Clipa mult aşteptată a sosit! Afişăm cu drag rezultatele Concursului „Alb hoinar – ediţia a II-a”, concurs desfăşurat pe Site-ul literar-artistic ÎNSEMNE CULTURALE, în perioada 19 ianuarie – 28 februarie, 2016.
       Întâi să dăm „cuvânt” cifrelor existente la ora acestui bilanţ. Aşadar:
       – 36(-3) poezii;
       – 25(-1) proze;

       – patru piese de teatru;
       – trei eseuri;
       – 30 membri au notat poezii;
       – 19 membri au notat (şi) proza;
       – 13 membri au notat (și) piesele de teatru;
       – 17 membri au notat (și) eseurile;

       – 1180 vizite la Regulament;
       – 5020 vizite pe pagina unde s-au postat şi notat poeziile;
       – 2273 (590 pag I + 247 pag II + 357 pag III + 59 pag IV + 1020 pagina de vot) vizite pe paginile unde s-au postat şi notat prozele;

       – 536 vizite pe pagina unde s-au postat şi notat piesele de teatru;
       – 564 vizite pe pagina unde s-au postat şi notat eseurile;
       – 9573 vizite în total.
       Cifrele, cu toată modestia, impresionează!

        Avem sub ochi clasamentele pentru cele patru secţiuni. Neîndoielnic, ierarhizările au născut şi vor naşte controverse. Arareori ne place oglinda prin care ne văd ceilalţi. Durerea aceasta trebuie să ne bucure! Înseamnă că suntem vii, că ne pasă de ceea ce creăm, că uneori parcă scriem cu propriul sânge, jertfindu-ne chiar sănătatea, prietenii, relaţiile etc., deşi a face literatură în ziua de azi e mult mai puțin decât o „vânare de vânt”…

        În alcătuirea clasamentelor, pe lângă votul membrilor, au fost cooptaţi în juriu, alături de mine, Ion Lazăr da Coza, preşedintele juriului şi cofondatorul acestui site, scriitoarea, cu pulbere de aur în cerneala cu care scrie, Veronica Pavel Lerner, apoi un administrator-editor, care s-a dovedit a fi foarte aplicat în comentarii şi aprecieri, o numesc aici pe prof. Ana Cîmpeanu, dar şi pe Mihaela Popa, o poetă a esenţelor delicate. Lor le aducem mulţumiri speciale! De aceleaşi mulţumiri are parte şi coordonatoarea concursului, poeta Vasilisia Lazăr (da Coza), cofondatoare, o furnicuţă pe cinste căreia îi datorăm şi cele douăsprezece frumoase diplome oferite, virtual, premianţilor!...

        A vota… Complicat demers! Şi ingrat!… Când ne apucăm să votăm (discutăm aici doar despre cei care votează cu bunăcredinţă), ridicăm rugi, invocăm muze, moaşte, sfinţi, înaintaşi din Parnas, numai să ne iasă aprecierea cât mai aproape de realitate. Citim, recitim, notăm, renotăm… Şi când credem că am atins perfecţiunea, facem public clasamentul nostru… Ghinion! Tocmai atunci te miri cum de ai nedreptăţit atât de crunt – fie din neatenţie, prostie, generozitate ori zgârcenie – pe X sau pe Y… În zadar, mortul de la groapă nu se întoarce! Şi totuşi a vota este un gest de generozitate şi de respect colegial!... Excepţie fac acei care îşi doresc, dar, efectiv, nu pot vota! Chiar şi lor le mulţumim!

        Pentru a transparentiza şi mai mult procesul de votare, facem următoarea propunere: Premianţii prezentului concurs să fie cooptaţi în juriu pentru concursul viitor! Cooptarea se face doar cu acceptul liber exprimat al celei/celui în cauză. Cum sunt patru secţiuni şi doar trei locuri în juriu, prioritate vor avea premianţii de la secţiunile Poezie, Proză, Dramaturgie.

        Şi din acest concurs vom face o carte virtuală pe care să o aşezăm la loc de cinste pe raftul BIBLIOTECII DIGITALE a site-ului, alături de celelalte bijuterii. Textele nu vor fi corectate.
        Pentru că sunteţi frumoşi, daţi-mi voie să vă îmbrăţişez cu drag!
        Felicitări tuturor!

                                                                                                Ion Lazăr da Coza 

Clasamentele:

(Acestea sunt fotografii și pot fi descărcate.)

***

***

***

***


Regulamentul: AICI

***

AICI s-au votat cele 36 de poezii înscrise

AICI s-au votat cele 25 de proze înscrise

AICI  s-au votat cele 4 piese de teatru înscrise

AICI s-au votat cele 3 eseuri înscrise

Diplomele:

Poezie:

Locul I (Enea Gela): AICI

Locul II (Simion Cozmescu): AICI 

Locul III (Valeria Merca): AICI 

Proză:

Locul I (Ioniță Gabriela): AICI 

Locul II (Angela Dina): AICI

Locul III (Camelia Ardelean): AICI

Dramaturgie:

Locul I (Carmen-Bernadeta Anghel): AICI

Locul II (Elena Agiu-Neacșu): AICI

Locul III (Dante Esperanza): AICI  

Eseu:

Locul I (Enea Gela): AICI

Locul II (Elena Agiu-Neacșu): AICI 

Locul III (Carmen-Bernadeta Anghel): AICI 

Vizualizări: 3264

Răspunsuri la Aceste Discuţii

FELICITĂRI TUTUROR PARTICIPANȚILOR!!!

  • Citind sugestiile făcute pân' la această oră, se poate trage următoarea concluzie în ce privește sistemul de votare, pe viitor: După terminarea perioadei de trimitere a materialelor participante către coordonatorului concursului, la aceeași adresă de mail vom expedia și votul nostru, care va fi făcut cunoscut abia după PERIOADA DE VOTARE (adică STOP VOT!). De data aceasta însă nu ne mai votăm creațiile proprii! Iar ca „bonus”, nu vom mai fi influențați nici de notele ce s-au dat până atunci... La momentul potrivit vom detalia această nouă metodă de votare!
  • Cu cât mai mulți votanți, cu atât mai mult se anihilează voturile rău intenționate! În număr stă adevărul! Deci trebuie să ne mobilizăm/motivăm întru votare!
  • Pentru a transparentiza şi mai mult procesul de votare, facem următoarea propunere: Premianţii prezentului concurs (Locul I) să fie cooptaţi în juriu pentru concursul viitor! Cooptarea se face doar cu acceptul liber exprimat al celei/celui în cauză. Cum sunt patru secţiuni şi doar trei locuri în juriu, prioritate vor avea premianţii de la secţiunile Poezie, Proză, Dramaturgie.
  • Celor care se arată nemulțumiți de notele acordate de unii votanți (vorbim de votanții de bunăcredință!), îi rog să facă următorul experiment - să revoteze astăzi aceleași texte pe care le-a votat săptămâna trecută și apoi să-și compare noile note cu cele vechi! Sigur veți avea surprize! Deci, mai ușor cu pietrele!

  • Încă un aspect - nu ne supără votanții care dau note pe linie (fie 9 și 10, fie 4 și 5), însă dacă îndrăznești să acorzi, după criterii proprii, note de 3 și 4, dar și note de 9 și 10, devii „ticălosul/ticăloasa de serviciu”!...
  • Ne arătăm oripilați (hiperbolizez, desigur) dacă am primit o notă mică, oare nu ar trebui să ne întrebăm dacă și nota de 10 pe care am primit-o e pe merit?

Sunteți fantastici! Iată traficul (21 de membri online!) la o oră după afișarea rezultatelor: 

Felicitări tuturor!

Mulţumesc! Un lucru neaşteptat cumva, mărturisit neaşteptat, dar sincer dorit să se întâmple. Încă nu am avut timp să mă uit peste rezultate, mulţumesc juriului, din ce am văzut, a fost generos cu mine. Mulţumesc. Felicitări şi pentru numele concursului, e ceva deosebit să spui că ai fost premiat la Alb Hoinar!

felicitări premianţilor , tuturor participanţilor şi mulţumiri juriului!

a fost mult de lucru la jurizarea atâtor texte.

şi da. textele premiate îşi justifică locul obţinut.

ps:

unii şi-au dat note mari (şi nu este vina lor)

în detrimentul celorlalte texte notate cu note foarte mici tocmai pentru a "slăbi" media "adversarilor"

Bine ar fi ca pe viitor votanţii să nu poată vota propriul text. aşa ar fi corect într-un concurs.

dar mediile generale obţinute confirmă un echilibru în calitatea textelor participante. 

rezultatul este foarte bun şi fiecare se poate bucura, în final,  indiferent de media obţinută.

cu sinceritate,

           Felicitări tuturor! Felicitări premianților! Felicitări juriului! Mulțumesc celor care se ocupă de aceste provocări!  Vă doresc inspirație și creații valoroase!

           Mulțumesc celor care au notat creația cu notă maximă, dar și acelora care au scos mai puține puncte din buzunar, pentru că acest sentiment de competiție - bazat pe exigențe de gust pentru tehnică, pentru temă, pentru idee-  mi-a creat un nou început în propria-mi pornire pe acest tărâm al cuvintelor nescrise încă. Vă îmbrățișez cu mare drag și cu respect pentru ceea ce dăruiți!

Felicitari tuturor participantilor, organizatorilor si membrilor juriului! 

nu se poate face un clasament (in ordine descrescatoare a notelor), ca sa fie mai evident care sunt castigatorii primelor locuri?  

Felicitări câștigătorilor și mulțumesc organizatorilor pentru provocare.

Sincere felicitari tuturor! 

Va spun sincer ca nu mi-a fost usor! Din fericire, desi am avut de citit foarte mult, a meritat efortul, calitatea texteleor mi s-a parut multumitoare, unele chiar m-au incantat! 

M-au uimit unele notari ale utilizatorilor la sectia poezie. Notarile sunt subiective, dar au fost cateva cazuri cam ciudate, totusi! 

Tin sa spun ca, desi nu a fost o regula impusa de jurizare, eu am scazut un punct sau doua pentru greseli de gramatica, ortografie si punctuatie. De exemplu, piesa  "Rapirea lui Mos Craciun" e plina de verva, m-a durut faptul ca am am scazut un punct din cauza greselilor, dar, cum am aplicat regula asta tuturor, a trebuit s-o fac si in cazul piesei respective.

Pe ansamblu, materialele au fost bune si felicit din tot sufletul si pe castigatori, dar si pe toti participantii! Si simpatizez din plin cu ceilalti membrii ai juriului: munca serioasa, frate, nu gluma!

    

 

Felicitari premiatilor, participantilor si juriului pentru efortul depus!

Felicitări tuturor participanților, juriului și  premianților!

Domnule Ion Lazăr da Coza, de fapt mă adresez tuturor celor care citiți acest mesaj, deoarece am observat, și sunt sigur că nu numai eu, că mai toate lucrările au fost notate în funcție de câte puncte a acumulat până în acel moment, și domnul Teodor Dume explică mai bine situația, propun pe viitor:

- participanții să nu-și poată nota propria lucrare

- votul să fie secret (adică, să apară dor informația că ,,x” a votat la poezie, la proză, etc... iar la închiderea votului să apară și notele, astfel, consider eu, s-ar elimina toate suspiciunile) 

Felicitări, Gela! Sunt întrutotul de acord cu cele spuse de tine!

Enea Gela a spus :

Pentru eliminarea autonotării, e nevoie de anonimat. Și note trimise într-un folder, pe mail, fără a fi văzute de ceilalți.

Și mie mi se pare bună ideea, chiar dacă nu se ia nota de la  autonotare în calcul, se întâmplă,  cum a fost  acum, un concurent având un text foarte slab, văzând ce note primește,  să dea și el cu 4 în stânga, în dreapta...Deși procentul lui  e mic, ca om, te supără ...

Felicitări câştigătorilor şi un gând bun tuturor participanţilor!

 

Mulţumiri organizatorilor şi juriului pentru efortul “hibernal”!

 

Am citit fiecare proză înscrisă în concurs, am făcut şi un clasament din care, fireşte, m-am exclus. Nu mi-am publicat votul, temându-mă să nu fie viciat de subiectivism… Recomand aceeaşi precauţie pentru participanţii la viitoarele concursuri, altfel se pot ivi situaţii cel puţin delicate, dacă nu compromiţătoare…

 

Angela Dina

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

conducere site

FONDATORI

ION LAZĂR da COZA - scriitor

VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”

ADMINISTRATORI-EDITORI

SOFIA SINCĂ - prozatoare

GABRIELA RAUCĂ - poetă, artistă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”

AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - scriitoare

MIHAELA POPA - poetă

CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ

PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor

BOLACHE ALEXANDRU - scriitor

MIHAI KATIN - scriitor

GRIG SALVAN - scriitor, cantautor

ATENȚIE!

Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:

1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie. 

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: LAZAR VASILISIA 

(CEC Bank)

*

Pentru acest an au donat:

Gabriela Raucă - 400 Euro

Monica Pester - 600 Lei

Nuța Crăciun - 220 Lei

Maria Chindea - 300 Lei

Tudor Cicu - 300 Lei

Elisabeta Drăghici - 200 Lei

Activitatea Recentă

Dinca Valerian a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog nunta a utilizatorului Dinca Valerian
cu 5 ore în urmă
Dinca Valerian a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog nunta a utilizatorului Dinca Valerian
cu 5 ore în urmă
Dinca Valerian a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog nunta a utilizatorului Dinca Valerian
cu 5 ore în urmă
bolache alexandru a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Pălărie nouă (din volumul „La Ghizunie” de Ion Lazăr da Coza) a utilizatorului Vasilisia Lazăr
cu 6 ore în urmă
bolache alexandru a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Povești a utilizatorului Monica Pester
cu 6 ore în urmă
Utilizatorului Dorina Cracană îi place postarea pe blog Ascultă cum şopteşte iarba în urma noastr a lui Mihai Katin
cu 11 ore în urmă
Utilizatorului Monica Pester îi place postarea pe blog unofficial video a lui petrut dan
cu 11 ore în urmă
Utilizatorului Vasile Burduşa îi place postarea pe blog Ascultă cum şopteşte iarba în urma noastr a lui Mihai Katin
cu 11 ore în urmă
Utilizatorului Vasile Burduşa îi place postarea pe blog Confesiune a lui Dozescu Adelina
cu 11 ore în urmă
Utilizatorului Vasile Burduşa îi place postarea pe blog delta ne-ncântă (valentă) a lui Stanescu Valentin
cu 11 ore în urmă
Utilizatorului Vasilisia Lazăr îi place postarea pe blog Ascultă cum şopteşte iarba în urma noastr a lui Mihai Katin
cu 11 ore în urmă
Dozescu Adelina a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Confesiune a utilizatorului Dozescu Adelina
cu 11 ore în urmă
bolache alexandru a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog frânturi din sat a utilizatorului bolache alexandru
cu 12 ore în urmă
Ada Nemescu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Ascultă cum şopteşte iarba în urma noastr a utilizatorului Mihai Katin
cu 12 ore în urmă
Utilizatorului Ada Nemescu îi place postarea pe blog Ascultă cum şopteşte iarba în urma noastr a lui Mihai Katin
cu 13 ore în urmă
Postare de log efectuată de Mihai Katin
cu 13 ore în urmă
Mihai Katin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Confesiune a utilizatorului Dozescu Adelina
cu 13 ore în urmă
Mihai Katin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Lume nouă a utilizatorului Monica Pester
cu 13 ore în urmă
Mihai Katin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Te iubesc în versuri a utilizatorului Jeler Eleonora Maria
cu 13 ore în urmă
Utilizatorului Mihaela Chitic îi place postarea pe blog unofficial video a lui petrut dan
cu 15 ore în urmă

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

„Ecouri din viitor”, 2022 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2024   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor