bunica era maestrul meu de wellbeing
mă trata cu ciorbă acră și leuștean
apă rece din fântână
și vreo două palme după ceafă dacă-i ieșeam din cuvânt
și ce putea fi mai sfânt ca vocea ei care mă chema
“vin’ la maica lovi-te-ar fărcalița că iar ai făcut-o nesărată”
și eu fugeam de rupeam pământul
dăm password zilei și o imortalizăm pe Instagram
ni se cere să fim într-un anume fel
dictat de fashion ori trend
diete keto apă cu lămâie exerciții de yoga
doctor Google ne tămăduiește setea de cunoaștere și prostie
de altfel“Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale”
pe scurtătură dăm “accept toate” și din când în când “vreau să modific setările individual”
Adaugă un comentariu
Mulțumesc, Lisia! Ei, nu a fost foarte "hotărâtă" bunica nici cu mine nici cu ceilalți verișori, doar că noi eram prea mulți și ea era una singură, o femeie de mare caracter și plină de energie "mamaie Floarea" Dumezeu să țină în paza sa!
Antiteză dintre un ieri rămas în negurile copilăriei și un azi lipsit de esență, totul redat într-un mod original și emoționant. Mi-a plăcut, Mihaela. Eu n-am luat-o niciodată de la bunici în copilărie, nici de la tata, deși aveam o teamă de el din principiu. )) Singura care îmi mai dădea câte o corecție a fost mama, dar nu prea avea efect. ))
Alexandru, mulțumesc frumos!
Amdanda, cu drag!
Da!!! Asta da poezie. Big like!
Mulțumesc, Amanda, îmi cer ierare de tristețea produsă!
Petruț Dan, cum să pun, și a mea avea mai multe tehnici, aia cu miroșenia nu a ținut mult, m-am prins repede și aveam grijă să văd, de la distanță, cam cât de mieroasă era, analizam gravitatea celor nesărate pe care le-am comis și nu mă aproiam prea mult. Într-una din zile,m-am suit pe grajd ca să ajung la un prun cu multe prune delicioase dar prea sus, mi-a zis să nu calc pe un anume spațiu "că nu ține tabla" apoi, eu, umflată de prune n-am mai ținut cont de ce mi-a zis și am căzut în grajd, am speriat vacile :) m-am redresat repede, m-am evaluat, eu eram întreagă dar nu și acoperisul. A fost, biata de ea așa de speriată că nu a mai avut putere de nimic. Era bucuroasă că am rămas întreagă. Mulțumesc de comentariu savuros ca de obicei. :)
Bună trecerea de la ''fărcălița'' bunicii, m-ai înnebunit cu ciorba aia cu leuștean, și acră, n-am mai mâncat iarbă de nici nu mai știu), deci, reiau, bună trecerea dela ''fărcălița'' bunicii și zilele copilăriei, când nu cred să existe cineva care să nu-și aducă aminte cu plăcere zilele când ''fugea de rupea pământul'', bine, zilele nu și motivul))), muma avea altă tehnică, ținea o nuia la spate și mă striga cu glas mieros asigurându-mă că nu-mi face nimic și când mă înhăța , că așa mă simțeam, începeau să curgă pe unde nimerea că știa că nuiaua nu omoară, și nici nu obosea până săreau vecinele, ''hoo, Marițo, că omori copilu!'' Cam așa și cu poemul tău, deci prima strofă mi-a trezit amintiri mai puțin plăcute), a doua și mai rău pentru că timpurile acelea nu mai sunt, azi când vrea să te pedepsească ți se dă block și gata ne-am despărțit pentu toată viața))) A, și pentru că tot voiam să spun și despre poem, dar nu reușesc, mi-a plăcut trecerea ta de la bucolic la modern, prin elemente menite să genereze emoții și trăiri de care timpul ne-a separat odată cu trecerea lui și prin anumite generice menite să ne convingă de lucruri în care de mult nu mai avem încredere, ultimul vers perfect! Noapte frumoasă!)
p.s. Hai că în ritmul ăsta cred că mi-ai fi răspuns cam așa: „Dan, îți mulțumesc pentru comentariul pe care
l-ai început ieri și l-ai terminat azi!'')))))))))
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor-șef Revista Eminesciana, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ (redactor promovare media) - poetă, redactor Radio ProDiaspora, redactor Revista Eminesciana, membră UZPR
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU (redactor promovare media) - scriitoare, redactor Radio Vocativ, redactor Revista Armonii Culturale, membră UZPR
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE