Jumătate sfântă, jumătate drac,
Nici nu știu, să intru, sau să-ncerc să scap?
Pare-un geamăn dulce, dulce amărui
De-mi vine adesea să mă leg de-un cui...
Când o mare-ntinsă, când un punct intens
Lângă care îmi sucombă-ntregul Univers.
Nici nu știu ce face când is ochii-nchiși,
Ea visează zeii sau pe cei învinși?
Când o Afrodită cu spuma pe ea,
Când ceva ce sună ca o tinichea;
Fie că-ți vorbește, fie că ea tace,
Are permanent pe ,,vino-ncoace”.
Jumătate sfântă, jumătate drac,
Voi ce spuneți? Să mă spânzur?
Sau să-ncerc să scap?
Adaugă un comentariu
ludic, plăcut!
Pentru Ana Cîmpeanu. Poetul fără suferință este ca și casa fără perdele, femeia fără sprâncene, o noapte fără stele. Suferința este constructivă, este materia primă a creatorilor indiferent de domeniu.
Pentru Ana Cîmpeanu. Din instinct îmi vine, mai corect spus din voia divinității. Dacă ar fi pur instinctual ar trebui să-mi fie rușine dacă peste acest ,,instinct” nu pun căpăstrul minții. Sufletul își face de cap când îi dai frău liber; face doar ce vrea după toanele inimii. Mai ales dacă este născut într-o zodie ambiguă. Cu muzicalitate sau fără, phofta ce-am pohftit-o am împlinit-o.
Pentru Vasilisia Lazăr Grădinariu. Aveți dreptate. Aici cam toți au dreptate. Este cam greu să scapi mai ales când, Doamne iartă nici nu prea vrei să scapi. Dacă copilul are ochi verzi, suflet bun și minte ascuțită se mai trece cu vederea că este șchiop. copilul poezie. Glumesc. Vă mulțumesc.
Pentru Alexandru Bolache Mulțumesc. Umor dureros.
Pentru Nuta Craciun (nu știu altfel cum să dau replica la comentar). Da, farmecul în poezie și profunzimea de multe vine de multe ori din din sugestii voalate, din exprimări cu mai multe nuanțe, din spunerea unui gând apoi suspendarea lui la jumătate etc. Eu aici nu m-am referit la sufletul pereche ci doar o izbucnire răzbunătoare, un reproș mascat poetic, o neputință sufletească de a accepta starea dureroasă și în acelaș timp fermecătoare. Am făcut-o cu dedicație directă și ciudat; muza a acceptat cu drag poezia. Eu, de obicei când vreau să îndulcesc zbuciumuri sufletești, dezastre existențiale fac apel la puțină auto(ironie). Mulțumesc.
Mulțumesc Ana Cîmpeanu. aveți dreptate, poticnirile în muzicalitate există dar mie nici că mi-au păsat de dânsele. M-am enervat pe prietenă căci prea mă chinuiește când cu frumusețea ei când cu schimbările bruște și șocante de stări, are atâtea fațete. Mie muzicalitatea unei poezii atunci când îmi vine sosește fără să o caut; de exemplu, pur și simplu aud un murmur efectiv muzical și împreună cu el o strofă, poate două; asta în timpul somnului. Ce nu uit, pun în versuri și cizelez în stare de luciditate și mai cizelez cât pot celelalte necesități poetice. În rest Dumnezeu cu mila Eu m-am bazat mult pe revelații poetice. Deși mă bucură când reușesc și muzical la o poezie prioritatea mea era alta: transmiterea sufletească, filozofică, etc. Este minunată muzicalitatea dar totuși este o zorzoană.
Așa sunt gemenii, când pe un taler când pe altul. Poezia atrage prin umor. Tizule, mi-a plăcut.
Într-adevăr, ritmul se poticnește la versul 6, dar și la ultimele două versuri. Se poate îmbunătăți. Eu zic să încercați să scăpați, deși e cam greu. Are mereu pe „vino-ncoace”. :)
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR (redactor promovare cultură media)
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ (redactor promovare cultură media)
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE