăvit, cu amănunte picante și dureroase poate primii lejer nota zece. Dar autorul a vrut să lase un mesaj, despre fapte murdare, despre bestii... 

Proza curge trist, dur, însă frumos. Admirație.

Chris, mulțumesc mult de trecere și aprecieri! Textul e într-adevăr scos dintr-o realitate brutală a lumii în care trăim. Seară frumoasă!

Chris a spus :

text scurt, bine scris, bine inchegat

o poveste rupta din realitate, se poate spune...

Sincer, ferească Dumnezeu pe toate fetele şi femeile de aşa ,,o partidă de vis''!

Mulțumesc, Mihaela Moșneanu, pentru lectură și semn! Din păcate astfel de tragedii se întâmplă mult mai frecvent decât știm noi sau ne închipuim. Culmea e că ele se întâmplă nu numai în lumea celor mai simpli și cu o educație mai precară ci și în lumea celor cu mari pretenții de civilizație și educație... O zi frumoasă!

Mihaela Moşneanu a spus :

Sincer, ferească Dumnezeu pe toate fetele şi femeile de aşa ,,o partidă de vis''!

Răspunde la discuţie

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

ATENȚIE!

Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate:

1. Pentru a posta POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

2. Pentru a posta PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

3. Pentru a posta ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

4. Pentru a posta FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

5. Pentru a posta VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie. 

Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Zile de naştere sărbătorite mâine

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: LAZAR VASILISIA 

(CEC Bank)

*

Pentru acest an au donat:

MONICA PESTER - 300 lei

NUȚA CRĂCIUN - 220 lei

GABRIELA RAUCĂ - 100 €uro

Activitatea Recentă

Utilizatorului Grig Salvan îi place postarea pe blog Nocturnă autumnală a lui Corneliu Neagu
cu 5 minute în urmă
Grig Salvan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Răsărit pe bolta mea a utilizatorului Monica Pester
cu 13 minute în urmă
Utilizatorului Grig Salvan îi place postarea pe blog Gara vieții a lui Corneliu Neagu
cu 17 minute în urmă
Grig Salvan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Lună destrămată a utilizatorului Camelia Ardelean
cu 17 minute în urmă
Utilizatorului Gheorghe Pârlea îi place postarea pe blog Pustiu a lui Vasilisia Lazăr
cu 18 minute în urmă
Lui Gheorghe Pârlea i-a plăcut fotografia lui petrut dan
cu 20 minute în urmă
Gheorghe Pârlea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog O nouă toamnă a utilizatorului Gheorghe Pârlea
cu 23 minute în urmă
Grig Salvan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Între un ,,șah!" și-un ,,mat!" a utilizatorului Manuela Munteanu
cu 24 minute în urmă
Grig Salvan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog E ora... a utilizatorului Grig Salvan
cu 26 minute în urmă
Grig Salvan a contribuit cu răspunsuri la discuţia Ultima noapte de vară a utilizatorului Grig Salvan
cu 30 minute în urmă
Grig Salvan a contribuit cu răspunsuri la discuţia Un cântec de lebădă a utilizatorului Grig Salvan
cu 32 minute în urmă
Grig Salvan a contribuit cu răspunsuri la discuţia Un cântec de lebădă a utilizatorului Grig Salvan
cu 35 minute în urmă
Manuela Munteanu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Un vis de primăvară (Acrostih) a utilizatorului Manuela Munteanu
cu 1 oră în urmă
Pictograma profiluluiELENA AGIU-NEACSU i-a dăruit un cadou utilizatorului Elena Mititelu
cu 1 oră în urmă
Chris a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog status qwo a utilizatorului petrut dan
cu 1 oră în urmă
Lui Pop Dorina i-a plăcut discuţia Caisul din fața ferestrei a lui Plopeanu Nina Elena
cu 1 oră în urmă
Pop Dorina a contribuit cu răspunsuri la discuţia Caisul din fața ferestrei a utilizatorului Plopeanu Nina Elena
cu 1 oră în urmă
ELENA AGIU-NEACSU a postat o discuţie
cu 1 oră în urmă
Utilizatorului Chris îi place postarea pe blog status qwo a lui petrut dan
cu 1 oră în urmă
Chris a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Şi nu mai ştiu... a utilizatorului Mioara Manoilă
cu 1 oră în urmă

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

„Ecouri din viitor”, 2022 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2023   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor