De sub cărămizile așezate cu grijă în ziduri inefabile de culoare, sufletul meu răzbate prin porii versului adâncit de umbre. Poate nicicând nu am fost mai aproape de mine, omul zidit în poezie, decât acum, când primăvara îmi strecoară florile neliniștii, printre picuri de lumină sidefie.
E candoarea începutului, a pașilor prin pământul însetat de roua rugăciunii. Ce aș putea să-i ofer în schimb?
Dacă mi-aș preda muzele în clopotul zilei, noaptea nu ar fi altceva decât o lungă așteptare. Dacă mi-aș ascuți inima pe tăișul libertății, n-aș mai încăpea în nicio nevoie, alta decât ropotul cailor alergând liberi prin lutul iubirii. Ce e dincolo de noi?
Căușul memoriei mă strânge, alipindu-și trupul de mâinile mele obosite. Dă-mi drumul, îi spun! Și plec, plec precum călătorul fără merinde în desagă, cu un dor nebun de ceva ce n-am gustat vreodată. Știu că există, îmi spun!
Am văzut apele învolburându-se și lumina săltând în ochiuri de poezie. Și dacă n-am atins zarea, deschizându-și stomacul într-o foame de forme, e pentru că muntele a rămas grăunte de muștar. Mic, precum credința slăbănogită de îndoială.
Unde să te întâlnesc? În desișul patimilor, abia respir prin branhia peștelui desenat pe nisip. Nici apa nu-l cuprinde, doar setea îi sfârtecă somnul, setea de pântecele iubirii tale. Unde lacrimi devin râuri și timpul s-a comprimat trăind fericit într-o nucă, cu circumvoluțiuni adânci, neperturbată de anotimp.
Aici e raiul, spun! Mi-aș aduce muzele să se adape la izvorul primordial, precum cananeanca cerând apa vie la fântâna lui Iacob. Dar talanții atârnă greu în buzunarul timpului, cerându-și dobânda. Mai umplu o cana cu poezie, o alta cu pictură.
Știu că nu e deajuns. Lumea din nucă mă privește înțelegător. O zbatere în plus e doar o altă cârtiță scurmând prin labirintul propriu după furnica sățioasă a iluziei.
Și totuși scurm! Dacă mă opresc, mesteceni goi adorm valea promisiunii dintru început. Bate și ți se va deschide!
Cuvinte cheie :
Relaţia Mihaelei Boboc cu arta este una multiplă. Ca şi când nu ar fi fost de ajuns să-şi cuprindă gândurile, impulsurile de a-şi aşterne trăirile în poezie şi pictură recurge şi la proză. Însă urma poeziei străbate şi aici frazele încărcate mirific de metaforă. Astfel se joacă fantastic, senin şi cursiv cu frazele şi cu inimile noastre, iar confesiunile ei sunt cuceritoare.
Felicitări, Mihaela!
Sofy, cu admiraţie!
Sofy, am rămas mută! Mulțumesc, draga mea pentru cuvintele tale. Mă încurajează să continui în proză.
Lumea din nucă e mare cât universul, e o recapitulare a frumuseții și înțelepciunii întregii creații divine, când oameni ca tine o luminează. Ești la fel de frumoasă și-n proză!
Gabriela, mulțumesc. Am rămas fără cuvinte. Sunt doar gânduri la o oră târzie, deși am spus-o în câteva rânduri, iubesc proza mult, mai mult poate decât poezia.
Mulțumesc, Iris. Cu drag.
Fie în poezie, în pictură, acum și în proză, sufletul tău vibrează frumos. Încântată, Mihaela! Mai aștept :)
Cu drag,
Ne-ai vorbit frumos Mihaela despre căutările şi frământările tale artistice. Citit cu drag, :))
Corina, sper să scriu mai des proză. Mulțumită încurajărilor voastre!
Augusta, mulțumesc mult. Cu drag.
O lume in care pasim pas cu pas! Minunate metafore contureaza tabloul acestui univers!
Felicitari, Mihaela!
Mulțumesc mult, Irina! Mă bucur că te-a încântat!
Miha, mulțumesc! Drag.
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor-șef Revista Eminesciana, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ (redactor promovare media) - poetă, redactor Radio ProDiaspora, redactor Revista Eminesciana, membră UZPR
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic, redactor Revista Astralis și Revista Agora ARTELOR
CARMEN POPESCU (redactor promovare media) - scriitoare, redactor Radio Vocativ, redactor Revista Armonii Culturale, membră UZPR
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2025 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor