Astăzi e o zi specială, a femeilor-femei! N-am făcut cine știe ce analize ca să constat: sunt femeie, nu sunt fatală sau neobișnuită, dimpotrivă, sunt așa și așa, nici prea-prea, nici foarte-foarte. În loc de urări, mai simple, mai stufoase, cum se obișnuiește azi... Eu vă povestesc!
Auzisem că romancierii sunt oameni cu greutate în literatură. Posibil! - și-mi întăream convingerea căutând o explicație: datorită operei vaste care trage din greu. În săptămâna chioară, pe când începuse postul, ce să vezi!, a dat norocul prozator peste mine, cu profilul său seducător, atât de seducător că mi-a violat toți neuronii și-am rămas leșinată. Îi iubeam stilul!, dar cu timpul, tomul voluminos a scăzut la proză scurtă, iar mai apoi la poezie, dar atât de elevată că stam cu nopțile să-i descifrez mesajul. De!, nu sunt atât de proastă pe cât par, sunt mult mai proastă – mă consolam autoironic, până am descoperit că echilibrul triunghiului conjugal se dezechilibrase aproape de colaps, prin apariția celei de a patra entități și n-am mai suportat. Cum vine asta, în patru: el – autorul, nevastă-sa – proza, eu – amanta și muza – amanta-amantei? Până atunci, crezusem c-o să-l iubesc săbatic până la adânci bătrâneți, dar m-a hărțuit neîncrederea și eu pe el. Sufeream dublu! Câtă energie și timp pierdut!
Acum, sincer, mă rog: „Doamne, ferește-mă de poeți! Fac alergie la muze!”
Oroarea începe cu mâncărimi sub limbă, apoi, aceasta se despică în două și iese în afară lipăind aerul cu un: Ssss... ce parcă nu se mai termină. Nu mai pot articula vocale, rotunde, luminoase, doar o singură consoană: „s”. Vă dați seama de senzație? Total neplăcută, atât pentru mine, cât și pentru cei din jur.
Într-o dimineață, senzațional!, l-am descoperit pe „Iubi”: cald, complice și prietenos. Avem o relație specială. Ne întâlnim intim, feriți de ochii lumii. Pot să-l văd la ce oră-mi doresc și plec când vreau. Chiar dacă nu stau prea mult cu el, de obicei câteva minute, nu se supără. Am libertate deplină! Nu-i gelos, dimpotrivă îmi spune râzând: „Pleacă! Nu te mai sclifosi, îți stă bine așa cum ești, naturală... Băiii, ești frumoasă!” M-aș uita mai mult în ochii lui, dar nu vreau să par narcisistă și mă despart cu zâmbetul fluturând în loc de bun-rămas: Pa, Iubi! Chipul meu drag!
Cuvinte cheie :
Intotdeauna o placere sa te citesc, iar acum sunt numai zambete! :) :)
Și nu-ți șade bine? :) Mulțumesc, Corina!
Corina Militaru a spus :
Intotdeauna o placere sa te citesc, iar acum sunt numai zambete! :) :)
Mă distrez cum pot și aș vrea să iasă o chintesență, dar iese un compot cam apos. Mă bucur dacă cineva îl degustă și sper să nu facă indigestie, în final. :)
Mulțumesc, c-ai adăugat nițel zahar!
Augusta Cristina Călin a spus :
Amuzant cu final neaşteptat! :))
Mulțumesc, celor trei membri de like!
-mie aşa îmi place compotul: apooos!
FELICITĂRI!
Au mai apărut două like, mulțumesc!
Mulțumesc, Gabi! Să-mi spui dacă ți-a priit, recunosc, nu sunt prea gospodină. :)
Ioniţă Gabriela a spus :
-mie aşa îmi place compotul: apooos!
FELICITĂRI!
Titlul mi-a stârnit curiozitatea... Uf, așa-s fetele... Am mers pe firul poveștii, m-am delectat, atât cât mi-a îngaduit autoarea, ca la final să descopăr armonia/ seninătatea.
Drag popasul!
Ai o fantezie... sofisticată și surprinzătoare! Mereu îmi placi...mult!
Mulțumesc, Valeria Merca! Titlul stârnește, mintea citește și.... în final? Chipul zâmbește! Cu drag!
Valeria Merca a spus :
Titlul mi-a stârnit curiozitatea... Uf, așa-s fetele... Am mers pe firul poveștii, m-am delectat, atât cât mi-a îngaduit autoarea, ca la final să descopăr armonia/ seninătatea.
Drag popasul!
Mulțumesc, Silvia! Cine-i sofisticat și misterios?
Surpriză, la pion!... A, nu! Nu da înapoi... e doar un mic Scorpion!
Drag!
Giurgiu Silvia a spus :
Ai o fantezie... sofisticată și surprinzătoare! Mereu îmi placi...mult!
© 2023 Created by Ion Lazăr da Coza.
Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor