Așa după cum unii sau unele cititoare deja știu, pentru a deosebi sexul țestoaselor este suficient să le mîngîi pe abdomen cu o pană de  șoim străveziu și dacă broasca e bucuroasă, atunci e femelă, iar dacă e bucuros, atunci e mascul !...Mai puțin cunoscut este faptul că și virușii au contrapărți, numite virusine la plurar, iar singularul este virusea ori virusină. Trebuie precizat din capul locului sau din locul capului că acest gen de scriere are drept intenție clară și declarată nu înfierarea, criticarea sau lapidarea subiectului analizat, ci conștintizarea neajunsurilor spre îndreptarea lor și se face această precizare pentru a nu ne mai trezi cu etichete de genul i>polemică> sau < criticism>, provenite de la unii cititori mai puțin pătrunzători.

   La modul empiric, virusinele se împart în trei categorii, dar e posibil ca despicătorii firelor în patru, să adauge  fie alte grupe, fie multe subgrupe. Acestea sînt :

  1. Virusinele letale – categoria cea mai periculoasă, întîlnită mai mult în filme, decît în viața de zi cu zi, care suprimă viața celulei, organului sau ființei atacate cu toporul, cuțitul, pușcociul, otrava ori alte mijloace, în mod brusc și pe nerăsuflate. Deși sînt cele mai periculoase, nu au o răspîndire prea mare, în afara pușcăriilor, exceptînd cohortele asasinelor profesioniste din fiecare serviciu secret păstorit de Cabala malefică.
  2. Virusinele non-letale – categoria cea mai puțin periculoasă, ai zice chiar domestică, pentru că aici intră soacrele și nevestele cicălitoare, enervante, iritante, stresante prin limbarița lor interminabilă și care se preocupă mai tot timpul de fleacuri și bîrfe.
  3. Virusinele fatale – categorie care pare a fi la mijloc de codru des, pe unde ifosele ies, între cele două anterior menționate.

     Unii mai curioși s-ar putea întreba de ce era necesar să se facă o asemenea disociere între virusei și virusine, întrebare la care se va răspunde îndată. Modul de acțiune al virusinelor diferă net de cel al viruseilor prin faptul că virușii atacă un organ sau o ființă de o manieră focalizată, precisă, care are chiar un tempo specific, oarecum în crescendo, pe cînd virusinele atacă celula, organul sau ființa de o manieră haotică, rebarbativă, imprevizibilă, fără tempo, fără reguli, astfel că, dacă am lua ca exemplu o ființă umană atacată de virusine, acestea ar începe cu organele genitale, apoi ar continua cu creierul, apoi iar organele genitale, apoi ficatul, rinichii, iar organele genitale, apoi portofețul, apoi inima și plămînii, apoi liniștea, liniștea, și iar liniștea, pînă se face o liniște mormîntală ! Desigur și efectele sînt diferite.Virușii crează viroze, pe cînd virusinele crează nevroze.

    Ca descriere, virusinele din  categoria fatală au o culoare roșu murdar și emană, la nivel subtil, un miros de mlaștină pestilențială, spre a folosi un cuvînt elegant, fiindcă pentru a fi mai aproape de adevăr, trebuia folosit un termen cu mult mai dur. De precizat că există grade diferite de  toxicitate a virusinelor la toate cele trei categorii, precum, și mai ales, la cea de mijloc. Virusinele fatale se numesc astfel nu doar pentru că produc un rău imens, ci mai cu seamă întrucît conceptul de fatalitate implică soarta, destinul, ceea ce este sau pare a fi inevitabil. Pentru  mințile mai destupate sau intuitive este evident că virusinele fatale sînt doar niște instrumente ale unor forțe oculte  cu mult mai malefice decît cunosc oamenii cuminți, ele fiind mai mult sau mai puțin conștiente de acest aspect.

    Pentru a fi mai preciși, virusinele fatale te mănîncă de viu încetul cu încetul, dar  nu distrug neapărat organele vitale, ci cu precumpănire pe cele genitale. Cum am spus deja, o fac de o manieră atît de haotică sau imprevizibilă, că celor mai slabi la minte le trebuie luni sau ani de zile pînă să realizeze cît de periculoase sînt acest tip de virusine ! Cu nesimțire și fără rușine te atacă aceste virusine și culmea culmilor sau culmea inconștienței, ele lasă impresia că habar n-au  cît rău produc !

   Se mai poate observa cu ochiul liber că virusinele au dezvoltat prea puțin simțul umorului și prea mult pe cel al omorului, la modul figurat vorbind, că de modul propriu se ocupă virusinele letale. Astfel, virusinele fatale omoară tot ce e sfînt în ființa atacată, omoară sentimentele înălțătoare de iubire sau dăruire, omoară elanul creator și alte trăiri frumoase ! Se recunosc ușor după fețele mai mereu  crispate, de parcă ar fi tot timpul constipate, ceea ce și sînt mai mereu !  Ele manifestă cel mai adesea un soi de neastîmpăr care le face să nu aibă liniște deloc și atunci strigă în gurița mare că vor să fie lăsate în pace! Datorită neastîmpărului și neliniștii cvasi-permanente, dau impresia că sînt nervoase tot timpul, chiar și atunci cînd se retrag în propria cochilie speriate de propriile neliniști obsesive.

    Dar culmea bocciei este că dacă nu mai au nici o țintă de devorat, se otrăvesc pe ele însele și apoi sînt incredibil de mirate de cît de nefericite trăiesc ! Virusinele nu au dușmani naturali tocmai pentru că cel mai mare dușman al lor sînt ele însele !

  Întrucît autorul acestui articol cunoaște Legea Rezonanței și a Reciprocității, el mai are cunoștință și de acest citat al Ghidului său spiritual :

   i>Poate că mulţi dintre noi nu sunt mulţumiţi de nivelul la care existăm în Univers, dar în realitate noi suntem AICI în urma liberei noastre decizii de a ne expansiona în iubire sau de a ne retrage suspicioşi de la ea. Creierul şi corpul pe care îl avem în prezent, familia, societatea, momentul istoric în care am fost născuţi, toate acestea şi multe altele au fost determinate prin acţiunile tale anterioare, de tine însuţi, de gradul tău de expansiune, de cât de mult ţi-ai dorit sau îţi doreşti să iubeşti. Nimeni nu ţi-a făcut nimic pe nedrept, nimeni nu te-a pedepsit din întâmplare, nimeni nu te-a forţat, în experienţa fiecărei secunde pe care O TRĂIEŞTI EXISTĂ O JUSTIŢIE ABSOLUTĂ! Nimic nu e ascuns, nimic nu e pierdut, nimic nu e uitat, nimeni nu e niciodată abandonat !>

    Așadar, doar orbii și proștii mai au convingerea cum că ei ar fi nevinovați și că vinovați sînt toți ceilalți în afara lor ! Întrucît viruseii ori virusinele apar într-un organ sau la o ființă în conformitate cu rezonanțele și karma respectivei ținte, pentru a înlătura nenorocirea trebuie ca noi cei infestați să ne conștientizăm grabnic neajunsurile și apoi să le îndreptăm printr-o practică spirituală adecvată, atentă și perseverentă sau prin rugăciune. Cum orice rău este spre bine, e necesar să facem corelații inteligente între  năpasta creată de virusine și mentalitatea noastră, comportamentul nostru, gîndurile, cuvintele și faptele noastre. Undeva cu siguranță am greșit mai mult sau mai puțin grav, dacă sistemul nostru imunitar a fost copleșit de virusine ! Spus mai simplu, dacă nu schimbi nimic în bine, nimic nu se schimbă în viața ta !

   În concluzie, virusinele, ca orice alte vietăți din Marea Creație Divină, au rolul lor bine determinat și ar fi o mare eroare să se pornească un război furibund cu anti-biotice sau alte chimicale artificiale, cînd tratamentul naturist al permanentei conștientizări ale propriilor defecte este deajuns pentru ca virusinele să dispară mai mult sau mai puțin repede din viața noastră.

   O altă eroare ar fi să se creadă că modul lor de manifestare este identic pentru fiecare țintă.Victima sau victimele trebuie să fie atente, foarte atente, că atît viruseii, cît și virusinele au o atitudine predominantă pentru fiecare caz în parte. Într-un caz poate fi manifestat disprețul, în alt caz cruzimea sau lipsa compasiunii. Oricare ar fi atitudinea predominantă, victima trebuie musai să înțeleagă că virusinele oglindesc de fapt propriile deficiențe ale țintei atacate ! Unii dintre noi ne disprețuim pe noi înșine la nivel corporal sau mental. Alții dintre noi dăm dovadă de indiferență sau cruzime față de noi sau față de semenii noștri, și exemplele pot continua indefinit.

    Iar dacă virusinele n-au dispărut nici după 3-4 ani sau chiar după cîteva zeci de ani din viața noastră, înseamnă că noi înșine, cei care suferim de intoxicarea virusinelor, sîntem mai proști sau mai orbi decît orice altcineva din Grădina Domnului și atunci să nu ne mai mirăm de ce suferim ! Dar cum să recunoaștem sexul atacanților virali înainte de a ne otrăvi sufletele ? Păi, îi gădilim la fudulie și dacă noi cei care facem aceasta sîntem de sex feminin, atunci îi recunoaștem pe virusei pentru că sar pe noi, iar dacă experimentatorii sînt de sex masculin, atunci se înțelege că e vorba de virusine pentru că ne sar în ochi cu stridențele, în urechi cu acutele, la genitale ne sleiesc, la rinichi ne plesnesc, la ficat ne amăresc, la suflet ne înăcresc, la boznar ne cam golesc și la spirit ne tehuiesc !

    Ay, ay, ay, frați și surori, fiți mereu triumfători !!

 

  

 

 

Vizualizări: 60

Fişiere Anexate :

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Da, o parabolă bună. Însă cam nimic nou pe pământ. Viruşeii atacaţi! Hâm! Mă faceţi să râd! Dar aţi auzit de viruşei proxeneţi? Aţi auzit de viruşei care practică sclavagismul, în sec.XXI?... care-şi incendiază soaţele gravide, care nu muncesc şi trăiesc pe spatele femeilor?

Dar să n-o mai lungim. Nu există pădure fără uscături.

Şi... ţin să vă mulţumesc, că acum în săptămâna cadourilor pentru femei, că viruşinele sunt de gen feminin, nu-i aşa, deci acum spun, cu asta ne_aţi cadorisit. Cu o parabolă usturătoare care spune că ea, viruşica ataca mai cu seamă organele genitale ale masculului şi portofelul... portofețul - cred că aţi vrut portofelul, nu?

Deci, vă mulţumesc pentru mărţişor!

Sofy

Virusine, am scris și   portofeț...nu altfel !...Cît privește cadoul de ziua femeilor, el poate apărea și sub forma unei parabole cu tîlc pentru cine are urechi să audă și minte să înțeleagă !...Faptul de a face un gest formal, numai pentru a împlini o datorie formală nu e pe gustul tuturor oamenilor ! Un mare înțelept a spus odată : < Lasă să vină la tine ceea ce vine  și  lasă să treacă ceea ce trece de la tine ! > Iar faptul că nu am pomenit prea multe despre virusei, este pentru că despre nenorocirile comise de  EI  se tot  scrie de vreo ȘASE mii de ani ! ...

Sofia Sincă a spus :

Da, o parabolă bună. Însă cam nimic nou pe pământ. Viruşeii atacaţi! Hâm! Mă faceţi să râd! Dar aţi auzit de viruşei proxeneţi? Aţi auzit de viruşei care practică sclavagiusmul, în sec.XXI?... care-şi incendiază soaţele gravide, care nu muncesc şi trăiesc pe spatele femeilor?

Dar să n-o mai lungim. Nu există pădure fără uscături.

Şi... ţin să vă mulţumesc, că acum în săptămâna cadourilor pentru femei, că viruşinele sunt de gen feminin, nu-i aşa, deci acum spun, cu asta ne_aţi cadorisit. Cu o parabolă usturătoare care spune că ea, viruşica ataca mai cu seamă organele genitale ale masculului şi portofelul... portofețul - cred că aţi vrut portofelul, nu?

Deci, vă mulţumesc pentru mărţişor!

Sofy

Răspunde la discuţie

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

conducere site redacție

FONDATORI

ION LAZĂR da COZA - scriitor

VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor-șef Revista Eminesciana, membră UZPR

ADMINISTRATORI-EDITORI

SOFIA SINCĂ - prozatoare

GABRIELA RAUCĂ (redactor promovare media) - poetă, redactor Radio ProDiaspora, redactor Revista Eminesciana, membră UZPR 

ADA NEMESCU - poetă, artist plastic, redactor Revista Astralis și Revista Agora ARTELOR

CARMEN POPESCU (redactor promovare media) - scriitoare, redactor Radio Vocativ, redactor Revista Armonii Culturale, membră UZPR 

AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare

MIHAELA POPA - poetă

PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor

BOLACHE ALEXANDRU - poet

MIHAI KATIN - poet

GRIG SALVAN - prozator, cantautor

ATENȚIE!

Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:

1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie. 

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: LAZAR VASILISIA 

(CEC Bank)

*

Pentru anul trecut au donat:

Gabriela Raucă - 400 Euro

Monica Pester - 600 Lei

Nuța Crăciun - 220 Lei

Maria Chindea - 300 Lei

Tudor Cicu - 300 Lei

Elisabeta Drăghici - 200 Lei

***

Pentru acest an au donat:

Maria Chindea - 200 Lei

Monica Pester - 300 Lei

important!

Activitatea Recentă

Utilizatorului Ana-Maria Butuza îi place postarea pe blog Dor de ler a lui Răduță If. Toader
cu 2 ore în urmă
Chris a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Cerneală simpatică (Ion Lazăr da Coza) a utilizatorului Vasilisia Lazăr
cu 3 ore în urmă
Utilizatorului Chris îi place postarea pe blog Cerneală simpatică (Ion Lazăr da Coza) a lui Vasilisia Lazăr
cu 3 ore în urmă
Chris a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog poem fără titlu a utilizatorului Vasilisia Lazăr
cu 3 ore în urmă
Stanescu Valentin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog suntem goi sub două haine a utilizatorului Stanescu Valentin
cu 14 ore în urmă
Mihai Katin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog suntem goi sub două haine a utilizatorului Stanescu Valentin
cu 15 ore în urmă
Stanescu Valentin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Trec a utilizatorului Stanescu Valentin
cu 18 ore în urmă
Maria Mitea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog când mama trebăluiește a utilizatorului Maria Mitea
cu 18 ore în urmă
Maria Mitea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Când scrii, a utilizatorului Maria Mitea
cu 19 ore în urmă
Utilizatorului Monica Pester îi place postarea pe blog exerciții de sinceritate – the end a lui Mihaela Popa
cu 19 ore în urmă
Maria Mitea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog obosești, și - a utilizatorului Maria Mitea
cu 19 ore în urmă
Maria Mitea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Pasager al cerului a utilizatorului Monica Pester
cu 19 ore în urmă
Maria Mitea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog exerciții de sinceritate – lecție a utilizatorului Mihaela Popa
cu 19 ore în urmă
Utilizatorului Monica Pester îi place postarea pe blog suntem goi sub două haine a lui Stanescu Valentin
cu 19 ore în urmă
Maria Mitea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Trec a utilizatorului Stanescu Valentin
cu 20 ore în urmă
Stanescu Valentin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Dor de ler a utilizatorului Răduță If. Toader
cu 21 ore în urmă
Stanescu Valentin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Dor de ler a utilizatorului Răduță If. Toader
cu 21 ore în urmă
Utilizatorului Stanescu Valentin îi place postarea pe blog Dor de ler a lui Răduță If. Toader
cu 21 ore în urmă
Postare de log efectuată de Stanescu Valentin
cu 21 ore în urmă
Postare de log efectuată de Răduță If. Toader
cu 22 ore în urmă

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

„Ecouri din viitor”, 2022 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2024   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor