Cu un zâmbet în colțul gurii, Sienne întreabă plină de interes:
-De ce ești așa trist?
-Dar nu sunt...afirm eu sigur pe mine. Zadarnic. Amândoi știm adevarul-durerea m-a sfâșiat, aproape m-a ucis.
Dar Sienne continuă:
-Hai, Alec, zi-mi! Știi ca mie îmi poți spune orice, nu?
Uneori mă uimește falsitatea și ipocrizia de care dă dovadă micuța S. ... "micuța". Desigur, e un apelativ învechit, îmbâcsit cu tot felul de amintiri. Cum ar fi vara aia petrecută într-un hotel modest din Bordeaux. Da...vara aia. Oare mai știi? Spune "micuțo", mai știi? Hilar. Acum are un sens peiorativ. Mă simt ca perverșii aceia ce servesc Bourbon la o masa întunecată, în timp ce privesc niște "micuțe" dănțuind. Mă simt mizerabil și patetic. La fel e și această tânără din fața mea. Da...acum e o tânără. Dacă meditez îndelung, pot considera că nu am văzut vreodată copilul din ea. Îl ascunde mult prea bine. Of, Sienne, te-am cunoscut cu adevărat vreodată?
-Auzi, vrei să dansezi?
-Alec, știi că nu pot cu aceste tocuri, aș arăta penibil! (încearcă ea să se scuze) Și în fond, îmi cuprinde mână între palmele sale aspre, nu mi-ai spus ce s-a întâmplat cu tine.
-Nimic, ți-am zis că nu am nimic!
Și îmi desprind mâna din strânsoare, apoi sorb o gura de gin și afișez un zâmbet sigur. Dar ea nu s-a mulțumit. E printre puținele lucruri pe care nu le poate ascunde. Când Sienne nu obține ce vrea...ei bine, nu se știe ce se întâmplă pentru că nu există martori-în viață. E iute la mânie și așa a fost mereu. Da. Chiar și în acea perioadă , "micuța S." era de nestăpânit.
Ne plimbam pe faleză-în vara de care v-am mai pomenit- iar Sienne, înfuriată la culme de o replică a unui trecător, a început să facă un scandal monstru. Vai! Nici nu știam pe unde să mă ascund. Da, recunosc, sunt un laș când vine vorba de lucruri de felul acesta. Urăsc conflictele, mai ales cele iscate din nimicuri. Și se pare că Sienne nu s-a prea schimbat:
-Eu am plecat! se ridică ea furioasă aruncând pe masă banii pentru cafeaua sa.Apoi își înșfacă haina, aproape dărâmând scaunul și iese zgomotos- o ieșire tipică de-a ei.
Toată încăperea și-a orientat privirea către mine. Oarecum, au reușit să-mi implanteze vinovăția în suflet și astfel m-am ridicat-destul de molcom, recunosc. Iau banii pe care ea i-a aruncat ostentativ și îi așez în buzunarul din interiorul paltonului, ca apoi să plătesc consumația din banii mei. Un fleac-vreo 12 dolari. Nici eu și nici S. nu eram cheltuitori. Da, e adevărat că uneori era însuși simbolul parvenitului și poate iubea cam mult luxul-mai mult decât se iubea pe sine- dar Sienne era o fată educată, ce nu m-ar fi lăsat să cheltui sume exuberante cu ea. De altfel e o persoană independentă și foarte încăpățânată.
În timp ce plăteam barmanului, asprimea banilor mi-a amintit de mâinile ei. Adică ea chiar nu folosește nimic împotriva asprimii palmelor sale? Și credeți-mă, dacă ați cunoaște-o, v-ați pune aceiași întrebare. Ea nu concepe să iasă din casă cu părul prins, dar reușeste să nu-și îngrijească mâinile?! Of, micuțo!
Cuvinte cheie :
Un text dat tot cu linguriţa conform obişnuiţei, dar care promite mult. Un text bine scris, suspansul lăsat pentru a incita cititorului. Cursiv, elegant, picurat cu nostalgie şi frumos. Însă este păcat să nu fie şi corect. Pentru acest lucra va trebui să laşi spaţiu după punctele de suspensie şi după toate celelalte semne ortografice. Şi să scrii cifrele cu litere. Apoi lucrarea va deveni fără cusur.
Am citit cu deosebită plăcere şi aştept continuarea, Sofy!
Am citit cu plăcere şi aştept următorul fragment. Acel unu din titlu înseamnă că povestea va continua, nu?
Cu prietenie,
Mi-a plăcut mult! Sper să apară continuarea!
Cu prietenie,
Nicolae
mainile aspre nu sunt atinse de pacate
am citit cu placere
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR (redactor promovare cultură media)
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ (redactor promovare cultură media)
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor