REZULTATE:

       Când am lansat concursul, am profețit (deși știam că nimeni nu-i profet pe site-ul său!) „că mărețe fapte se vor înfăptui”. N-or fi fost mărețe faptele, dar interesate sunt! Să dăm „cuvânt” cifrelor existente la ora acestui bilanţ. Aşadar:

       – 29 poezii (votate de 31 membri);
       – 13 proze (votate de 15 membri);

       – patru piese de teatru (votate de 9 membri);
       – patru eseuri (votate de 14 membri).

       Și acest concurs a fost o provocare irezistibilă pentru mulți creatori, votanţi şi… chibiţi. Fireşte, conştienţi de toate acestea, organizatorii s-au străduit şi, în mare parte, au reuşit – zicem noi – să iasă totul ca la carte.

       Notele primite sunt, orice s-ar spune, la ora votării și în cadrul concursului, o radiografie fidelă a creatorului și a creaţiei făcută de cei ce ne-au votat. La rându-ne, notele pe care le-am dat, comparându-le cu notele celorlalţi votanţi, ne arată raportarea noastră la fenomenul literar actual. Suntem aproape? Suntem departe? Fiecare să hotărască. Dar cu sinceritate.

       Organizatorii mulţumesc şi în acest cadru participanţilor şi votanţilor, dar şi celor care, alături de preşedintele concursului, Ion Lazăr da Coza, au format juriul: Valerian Bedrule, Teodor Dume şi Rodica Răpeanu (enumerare în ordine alfabetică). Remarcabil este şi efortul extraordinar depus de coordonatoarea concursului, doamna Vasilisia Lazăr. Încă o dată… ba de o mie de ori, mulţumiri!

       Sponsorii sunt rugați să ne spună câte cărți oferă și cui le oferă, iar fericiții câștigători să ia direct legătura cu sponsorii și să le dea o adresă din țară unde să le fie expediate coletele. Mulțumim!

       Din partea site-ului ÎNSEMNE CULTURALE, cu toată dragostea: multă sănătate, prosperitate, iar pe plan literar, nesfârşită inspiraţie!

 

Metoda de calcul a notei finale:

(nota membri + nota juriu x 4) : 5 = z,zz

Clasamente:

(Acestea sunt fotografii și pot fi descărcate.)

***

***

***

***

***

Regulamentul concursului AICI

Poeziile participante AICI

Textele de proză participante, pag. I AICI și pag. a II-a AICI

Eseurile participante AICI

Piesele de teatru participante AICI

Sponsori concurs

Teodor Dume, Tudor Cicu, Gina Zaharia, Viorica Hagianu,

Ion Lazăr da Coza, Vasilisia Lazăr.

***

Diplomele:

Poezie:

Premiul I: „Toamna - cântecul oaselor noastre” de Petre Ioan Crețu

Premiul al II-lea: „Mă încolțește toamna” de Emilia Amariei

Premiul al III-lea: „Primăvara toamnei” de Silvia Filip - retras (cont fals)

Premiul al III-lea: Toamna mea niponă” de Nikol MerBreM

Proză:

Premiul I: „Destine aruncate” de Nikol MerBreM

Premiul al II-lea: „Sub frunzele uscate” de Pop Dorina

Premiul al III-lea: „Tamara” de Tudor Cicu

Dramaturgie:

Premiul I: „Gângania din cap” de Tudor Cicu

Premiul al II-lea nu se acordă 

Premiul al III-lea nu se acordă

Eseu:

Premiul I: „Scrisoare deschisă domnului Cehov” de Tudor Cicu

Premiul al II-lea: „Rupând silabe din gândul toamnei” de Pop Dorina

Premiul al III-lea: „Toamnă pe Valea Zânelor” de Ecaterina Chifu

Vizualizări: 3232

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Notele primite sunt, orice s-ar spune, o radiografie fidelă a creatorului și a creaţiei făcută de cei ce ne-au votat.” - te iert și eu dragă Lisia că n-ai recunoscut că nu eu am pus semnul egal între o poezie și creator în integralitatea lui! Ar fi însemnat să recunosc că Nichita este un poet de nota 6 conform acestei axiome și jurizării de anul trecut! Ceea ce mi-ar fi imposibil!.... În privința tulburării, să lăsăm pe cei de specialitate să-și exprime părerea, în privința amândoura, măcar de dragul „transparenței” clamate! Și de ce să se supere cineva? Exact cum ai spus, s-a votat o poezie, bravo votanților! Eu m-am referit la operă, ceea ce e cu totul altceva! Sau crezi cumva că e vreun naiv care să-și închipuie că valoarea unui autor este dată de voturile unui concurs de pe un site?

Iar să motivezi „secretul” votului aducând ca argument „discuțile” care se crează - denotă „o asumare a responsabilității” de mi se umflă și călcâiele nu numai neuronu de la jocul „alba neagra” de pe site. Adică eu votantul simplu trebuie să-mi asum la vedere  jurizarea, cu eventualele castane de rigoare, numai onor „juriu” NU, că el e mai sensibilos! Da se trage cu petarde în prostime, că n-au simț de răspundere! Cum am mai spus - „curat-murdar coane Fănică”! Traiască Caragiale, scuzați cacofonia, de la tulburare mi se trage! Da-s iertată - „vai pașă cât de darnic ești”! :)))   

Dacă acest concurs a stârnit atâtea controverse/pasiuni, atunci înseamnă ceva și asta ne bucură, cu toate plusurile și minusurile lui.

„Eu m-am referit la operă, ceea ce e cu totul altceva! Sau crezi cumva că e vreun naiv care să-și închipuie că valoarea unui autor este dată de voturile unui concurs de pe un site?”


Aici iarăși ai jignit pe toți poeții concurenți.

„Errare (Errasse) humanum est, sed in errare (errore) perseverare diabolicum.”

 Sunt de râsu-plânsu comentariile d-nei Chindea!

Încearcă să se justifice şi jigneşte şi mai mult autorii şi votanţii. La început toţi eram catalogaţi ca prostime cu ghilimele, apoi fără ghilimele!

Scrie că s-a referit la opera unei poete (se deduce că trebuia acordate note la creaţia, valoroasă de altfel, dar care nu respectă tema, în funcţie de valoarea autoarei, că altfel nu văd intervenţia!) şi apoi continuă: „Sau crezi cumva că e vreun naiv care să-și închipuie că valoarea unui autor este dată de voturile unui concurs de pe un site?” Dar cine a spus aşa ceva?

La prima intervenţie scrieţi: „cineva (nu spun „cine”J)) ne ia drept și proști și analfabeți!”

Asta mi-aduce aminte de o întâmplare veche, se pare reală:

 

Pe vremuri orice avocat începător pleda obligatoriu alături de unul mai vechi în meserie. La o şedinţă de judecată, cel tânăr zice:

– Am ascultat amândoi justificările ireale ale părţii vătămate şi am rămas tâmpiţi!

La care bătrânul avocat zice:

– Între timp eu mi-am revenit.

 

Şi eu între timp mi-am revenit, ca analfabet mă mai gândesc!!

 

N-am înţeles de ce la multe comentarii nu se vorbeşte numai în nume propriu, fără să se facă referire la alţii, chiar dacă nu se dau nume.

Altă constatare. Scrieţi: „În privința votării, s-a votat, așa cum era de așteptat, emoțional. Care obiectivitate, când doar câțiva sunt de specialitate (și nici la ei nu-i sigur că a prevalat factorul obiectiv nu cel emoțional), când fiecare are propriile lui criterii valorice și nu poți impune nimănui cum să se apropie de-o operă de artă. „Obiectivitatea” celor ce-au notat la greu cu unu ține mai mult de complexele lor și de supărarea lor pe viață decât de valoarea sau nonvaloarea operei în sine”.

Îmi cer scuze că am votat nefiind specialist şi vă anunţ că nu sunt supărat pe viaţă.

De ce nu vă puneţi problema următoare: de ce nu se deranjează să voteze mulţi poeţi care postează aproape zilnic pe site? Poate găsiţi un răspuns, ar fi mai de folos decât...

P.S. Şi atenţie la scăparea: „discuțile” care se crează”

Scrieţi bolduit şi din ce în ce mai mare. La ce să ne aşteptăm la următoarea postare?

Și cu ce m-ați contrazis dle Bidulescu? Nici eu, ca și dvs.(și ca și 95% din votanți cel puțin) nu-s de specialitate (critic literar) și am votat! De ce-i o jignire „votarea emoțională”? Când cel puțin 80% din acțiunile omului sunt pe bază emoțională, de ce ar fi evaluarea unei opere de artă o jignire privită prin filtru emoțional?! E componenta noastră de oameni, nu de roboți! Și sub raport economic marile concerne multinaționale își aleg șefii de departamente ținând cont de latura emoțională - dvs. însă vi se pare o jignire. Iar abc psihologiei spune foarte clar că pesimistului i se pare normală „vederea” lui asupra lumii, optimistului la fel ... deci cu ce se situează în opoziție ce-am spus eu cu afirmațiile dvs.? Sau aveți senzația că altcineva ar trebui să adopte scara dvs de valori și să ardă cu unu? Ca să fie totul cu „simț de răspundere”! De ce sunteți nedumerit că nu am răspuns în nume propriu? Ca „gloată”, „prostime” (sau cum vreți să-i spuneți) am fost apostrofată că nu votez „cu simț de răspundere” - ca gloată răspund! Când mi s-a făcut observație în nume personal - personal și la obiect am răspuns! Vă luați de niște chițibușării (gen ghilimele, litere mâncate, etc) doar de dragu de a contrazice - fără să aduceți nici un argument care să-mi contrazică afirmațiile, pe care le catalogați de „râsu-plânsu”!  Dreptu dvs la opinie - dar fără nici un argument care să-mi demonteze afirmațiile nu știu cum îi cu „râsu-plânsu”!  Iar citatul de l-am redat la afirmația Lisiei că sunt „tulburată”, de ați fi citit TOT ce s-a scris la Concurs, n-ați mai fi fost nedumerit cine „a spus așa ceva” - ci v-ați fi luminat că e o preluare după „cineva”! Da cum e postat la vedere spre luminarea noastră - vă las bucuria să vă informați întâi înainte de-a sări la gâlceavă gratuită, doar așa de dragul lelii! Și scriu cu litere bolduite absolut tot de mai mult de 6 ani de când sunt pe site având probleme de vedere - nu doar ca să enervez pe dvs. Și alții nu se bagă să voteze, presupun eu, greșit sau nu, că văd multele inarvendențe, jocul de glezne de-a uite regulamentu nu-i regulamentu, și nu vor să-și bată capu... Dreptu lor, ca și dreptu dvs. de-a sări la gâlceavă aveți sau nu ceva de spus!

     

Gerra, eu cred că tu vrei să fii suspendată, ori să te retragi, dar sub foc de artificii - nu-ți dau această satisfacție! Te-ai băgat ca musca-n lapte și faci valuri cu probleme deja discutate/disputate/statuate! Eu, fiind adeptul „popa nu predică de două pentru o babă surdă”, nu suflu într-o ciorbă reîncălzită. Te las să te bălăcești în lapte - face minuni la ten, cât despre neuron, e viagra curată!

PS: Vezi să nu faci pipi în lapte - ești, deja, singură în oală!


 

Pe ce motiv? Că am observat niște (nu puține) contraziceri ale celor de la vârf?  Le-am observat întotdeauna! Și ocazional le-am mai spus!  Și faptul c-am semnalat niște afirmații hilare făcute de alții - asta e vina mea că văd sau a acelora că bat câmpii cu niște afirmații de le-ar putea contrazice orice elev silitor de clasa a șaptea?!  Cărui clasic i-a fost certificată valoarea după o poezie sau un concurs de 30 de participanți? Am postat sute de clasici, împreună cu biografiile lor - nicăieri n-am citit enormitatea asta!  N-am înțeles (am un singur neuron) de unde până unde s-ar putea simți cineva jignit de afirmația mea că o poezie NU este egală valorii și operei autorului?! Numai pentru c-am reprodus „ideea” altora? Văd politica asta la Tv în fiecare seară, ziariștii îs de vină că observă potlogăriile parlamentarilor și guvernanților!..... E o schemă aici care ispitește pe toți cei ce ajung să se identifice cu vârful unei piramide!  ”Vezi să nu faci pipi în lapte ” corelată cu „tulburarea” de care mă „iartă” Lisia, mă emoționează profund! :))) Iar fluturarea unei amenințări cu „suspendarea” și mai profund! Așa-s eu - nu știu să bat pas de defilare sub comandă! :)))  Incomodă am fost și voi fi cât voi întârzia pe acest pământ! Iar singură în oală am fost de când mă știu, nu mi se pare nimic deosebit acum, pentru că eu îmi asum să gândesc cu neuronu meu nu dau copy-paste la „gândirea” altora! Iar amenințări de-astea, de gândești că suspendarea de pe un site l-ar deposeda pe un autor de harul lui - sunt de-a dreptul puerile! Nici nu știi dacă să râzi sau să te închini! Fără să fiu suspendată n-am postat pe site o lungă perioadă de timp (și acum am peste 200 de poezii de nu-s pe Însemne) și asta nu mi-a întrerupt deloc șuvoiul poetic, așa bun, prost, sau aiurit cum poate fi catalogat!  Deci cum ar trebui să mă sperie amenințarea asta, că iar neuronu meu nu pricepe? Iar oarbă nu-s, alfabetizată oleac încât să văd când cineva joacă „uite popa nu-i popa” cu mine, iar la pumn în gură-s imună de când moartea jucă îndelung cu mine jocu acesta, până mă prinsei de iluzie….. Deci trage tu concluziile care se impun de aici – și procedează exact așa cum dorești! Tuturor ni s-a dat liberu arbitru de a ne asuma sau nu propriile acte! Iar de la argumente se răspunde cu ironii sau amenințări – asta ține tot de asumare/neasumare. Curat Caragiale – nu degeaba îl adorăm!      

Ion Lazăr da Coza a spus :

Gerra, eu cred că tu vrei să fii suspendată, ori să te retragi, dar sub foc de artificii - nu-ți dau această satisfacție! Te-ai băgat ca musca-n lapte și faci valuri cu probleme deja discutate/disputate/statuate! Eu, fiind adeptul „popa nu predică de două pentru o babă surdă”, nu suflu într-o ciorbă reîncălzită. Te las să te bălăcești în lapte - face minuni la ten, cât despre neuron, e viagra curată!

PS: Vezi să nu faci pipi în lapte - ești, deja, singură în oală!

Abia acum descopăr un aspect care se pare că te-a oripilat, Gerra - această frază aflată în preambulul afișării rezultatelor: „Notele primite sunt, orice s-ar spune, o radiografie fidelă a creatorului și a creaţiei făcută de cei ce ne-au votat.”

Dacă ai cunoaște adevăratul spirit al site-ului (vezi La ceas aniversar), dacă m-ai cunoaște cât de cât, dacă ai fi citit preambulurile celorlalte concursuri ți-ai fi dat seama că, de fapt, asta am vrut să spun: 

„Notele primite sunt, orice s-ar spune, la ora votării și în cadrul concursului, o radiografie fidelă a creatorului și a creaţiei făcută de cei ce ne-au votat.”

Firește, nu mă aștept din partea-ți să-mi dai dreptate... 

Nu-i nicio dramă, dar nici bucurie nu-i că în ultimul timp n-ai mai postat pe Însemne. Ne bucurăm totuși că ne ești recunoscătoare (nu ca alții!) că aici ai învățat gramatică. Dar mai ai de învățat. De ex: amândurora, liberul-arbitru etc. 

Te pup pe neuron!

 Mi-am propus să nu mai intervin, dar ca matematician nu suport greşelile de logică.

 Am scris şi pentru d-l Nălbitoru, într-un fel este notată creaţia la un concurs cu temă (cui nu-i place tema de ce mai participă?) şi alta la o postare undeva pe site.

Eu sunt convins că d-na Enea Gela nu a arătat lui Geo Vasile şi altor scriitori cunoscuţi, cum mărturiseşte, că poezia respectivă a participat la un concurs tematic. Eu cel puţin am acordat din această cauză nota 6 (nu are nici măcar tentă de toamnă), cu toate că poezia luată separat este de nota 10.

 Părerea mea este că foarte mulţi participă la concurs cu ceva creaţii din portofoliul lor, fie că respectă tema, fie că nu, şi apoi se supără dacă primesc note mai mici!

Dragă Gela,

N-o să-ți răspund la fiecare aspect ridicat de tine, deși ar merita. Las pe fiecare cititor să-și facă propria părere - ei fiind mult mai înțelepți ca mine! De altfel, nu ar fi existat nici acest mic răspuns dacă nu-mi găseam numele în comentariul tău:


-punerea la punct a doamnei Gerra [deci, Gerra merita să fie pusă la punct - iată că noi doi avem ceva în comun!] cu limbajul pe care l-ați folosit [am avertizat în multe rânduri să nu fie stârnit pamfletarul din mine, fiindcă sunt rău, sunt al dracului de rău - de aceea am scris doar vreo 2-3, deși, trimițând un pamflet la o mare revistă, redactorul-șef mi-a recomandat să scriu o carte cu așa ceva, însă mi-a publicat pamfletul abia după ce l-am mai „îndulcit”... Recunosc, la eseuri nu mă pricep - oricum le-am asamblat, tot pamflete au ieșit!], mă face să cred că eu nu mă pricep la oameni [deh, nimeni nu-i perfect!]. Nu m-am priceput nici în cazul dumneavoastră [și eu sunt dezolat de mine însumi, iar asta mi se întâmplă, zi de zi, încă de la pubertate - așa că vom fi tovarăși în compătimire...], domnule da Coza [deși ai pus bariera acestui „domnule” între noi, eu voi continua să-ți zic Dragă Gela.]!

Cu drag,


Enea Gela a spus :

Stimați participanți,

 Am vrut să tac și,  astfel, tăcerea mea să fie un altfel de răspuns.

Întrucât s-a făcut referire la mine (evident, nu doar acesta este subiectul controverselor), vă spun niște aspecte:

-”tenta autumnală” nu e sinonimă cu tema obligatorie a unui concurs. Luați dicționarul.

-un votant care scrie patru versuri șchioape și la numește sonet, dă suspect de multe note de 1. O deontologie minimă a organizatorului era necesară în cazul acestui domn. Atenționat, poate că învăța să voteze sau se abținea. Nu a existat.

-un votant care dă numai note de 9 și prietenului/prietenei îi dă singurul 10, iarăși trebuia atenționat. Nu s-a făcut decât o referire, fără vreo consecință.

-redactez, prin natura profesiei mele, eseuri, aproape în fiecare zi. Îmi sugerați că nu știu structura?  Că  ați notat un eseu care nu era eseu? (vorbesc de ceea ce am scris eu). 

-o să veniți cu ”argumentul” că atunci când m-ați premiat  nu am avut reproșuri? Nu  sunteți convingători. Nivelul textelor a fost altul, din punctul meu de vedere. Al tuturor textelor ediției respective.

#-punerea la punct a doamnei Gerra cu limbajul pe care l-ați folosit, mă face să cred că eu nu mă pricep la oameni. Nu m-am priceput nici în cazul dumneavoastră, domnule da Coza!

-nu am așteptat premii, să fim serioși, e important  ludicul  creației, iar eu nu duc lipsă de premii, unele cu greutate; dar m-am așteptat la respect față de cel care scrie. M-am așteptat la  o atitudine mai solară, nu încrâncenată. Personal, i-am promovat pe toți concurenții.

-textul meu, postat pe FB, se bucură de aprecierea domnului Geo Vasile ( care nu știe cine este să se documenteze. Mai sunt și alți scriitori cunoscuți care l-au apreciat). Să-l cred pe dumnealui sau pe cei care mi-au acordat note de 1 și de 4? Dumneavoastră ce-ați face?

-m-aș bucura să postați această intervenție a mea, ultima de pe site.

Vă doresc succes!

-

-

Știi Ioane, recitesc acum viața lui Socrate, cu toate polemicile fulminante pe care le-a avut cu Sofiștii acelor vremuri, drept care când întâlnesc astfel de mistificări le recunosc din avion! Citatul rotunjit de tine nu schimbă cu nimic esența problemei! Ideea reiterată este la fel de falsă! Pentru că la acest concurs nu am participat cu text, și pentru a nu se mai inventa „jigniri” care nu există, să facem un exercițiu de imaginație și să zicem că particip la un concurs cu Floarea Arbore și-s jurizată conform grilei de anul trecut! Adică cel puțin 3 puncte sub ea! Dacă ea primește 8 eu voi avea 4 maxim 5 punte! Deci nivelul meu ca poetă, la ora votării, este de maxim 5??! Iar dacă printre votanți am norocul să fie și vreo 5 care să mă noteze cu simț de răspundere cu unu, înseamnă că radiografia mea ca poetă acum este de nota 3??? E stupidă concluzia! E la fel de adevărată precum a susține ideea că valoarea lui Arghezi este dată de poezia „Zdreanță”! Și o fi ea simpatică poezia dar e departe de-a fi radiografia măcar a unui deget al lui Arghezi, nicidecum a operei lui Arghezi! Hai să nu inventăm iarăși roata, cu atât mai mult roata pătrată! Un concurs cu o poezie nu stabilește decât o ierarhizare dată de acei 30 votanți + 5 jurați unei poezii a participanților, într-o anumită perioadă de timp! Poate să fie la ani lumină sau relativ aproape de valoarea obiectivă a autorului! Sunt multe imponderabile în joc! Votanții simplii ca și jurații pot să urască versul clasic, și să depuncteze drastic poezia ritmată. Sau invers! Și-atunci de care radiografie a creatorului vorbim? Și de ce ar depinde radiografia unui creator de incultura, frustrările, sau lipsa simțului critic a unui votant sau a mai multora??? Eu care scriu (asumat) o poezie de nișă, știu ce înseamnă să te voteze cineva ale cărui gusturi n-au urcat niciodată mai sus de „hai leliță-n deal la vie”! Ar trebui să-mi accept „valoarea” pe care mi-o dau ei??? Deci hai să ne privim cu obiectivitate în oglindă și să nu vindem ghindele drept pepeni doar ca să hrănim un egou supradimensionat! Nu vreau nici să contest munca organizatorilor, nici să atac valabilitatea unui concurs! Dar să nu supradimensionăm și nici să mistificăm! Un concurs poate fi un joc frumos, dar nu validează și nu dă valoarea creatorului – ci doar așază în piramidă poeziile participante în funcție de gusturile (în proporție covârșitoare subiective nefiind profesioniști) votanților, a acestor votanți! Dacă s-ar schimba votanții piramida ar arăta cu totul altfel! Mi s-a mai atras atenția că valorizarea unui autor nu se face în funcție de altul, ci doar de el însuși! Perfect adevărat! Nu e cazul concursurilor cu o poezie! Acolo de citesc 3 texte bune pe care le notez cu 10 și apoi descopăr altul de 3 ori mai bun ca precedentele, nu-l pot nota cu 30 ci va trebui să fac o valorizare globală a tuturor textelor și să ierarhizez notarea și în funcție de celelalte texte nu numai de valoarea obiectivă văzută de mine la un text!  Precum am mai spus – un joc al hazardului, cu rezultate aleatorii. De când s-a consemnat prima dată în istorie o ierarhizare a creatorului de artă, aceasta s-a făcut în funcție de opera sa și de inovațiile pe care le-a adus în domeniul său – nu doar după un text votat de niște diletanți! Și mă consider și pe mine în această categorie! Deși am cultură și am votat cât am putut eu de obiectiv funcție de scara mea valorică! Dacă tu nu recunoști validitatea celor spuse de mine aici – înseamnă că ești în opoziție cu osatura ierarhizării (atât cât se poate ea face) artei de-a lungul mileniilor! Și e cam mult – fie chiar de dragul de-a mă contrazice pe mine! Și-apoi aminteșteti câți au venit pe site nostru încununați de laurii vreunui concurs și-au pretins osanale deși scriau slăbuț și stângaci! La ei cum se aplică „radiografia creatorului” – că nu-mi amintesc să le fi lăudat „creațiile”???? Deci….

Și nu acesta a fost singurul lucru care m-a supărat! Dacă s-a făcut un regulament și tema poeziei era obligatorie (și nu așa sună enunțul), de ce nu s-au descalificat textele care nu respectă tema???? De ce s-au dat spre votare membrilor și juriului??? Eu consider (și așa mi se pare de bun simț) că din moment ce organizatorii le-au afișat spre notare toate textele sunt în regulă din punct de vedere al regulamentului! Pentru ce au fost depunctate că nu respectă tema??? Adică cine trebuia să vegheze să nu intre în joc texte care nu fac parte din acest film? Nu cumva organizatorii și juriul nu și-a făcut treaba pentru care acum așteaptă numai laude???? Eu, ca votant, ar trebui să punctez doar valoarea textului! Pentru ce ați depunctat drastic poezia Gelei din moment ce nu ați descalificat-o și ați recunoscut că e o poezie bună??? Iarăși același joc de-a alba-neagra! Ia regulamentul neamule! Uite-l nu e!...... Jocul e derizoriu, și dacă eu, care am un singur neuron l-am recunoscut, ce te face să crezi că nu l-au văzut mult mai mulți??? De altfel e neadevărată și afirmația că fierb „singură” în oală – Nuța Crăciun, Nălbitoru, Gela și alții au semnalat și ei câteva nereguli, dar, așa cum scrie și în biblie, „nu există orb mai perfect decât cel ce nu vrea să vadă”! Faptul că eu sunt mai vocală și puțini sunt cei ce se încumetă să mai lase vreun com – nu înseamnă deloc că nu s-a observat folosirea judecății cu două măsuri, ci doar că oamenilor le e lehamite să intre în polemici să demonstreze că pământul e rotund când voi susțineți că e-n colțuri! Și când oamenii observă cu ce expresii am fost gratulată eu pentru niște observații (nici nu importă de erau drepte sau nu – era opinia mea), de ce s-ar mai risca careva să zică ceva, orice???

Și dacă ce spun eu poate fi luat drept divagațiile unei nebune, și se poate face totală abstracție de ele, eu fiind un simplu membru – vârful piramidei va fi întotdeauna sub lupă și orice injustiție se va reflecta în valorizarea site, credibilitatea și respectul pe care vi le câștigați în lumea literară cu proiectul vostru de suflet!

Iar dacă vreți să mă sancționați pe mine pentru c-am atenționat asupra unor bâlbe, în loc să vă puneți sub lupă propriile acțiuni și să schimbați acolo unde-i falimentară ideea – e dreptul dvs. și liberul arbitru ce vi s-a dăruit! M-am condus în viață după dictonul: „Mi-e prieten Platon dar mai prieten mi-e adevărul”! Iar de scăldat mă scald în lapte cosmic, indiferent de credeți sau nu, și mi-e tare bine! Și gramatică o să tot mai învăț sau nu – oricum nu vreau să dispară din nomenclator profesia de corector! Și de când mă știu lumea a considerat că merit urecheață și pasul meu a bătut cărări prin hățișuri nu pe bulevard; poate de aceea poezia mea e atât de altfel, în bine sau în rău (după opinia altora)! Dar cum sunt înțeleaptă, am încheiat o pace trainică cu mine însămi! Îmi asum toate boroboațele de le face eul meu nărăvaș! POEZIA contează!

S-auzim de bine!                



Ion Lazăr da Coza a spus :

Abia acum descopăr un aspect care se pare că te-a oripilat, Gerra - această frază aflată în preambulul afișării rezultatelor: „Notele primite sunt, orice s-ar spune, o radiografie fidelă a creatorului și a creaţiei făcută de cei ce ne-au votat.”

Dacă ai cunoaște adevăratul spirit al site-ului (vezi La ceas aniversar), dacă m-ai cunoaște cât de cât, dacă ai fi citit preambulurile celorlalte concursuri ți-ai fi dat seama că, de fapt, asta am vrut să spun: 

„Notele primite sunt, orice s-ar spune, la ora votării și în cadrul concursului, o radiografie fidelă a creatorului și a creaţiei făcută de cei ce ne-au votat.”

Firește, nu mă aștept din partea-ți să-mi dai dreptate... 

Nu-i nicio dramă, dar nici bucurie nu-i că în ultimul timp n-ai mai postat pe Însemne. Ne bucurăm totuși că ne ești recunoscătoare (nu ca alții!) că aici ai învățat gramatică. Dar mai ai de învățat. De ex: amândurora, liberul-arbitru etc. 

Te pup pe neuron!

Gerra, s-avem pardon, dar organizatorii nu-s dumnezei. Nici la un concurs nu stă organizatorul să citească kilometri de texte ca să constate dacă un text se încadrează ori ba în temă. După ce că mulți au trimis textele vai de mama lor, cu o editare de nota 2, după ce că am stat să aranjez fiecare alineat fiindcă site-ul nu le păstrează, după ce, după ce că, după ce că... Nu crezi că emiți cam mari pretenții? Și ce ai fi vrut? Trimite cineva o proză superlungă. Organizatorul o citește, vede că nu e în temă, trimite mail și spune că nu se încadrează. Trimite autorul alta și tot așa. D'apoi organizatorul acela mai are și serviciu, mai are și familie, mai are și altele. Chiar nu suntem capabili să vedem dacă un text se încadrează sau nu în temă? Sau ce e ăla un eseu? Și nu doar juriul a constatat aceste hibe, după cum se vede, și membrii. Să fie oare toți pe dinafară? Dar domnul Bidulescu avea dreptate. Unii au niște texte gata scrise și nu stau prea mult pe gânduri atunci când se afișează un nou concurs. Așa se explică trimiterea textelor pentru concurs în aceeași zi cu afișarea Regulamentului. Și apoi ce să mai spunem când spui persoanei că textul nu se încadrează în temă și nici măcar atunci nu recunoaște.

Și da, acest concurs radiografiază doar un text. Nu o carte sau o operă. Dar uneori, fie și un singur text spune ceva. Tu ce ai fi vrut? Să facem concurs pentru o poezie și să premiem autorul pentru întreaga operă fiindcă știm noi cum scrie acesta? Eu zic să nu mai folosești anumite nume, fiindcă celor cărora vrei să le fii avocat le faci un mare deserviciu.

Multe lucruri pe care am dorit să le clarific le găsești și în comentariul meu făcut la această postare:

http://insemneculturale.ning.com/profiles/blog/show?id=6515444%3ABl...

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

conducere site redacție

FONDATORI

ION LAZĂR da COZA - scriitor

VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor-șef Revista Eminesciana, membră UZPR

ADMINISTRATORI-EDITORI

SOFIA SINCĂ - prozatoare

GABRIELA RAUCĂ (redactor promovare media) - poetă, redactor Radio ProDiaspora, redactor Revista Eminesciana, membră UZPR 

ADA NEMESCU - poetă, artist plastic, redactor Revista Astralis și Revista Agora ARTELOR

CARMEN POPESCU (redactor promovare media) - scriitoare, redactor Radio Vocativ, redactor Revista Armonii Culturale, membră UZPR 

AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare

MIHAELA POPA - poetă

PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor

BOLACHE ALEXANDRU - poet

MIHAI KATIN - poet

GRIG SALVAN - prozator, cantautor

ATENȚIE!

Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:

1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie. 

Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Zile de naştere sărbătorite mâine

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: LAZAR VASILISIA 

(CEC Bank)

*

Pentru anul trecut au donat:

Gabriela Raucă - 400 Euro

Monica Pester - 600 Lei

Nuța Crăciun - 220 Lei

Maria Chindea - 300 Lei

Tudor Cicu - 300 Lei

Elisabeta Drăghici - 200 Lei

***

Pentru acest an au donat:

Maria Chindea - 200 Lei

Monica Pester - 300 Lei

important!

Activitatea Recentă

Monica Pester a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog saturnalia a utilizatorului petrut dan
cu 1 oră în urmă
Utilizatorului Dorina Cracană îi place postarea pe blog saturnalia a lui petrut dan
cu 2 ore în urmă
Utilizatorului Monica Pester îi place postarea pe blog saturnalia a lui petrut dan
cu 5 ore în urmă
Monica Pester a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Mima de-a poetul a utilizatorului Monica Pester
cu 5 ore în urmă
Monica Pester a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Mima de-a poetul a utilizatorului Monica Pester
cu 5 ore în urmă
Monica Pester a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Mima de-a poetul a utilizatorului Monica Pester
cu 5 ore în urmă
Utilizatorului Vasilisia Lazăr îi place postarea pe blog Mima de-a poetul a lui Monica Pester
cu 5 ore în urmă
Utilizatorului Vasilisia Lazăr îi place postarea pe blog În ochiul viu de frunză a lui gabriel cristea
cu 5 ore în urmă
Utilizatorului Vasilisia Lazăr îi place postarea pe blog saturnalia a lui petrut dan
cu 5 ore în urmă
Monica Pester a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Scenaristul a utilizatorului Monica Pester
cu 5 ore în urmă
Monica Pester a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Scenaristul a utilizatorului Monica Pester
cu 5 ore în urmă
Utilizatorului petrut dan îi place postarea pe blog Mima de-a poetul a lui Monica Pester
cu 5 ore în urmă
petrut dan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Mima de-a poetul a utilizatorului Monica Pester
cu 5 ore în urmă
Postare de log efectuată de petrut dan
cu 5 ore în urmă
Monica Pester a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Ce faci cu tine a utilizatorului Monica Pester
cu 5 ore în urmă
Monica Pester a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Ce faci cu tine a utilizatorului Monica Pester
cu 5 ore în urmă
Monica Pester a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Ce faci cu tine a utilizatorului Monica Pester
cu 5 ore în urmă
Utilizatorului Monica Pester îi place postarea pe blog Divergență a lui bolache alexandru
cu 5 ore în urmă
Utilizatorului Monica Pester îi place postarea pe blog slujbă a lui petrut dan
cu 5 ore în urmă
Monica Pester a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog slujbă a utilizatorului petrut dan
cu 5 ore în urmă

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

„Ecouri din viitor”, 2022 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2024   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor