Simt o nevoie disperată să fug, să mă îndepărtez de mine... din mine, dar în fața mea se deschide o cale aridă și plină de spini, ce se oferă arogantă să-mi călăuzească pașii către Nicăieri. Privesc înapoi, căutând refugiu printre sentimentele mele, ce zac fumegând îngrămădite ici -colo în urma bombardamentului emoțional și al trădării primite recent, confirmate în mod brutal și implacabil de către realitatea, îndelung falsificată. E grozavă durerea ce îmi sfâșie pieptul și mă tem să respir, căci brazde adânci de foc otrăvit trezesc balaurul ațipit în mormanele de jăratec al inimii. Am îndurat mușcătura lui cumplită de prea multe ori, dar acum mi-e frică. Nu mai am nici dârzenie, nici rezistență și nici măcar o motivație ca să-l mai înfrunt.
Cuvinte cheie :
O„fugă” bine pusă în pagină care solicită... aplauze. Felicitări!
Fuga e bună pentru sănătate, dar prietenii sunt aceea care ne susțin! Empatizez cu tine, dar tu ești singura care poți ieși din toate vicisitudinele vieții, fiindcă ești puternică! Sunt alături cu tot cei bun în mine, cu gândul - atât pot!
Și? Ți-a trecut, te-ai descărcat? Eu cred că nu singurătatea este rezolvarea episoadelor de zbucium, de cădere psihică, ci comunicarea. Se zice că trebuie să spui la 3 persoane problema ta pentru a te descărca. Dar dacă tu ai ales singurătatea și problema, problemele s-au rezolvat, este în regulă. De fapt și acest mod de a te descărca prin scris este eficient.
Am citit și sunt pe aceeași lungime de undă cu tine. Mai ales că scrii bine.
Sofi
Interiorul durerii e lăcașul de unde ne vin cuvintele. Nichita spunea poetic: „Să ne ferim, așadar, de durere, pentru că ea este gura de sânge a cântecelor”. (ceva aprox.) Dacă ai avut în vizor un dialog interior pentru înzestrarea rostirii, ei da, e un câștig.
mă târ > mă târăsc
ce șerpuie > ce șerpuiește
etc...
Credeam că deja știi de la noi că: Titlurile operelor literar-artistice nu se scriu cu majuscule (ci doar cu majusculă)!
Nu prea sunt fanul microprozelor... Textul arată un condei rodat.
da Coza
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor-șef Revista Eminesciana, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ (redactor promovare media) - poetă, redactor Radio ProDiaspora, redactor Revista Eminesciana, membră UZPR
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic, redactor Revista Astralis și Revista Agora ARTELOR
CARMEN POPESCU (redactor promovare media) - scriitoare, redactor Radio Vocativ, redactor Revista Armonii Culturale, membră UZPR
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2025 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor