Adaugă un comentariu
...Încântat de sensibilitatea noastră comună, Dna Ana Câmpeanu! Multă sănătate mamei Dvs., spre a vă da cât mai târziu prilej de nostalgie de genul celei din exercițiul meu poetic de aici! Sărut mâna!
...Nu trebuie să fiți stânjenită. Altfel n-aș fi aflat că "urechea (mea) muzicală" suferă de o anume uzură. Sărut mâna, îndatorat!
e atât de frumoasă scrierea dumneavoastră
mă simt puțin stânjenită, dar sper să nu fie cu supărare, aș spune că la versul patru "e poteca croită" și versurile 18 și 19 "mi-a prelungit poteca
Dna Vasilisia Lazăr, vă sărut mâna pentru vina de care mă faceți vrednic. Pun efectul exercițiului meu asupra cititoarei, pe seama sensibilității dvs. feminine. Da, propunerea dvs. e acceptată. Mulțumiri!
Stimate Dla Mihai Katin, oferta Dvs. e un privilegiu pe care nu pot să-l accept decât ca pe un mod de a pune în evidență diferența dintre monumentalitatea poetică (dedicată mame), marca G. Vieru, și locul comun exprimat de exercițiul meu. Desigur, nu vă fac proces de intenție :)), e asumarea mea expresă.
Onorat mereu de atenția Dvs.!
M-ați îndatorat, dle Petruț Dan, pentru timpul generos pe care mi l-ați acordat aici. Înțelesurile dvs. asupra stărilor din care a rezultat poemul pe care mi-l onorați cu atenție sunt deosebit de empatice și exprimate în termenii unei abilități exegetice observabile. Vă voi păstra comentariul, ca pe o mostră referențială pentru modestul meu condei. Cât privește ponderea celor două trăiri (durerea și iubirea), n-aș putea da un răspuns de luat în seamă. Simt totuși că respectivele stări se întrepătrund -- unde e iubire e și durere.
Vă mulțumesc adânc pentru bunăvoința dvs. de aici!
Poemul dvs mi-a trezit amintiri, chiar de ce unele sau cele mai puternice trebuie să fie neapărat dureroase, oare durerea are mai multă forță decât iubirea? Și dacă este așa, nu vi se pare nedrept? Scriu din cârciuma maestrului și prieten în ale scrisului domnul Petre Ioan Crețu, sincer nu-mi place ca a trebuit să scriu „domnului”, dar încă nu am permisiunea să-i spun pe nume și îmi imaginez drumul făcut de acea mamă spre vreun loc de închinare, care drum lasă urme și-n cer! Profund și nimic mai adevărat, ceea ce facem aici rămâne scris în stele! Se spune că nimic nu-i mai rău ca blestemul unui părinte! Autorul întoarce blestemul pe dos atunci când recunoaște meritul mamei de a-i scoate un înger în cale, prelungindu-i poteca spre orice , da la autocunoaștere până la nemurire. Un poem puternic, sobru și elegant, atât prin construcție, cât și prin mesaj! Cele bune!
Mamă, de-ai fi o stea în cer lină,
Te-aș găsi după lumină,
Rostire-aș spre fața ta:
„Când dormi, maică, dumneata?”
De te-ai face spic secară,
Te-aș găsi după povară
Și te-aș întreba tot eu:
„Nu ți-i, măiculiță, greu?”
De-ai fi-n codru-o păsăruică,
După glas aflate-aș, muică,
Zice-aș ud de roua ta:
„Ce dor ai de cânți așa?!”
De te-ai face-n văi o floare,
Te-aș găsi după suflare,
Spune-ți-aș vorbe cerești:
„Maică, tot frumoasă ești!”
Cât de duios omagiu adus Mamei! Aveți dumneavoastră un dar aparte să mă înduioșați de fiecare dată, încât să-mi dea lacrimile.
Sugerez: De undeva, dintr-un loc neivit,
Încântat, Dna Manuela Munteanu de conectarea Dvs. la starea mea poetică! După finalul pe care îl insinuați (cu binevoitoare intenție) finalului poemului meu, e evident că sunteți mult mai abilă decât mine în a găsi formulele estetice cele mai potrivite. Eu am recurs la cardinalul trei, o minimalizare excesivă, ca să mă flagelez sever pentru stagnarea mea spirituală, în raport cu înalta trăire în spirit a mamei.
Vă sărut mâna, îndatorat!
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR (redactor promovare cultură media)
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ (redactor promovare cultură media)
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE