32. Lecţiea de istorie şi ce înseamnă răbdarea

                 Mare petrecere pe Insula Magică a Fericirii cu ocazia primei zile de şcoală a micilor prinţi, întreaga suflare sărbătorea în voie, copiii erau nerăbdători în al revedea pe Magul Ţânţărin şi de a începe şirul lecţiilor de magie. Mamele erau nespus de mândre şi bucuroase, astfel îi aduseseră până în pragul şcolii unde după nenumărate îmbrăţişări, sărutări şi încurajări, îi înmână Lady-ei Orhidelia. Aceasta, îi strânsese cu drag la piept, îi luă de mânuţe şi-i conduse degrabă în sala cursurilor, unde soţul său cu aceleaşi ingrediente ale gustosului şi măreţului tort de clătite pe masă, îi aştepta cu un larg zâmbet pe buze, fericit peste măsură.
            - Facem din nou clătite? Ura! Pitufinc, vezi ce frumos este la şcoală? spunând acestea, mica prinţesă deja îşi suflecase mânecile, ridicându-şi cămăşuţa pâna la coate, încurajându-şi micul coleg să facă la fel.
           - Hei! spuse Magul, zâmbind văzând cum situaţia aproape îi scapă de sub control. Nu vă grăbiţi! Astăzi vom învăţa cum se fac ingredientele pentru clătite, abia apoi vom repeta experimentul de ieri ca să vi se înregistreze bine în memorie. Este foarte simplu să le ai toate pe masă, dar ştiţi oare de unde vin acestea şi prin ce procese ale creaţiei trec pentru a se transforma în ceea ce vedeţi aici? Stiţi ce este această făina, atât de albă şi pufoasă? Aşezaţi-vă, în curând o să intrăm în marile taine ale universului!
            Luară loc, nerăbdători şi curioşi nevoie mare, fiind dintr-odată, numai ochi şi urechi.
          - Dragii mei, aţi văzut îndeaproape procesul transformării acestor ingrediente în deliciosul tort şi chiar aţi contribuit foarte mult, la realizarea lui. După cum ştiţi deja, opera culinară de ieri, s-a făcut cu ajutorul unor ingrediente şi ustensile cum ar fi; făină, lapte, apă, sare, zahăr, oua ulei , mixerul, aragazul etc... Pentru a putea să materializaţi prin voi înşivă într-o clipă, o bucăţică, tortul întreg sau orice alt lucru pe care-l doriţi, trebuie să învăţaţi şi să cunoaşteţi foarte bine procesul de fabricaţie şi de acesta ne vom ocupa în continuare!
         - Dar de ce este nevoie să cunoaştem toate aceste lucruri? întrebă prinţul Pitufinc. Nu este mai uşor să le facem şi gata?
        - Nu! răspunde Magul. Categoric! Fără a cunoaşte acest proces nu se poate, deoarece în mintea voastră creatoare trebuie să vizualizaţi absolut totul! A creea, înseamnă cunoaştere în primul rând, încredere, curaj, voinţă şi toate acestea motivate de iubire! Voi aveţi foarte dezvoltat acest sentiment care este esenţa divină a creaţiei şi fără de care nimic nu se poate face! Pe Pământ de altfel, o planetă foarte frumoasă în care toate ingredientele necesare fericirii există din abundanţă, oamenii învaţă această magie în decursul a sute şi mii de vieţi pământene!
        - Ce este Pământul? Unde se găseşte această planetă şi noi cum de nu am auzit de ea până acum? întrebă Pitufinca. Când vom merge să-l vizităm?
        - Draga mea, când veţi fi magi desăvârşiţi, mai devreme sau mai târziu o să-l vizitaţi ori de câte ori veţi dori. Pentru a merge pe Pământ aveţi nevoie de un altfel de corp care este limitat precum o clepsidră. Fiecare fiinţă din dimensiunea noastră îşi crează acest corp mental şi apoi şi-l materializează, în funcţie de experienţa dorită. Acolo veţi trece prin procesul naşterii, ingredientele necesare le veţi lua direct de pe acea planetă. Acest trup sau spuneţi-i costum, va dura doar pentru perioada învăţării anumitor lecţii şi procese transformatoare a caracterului fiinţei, apoi trebuie redat planetei. Spiritele de pe toate planetele din dimensiunea noastră învaţă experimentând viaţa în diferite forme şi chipuri acolo! Este una dintre cele mai bune şcoli ale universului.
       - Vrem pe Pământ! răspunseră ambii copii deodată, entuziasmaţi peste măsură de aceste magnifice dezvăluiri.
        - Va trebui să aşteptaţi, să învăţaţi şi să cunoaşteţi toate tainele magiei înainte, aici pe insulă cum v-am mai spus! O să aveţi vreme şi chiar o să vă săturaţi de făcut vizite pe alte planete şi dimensiuni, până atunci să ne însuşim cunoştinţele necesare, dragii mei. Nu mai fiţi atât de nerăbdători, toate vor veni la rândul lor! Primul lucru pe care trebuie să-l învăţaţi bine şi cel mai important aspect al creaţiei, este răbdarea. Fără această însuşire, nu veţi reuşi nimic, este piatra de temelie a magiei.
       - Ce mai e şi asta Magule? Toată lumea ne spune mereu, să avem răbdare! Parcă seamănă cu o scuză generală a neputinţei! La ce foloseşte?
       - He! He! He! Răbdarea, este cea mai mare virtute! Nimic nu ar exista, din ce vedeţi, absolut totul depinde de această calitate a sufletului, a caracterului fiecăruia! Este credinţa supremă că totul se poate împlini, este haina fără de care speranţele nu ar supravieţui! Ca să vă pot explica şi să înţelegeţi această însuşire şi virtute indinspensabilă fiinţei, în primul rând trebuie să înţelegeţi că este puterea şi forţa voastră interioară de a nu mă mai întrerupe până la sfârşitul lecţiei şi în al doilea, este  sfânta capacitate, de a avea deplină încredere în tot ceea ce veţi învăţa de acum încolo! Ca să asimilaţi mai bine aceste cunoştinţe, prima lecţioară o vom ţine în grădină, fabricând noi înşine făina, ingredientul cel mai important, necesar pentru a face tortul, clătitele şi majoritatea preparatelor culinare ce există pe Insula Magică a Fericirii.
       - Făina creşte în grădină, Magule? întrebă din nou Pitufinca. Eu am crezut că se naşte din norişorii albi căzuţi, trimişi de Dumnezeu însuşi! Parcă aşa ne spunea mama! Ce este atunci făina?
       - Ha! Ha! Ha! Să mergem cât mai degrabă, aici nu vom găsi răspunsuri pentru înţelegerea voastră. Spuse acestea se ridică prinzându-i de mâini şi se îndreptară spre un colţ diafan din parcul palatului. Ajunşi aici se opriră admirând florile, copacii şi toată vegetaţia.
       - Vedeţi? Aici vom descoperii,secretul făinii şi a celorlalte ingrediente, continua Magul. Tot ceea ce vedeţi începând de la maiestuoşii arbori, până la cea mai frumoasă floare sau fir de iarbă, înainte să ajungă ceea ce sunt acum, au fost doar o sămânţă! Voi la fel dar acest proces o să vi-l explice mai pe îndelete Lady Marina, când veţi începe lecţiile de anatomie şi sexologie. Nu-mi puneţi întrebări acum, în curând o să aflaţi. Deci cineva ca voi, ca mine,fiinţe, inventase tot ce există, chiar şi sămânţa, prin acelaşi proces de magie de la faza de gând cu ajutorul cunoaşterii şi iubirii, moştenite de la creatorii săi.
         - Ce creatori? Ce moştenire? întrerupseră din nou curioşii discipoli.
Asaltat cu acest gen de întrebări Magul Ţânţărin s-a văzut pus într-o mare dilemă şi a început să le istorisească lecţia creaţiei. Le-a vorbit despre cei patru zei creatori ai elementelor, care împreună formează supremul sau principiul divin akasic, cunoscut pe planeta pământ de majoritatea locuitorilor sub numele de Dumnezeu. Le-a istorisit apoi despre Marele Magus, de înaintaşii lor şi întreaga istorie a Insulei Magice a Fericirii. Copiii ascultau fascinaţi de cele auzite, sentimentul pur al iubirii aducându-şi aminte de părinţii săi şi de toţi înaintaşii, a crescut atât de mult în vibraţie încât Magului îi dăduseră lacrimile de fericire. Îi luă apoi în braţe pe amândoi şi-i sărută spunându-le:
        - La joacă acum! Fugiţi din calea mea, mai târziu ne reîntâlnim aici pentru a continua această lecţie! Răbdarea se învaţă cu răbdare!
Micuţii plecară alergând prin grădinile palatului, căutându-şi mamele, prinţesele Cristalină şi Cleştarina îi aşteptau nerăbdătoare la capătul aleii principale a parcului.
        - Mami, mami! ce frumos este la şcoală. Ştii că există o planetă albastră, foarte frumoasă numită Pământ, unde trebuie să mergem şi noi să învăţăm magia? Ştii ce este răbdarea?
        - Nu ştiu sufleţel, răspunse Cristalina micului Pitufinc, dar sigur îmi vei spune tu! Uite tatăl tău, sultanul, este atât de curios să afle!
          Sweet Aladdin şi Principele Încruntat aşteptau şi ei nerăbdători şi molipsiţi de fericirea micuţilor, aducându-şi aminte la rândul lor prima lecţie de magie ce cândva le-o oferise Marele Magus însuşi, lacrimi de dor pline de iubire le ţâşniseră din ochi spălându-le obrajii. Îşi îmbrăţişară micuţii care se puseseră repede a le istorisi, tot ce aflasera şi le spusese Magul Ţânţarin.
           Lady Orhidelia se apropie şi-l îmbrăţişă pe mag intrebandu-l:
        - Cum te-ai descurcat? Te-au cam zăpăcit cu întrebările îi spuse sărutându-l totodată. Haide, e vremea să mergem la meditaţii, apoi ne aşteaptă delicioasele surprize culinare pregătite special de Lady Aripel şi Tricontesa Piscotel! Vom serba prima zi de şcoală împreună cu toţi membrii consiliului de administraţie a insulei! Este într-adevăr o zi istorică!

Vizualizări: 51

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Un capitol bine scris, cu atenţie şi îndreptat spre direcţia dorită, adică aceea de a învăţa copiii elementarele însuşiri indispensabile vieţii pe planeta pământ. Azi lecţia răbdării. Am spus copiii pentru că aspectul scrierii este redat de aşa manieră, încât sună a basm. Însă nu prisoseşte nici celor mari.

imprescindibilă - nu am găsit cuvântul în DEX.

Felicitări pentru acurateţea textului. Vezi dacă nu te mai grăbeşti?

Am citit cu plăcere, Sofy!

 Mulţumesc dragă Sofy, păi eu de ce nu aş avea dreptul să inventez acolo nişte cuvinte??:))) glumesc... schimb imediat . Da nu m-am grăbit şi am insistat puţin mai mult la fiecare frază...  am găsit un truc destul de bun.. o pun pe fiică-mea să citească şi ascultând erorile din text şi repetiţiile deranjante ale unor cuvinte, le depistez mai uşor!

Cu drag,

Rabdatoare, cum am invatat in acest capitol, astept continuarea.

Cu prietenie,

Mulţumesc din suflet Corina! trânteşte şi nişte clătite acolo, până una alta!:) Vine imediat şi continuarea, mai am puţin şi închei capitolul, astfel îl postez!
Cu prietenie,
Corina Militaru a spus :

Rabdatoare, cum am invatat in acest capitol, astept continuarea.

Cu prietenie,

Răspunde la discuţie

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

conducere site

FONDATORI

ION LAZĂR da COZA - scriitor

VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”

ADMINISTRATORI-EDITORI

SOFIA SINCĂ - prozatoare

GABRIELA RAUCĂ - poetă, artistă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”

AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - scriitoare

MIHAELA POPA - poetă

CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ

PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor

BOLACHE ALEXANDRU - scriitor

MIHAI KATIN - scriitor

GRIG SALVAN - scriitor, cantautor

ATENȚIE!

Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:

1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie. 

Zile de naştere

Astăzi nu este ziua de naştere a nimănui

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: LAZAR VASILISIA 

(CEC Bank)

*

Pentru acest an au donat:

Gabriela Raucă - 300 Euro

Monica Pester - 300 Lei

Nuța Crăciun - 220 Lei

Maria Chindea - 300 Lei

Tudor Cicu - 300 Lei

Elisabeta Drăghici - 200 Lei

Activitatea Recentă

Maria Mitea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog în verde mă pierd (valentă) a utilizatorului Stanescu Valentin
cu 1 oră în urmă
Utilizatorului Maria Mitea îi place postarea pe blog în verde mă pierd (valentă) a lui Stanescu Valentin
cu 1 oră în urmă
Maria Mitea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Cu-aripi de ierburi nalte și descânt - vilanelă* (pastorală) a utilizatorului gabriel cristea
cu 1 oră în urmă
Utilizatorului Maria Mitea îi place postarea pe blog Cu-aripi de ierburi nalte și descânt - vilanelă* (pastorală) a lui gabriel cristea
cu 1 oră în urmă
Maria Mitea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog se scutură o primăvară peste noi a utilizatorului Vasilisia Lazăr
cu 1 oră în urmă
Utilizatorului Maria Mitea îi place postarea pe blog se scutură o primăvară peste noi a lui Vasilisia Lazăr
cu 1 oră în urmă
Maria Mitea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Bătrân abac a utilizatorului Monica Pester
cu 1 oră în urmă
Utilizatorului Maria Mitea îi place postarea pe blog Bătrân abac a lui Monica Pester
cu 2 ore în urmă
Maria Mitea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog treceri a utilizatorului nicolae vaduva
cu 2 ore în urmă
Maria Mitea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Scrinul abulic a utilizatorului chindea maria elena
cu 2 ore în urmă
Utilizatorului Maria Mitea îi place postarea pe blog Scrinul abulic a lui chindea maria elena
cu 2 ore în urmă
Maria Mitea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog n-am să deranjez niciodată aerul, ca tine, a utilizatorului Maria Mitea
cu 2 ore în urmă
Maria Mitea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog din cartea cu tine a utilizatorului petrut dan
cu 2 ore în urmă
chindea maria elena a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog n-am să deranjez niciodată aerul, ca tine, a utilizatorului Maria Mitea
cu 2 ore în urmă
Utilizatorului Maria Mitea îi place postarea pe blog din cartea cu tine a lui petrut dan
cu 2 ore în urmă
Maria Mitea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog n-am să deranjez niciodată aerul, ca tine, a utilizatorului Maria Mitea
cu 2 ore în urmă
Utilizatorului chindea maria elena îi place postarea pe blog n-am să deranjez niciodată aerul, ca tine, a lui Maria Mitea
cu 2 ore în urmă
Utilizatorului Maria Mitea îi place postarea pe blog Instigare la dor a lui Costel Zăgan
cu 2 ore în urmă
Utilizatorului Maria Mitea îi place postarea pe blog Cină în alb a lui Mihai Katin
cu 2 ore în urmă
Maria Mitea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog gutui în floare (valentă) a utilizatorului Stanescu Valentin
cu 2 ore în urmă

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

„Ecouri din viitor”, 2022 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2024   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor