IUBIRE NEMĂRTURISITĂ (fragment din primul meu roman- la inceput de drum literar)

Râsetele şi conversaţiile zgomotoase din încăpere se abătură asupra lui ca nişte valuri. Puterea  dragostei era mare,  dar el habar nu avea, că dorinţa aceea subită de a fi acolo, era chemarea inimii ei.

O zări, ezită, stătu puţin pe margine şi o privi.

Bluza albă din bumbac se întindea peste umeri şi piept scoţându-i bustul în evidenţă. Blugii mulaţi, se lipeau perfect pe fesele lui zvelte. Acea imagine îi tăie răsuflarea Marinei.

– Acum ori niciodată, o voi invita la dans, îşi zise în sinea lui, făcându-şi curaj.

Îi privi părul lung lăsat în voie, aşa cum îi plăcea lui, ochii care nu-i putuse uita şi gura pe care numai în visele lui punea stăpânire pe ea. Îşi dori să-şi poată controla bătăile inimii şi tulburarea. O urmări să vadă în ce stare sufletească este. Ea zâmbi uşor, îl privi încurajator, şi-şi umezi buzele cu vârful limbii.

Dorel mai trase odată aer în piept, după care porni spre ea.

Acordurile unei melodii lente, umplură încăperea. Perechi de îndrăgostiţi se desprinseră din mulţime şi se îndreptară spre ring.

Mai făcu un pas spre ea.           

– Dansezi,... Marina?

              Vocea aceea îi era dureros de cunoscută. Îşi ridică privirea şi se uită la el. Îi răspunse doar din ochi. Erau emoţionaţi. Îşi simţeau emoţia unul celuilalt.

Dorel întinse mâna, i-o puse uşor pe spate şi o apropie tandru fără s-o atingă cu corpul. Ea zâmbi enigmatic şi se lipi de el. Îi simţi imediat fiorul ce-i străbătu corpul.

Realiză brusc că Marina terminase cu jocul, că acum era altceva, ceva profund. Îi aruncă o privire arzătoare.

– De ce? Auzi vocea tulburată a ei.

Ştiu ce întrebase.

– Pentru că atunci, timiditatea nu mă lăsa să fiu eu, zise cu glas stins şi o lipi şi mai tare de el.  

În timpul dansului, se atingeau involuntar peste tot. Melodia picura în sufletul lor senzaţii minunate. Sânii ei se striviră de pieptul lui. I se tăie respiraţia. Îşi îndreptă atenţia din nou asupra ei. Erau ca în transă. În braţele lui se simţea mică şi pierdută. Îi simţi privirea,  parcă şi sărutul din ochii lui. Uşor, el îşi uni mâinile pe spatele ei. Fiori de extaz coborâră de la inimă spre şira spinării până în călcâie. Parfumul ei de trandafiri se amesteca cu parfumul coloniei lui bărbăteşti, ameţindu-i.  Marina  dori mai mult. Îşi ridică mâinile peste umerii lui încet până la ceafă şi-l mângâie ca o uşoară adiere de vânt. Îl simţi încordându-se şi scoţând un geamăt uşor. Îi şopti ca în vis.

– Pentru mine, întotdeauna ai fost o persoană deosebită. Mi-ai dăruit o părticică mică,  mică din sufletul tău, dar nu mi-ai cerut nimic în schimb. Pentru acest gest am un deosebit respect, pentru tânărul de atunci.  Murmurul acela la urechea lui îl zăpăci.

– Tu ai o părere mult mai bună despre mine, decât am eu pentru propria-mi persoană, îi zise el mai îndrăzneţ.

 Ii atinse părul cu buzele sărutându-l uşor. Îi simţi  sărutul. Îi mângâie gingaş ceafa. O ceaţă stranie părea că-i înconjoară. Îşi ridică privirea spre el. În momentul acela lumina se stinse rămânând în întuneric. Muzica încetă şi ea. Rămase doar murmurul. Îi simţi gura lui caldă plimbându-se peste a ei, sorbind-o cu blândeţe. O sărută pe colţul gurii, apoi îi captură gura şi atunci ştiu că fusese mai mult decât un simplu sărut. Ameţită dori să se desprindă de el, dar nu-i dădu drumul. O ţinu lipită, acolo, aproape de inima lui. Cât de mult dorise s-o strângă în braţe, dar nici în visele lui nu era ca în realitate. Realiză că, după atâta timp putea s-o piardă, dar ea îi era fidelă  iubirii ei. Ce suflet minunat avea. Şi el cu câte umblase în acest timp. Se urî, avusese iubirea lângă el şi el fusese orb.

– Ce naiba a fost în capul meu? Îşi zise în gând.

Marina îl simţi şi îi auzi gândurile.

– Ştiu că ai preferat femeile...

– Ce am avut de pierdut? Îi şopti el.

– Ce căutai şi nu găseai, Dorel?

Încercă să-i vadă privirea, dar întunericul n-o ajută deloc. Se auzi voci.

– Avem pană de curent.  Vă rugăm, să staţi pe loc să nu vă loviţi unul de altul, anunţă cineva.

O simţi că-l privea pătrunzător prin întuneric. Iar fi dat o replică usturătoare, dar nu mai vroia să fie cea dură. Şi-şi dorea o seară minunată, aşa că îşi muşcă buzele. Fusese primul lor sărut adevărat şi avusese un răsunet puternic în inimile lor. Amândoi descoperiră cât de bine este să fii în braţele celuilalt. O mângâie tandru cu degetele răsfirate pe spate, iar Marina îşi duse mâinile încet în părul lui şi-şi trecu degetele senzual prin el, apoi tot încet, îi căută fruntea, ochii şi gura mângâindu-le abia atingând. De atâtea senzaţii Dorel nu mai rezistă şi-i dădu drumul Marinei din braţe. O dorinţă nebună de a o săruta până nu mai putea respira, puse stăpânire pe el. Brusc realiză unde este. Pentru o clipă totul se redusese numai la Marina. O iubea pentru dragostea ei pură, pentru puterea de al aştepta, să înţeleagă şi să creadă în iubirea lor atâta timp. Rar întâlneai o fiinţă care să dăruie atâta iubire unui singur om, fără să ceară nimic în schimb.

– Dumnezeule, ce orb am fost atâta timp şi cât am pierdut, şopti el mai mult pentru el.

Sărutase atâtea femei, dar cu nici una nu simţise fiorul acela de fericire şi  senzaţia că zboară.

Marina intui ce se întâmplă în sufletul lui. Se lipi de el, îi căută gura şi-i atinse buzele cu un sărut uşor.

Dorel fu uimit de intuiţia ei. O observase de mult că-i completa frazele uneori când vorbea.

– Când ai timp, vreau să stăm de vorbă în linişte, îi şopti ea la ureche.

Nimeni nu-i băgase în seamă, toţi erau ocupaţi cu ei. Cum brusc s-a stins aşa s-a şi aprins lumina. Un ,,O,O,O,O... dezamăgit se auzi din gura tinerilor, în discotecă. Le plăcuse întunericul.

Marina şi Dorel îşi zâmbiră delicios. În ochii ei strălucea steluţa iubirii. Acum o văzu cu alţi ochi. Fu impresionat de felul cum se maturizase. Corpul ei nu mai era al unei puştoaice, ci al unei femei, nu era prea înaltă, dar suplă cu un picior mic cu gleznă fină. Avea o rochie roză, prinsă în nişte breteluţe minuscule. Croiala îi scotea în evidenţă mijlocul de viespe şi sânii rotunzi şi tari. Îi simţise doar strivindu-se de pieptul lui.... O imagine i se derulă prin faţa ochilor....mâinile lui dând uşor breteluţele la o parte şi delicat îi mângâie un sân, apoi celălalt. Parcă o simţi cum se cutremură şi îl trecu şi pe el un frison de emoţie.

Marina se uită foarte serioasă la el, clătinând mustrător din cap, apoi îi zâmbi liniştitor. Imediat pe faţa lui apăru o roşeaţă puternică pe care nu o putu stăpâni.

– Of... eu nu pot să am şi gânduri intime.... când sunt cu tine? E ceva normal când ţii la o persoană. Tu......nu ai vise?

Ei îi luară obrajii foc. Câte scene de iubire visase ea? Nici nu le mai ţinea minte. Pentru ea fusese o perioadă lungă de timp. Tânjise după sărutările şi mângâierile lui mult timp, dar putea oare să-i spună adevărul?

– Tu ce crezi? Că doar tu mi-ai fost profesor. Tu mai învăţat să pătrund adânc cu privirea dincolo de aparenţe. În naivitatea mea totul era roz bombon cu picăţele.

– Acum ce  insinuezi?  Că erai prea...naivă?  Nu... erai prea inocentă, prea pură, trăiai în lumea ta, a cărţilor. Eu...te-am ajutat doar un pic... să te trezeşti la realitate,... să nu suferi.

– Şi tu ce crezi că nu am suferit? Ai uitat să iei în calcul, un lucru foarte important, îi zise ea.

– Ce Marina... nu-mi dau seama....

– Oare nu-ţi dai seama, sau nu vrei să recunoşti? Gândeşte... şi vei afla singur, dragul meu prieten.

Vizualizări: 60

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Luat aşa separat, capitolul sună cam patetic. Descrierea scenelor de dragoste sunt uneori confuze, se repetă cu aceleaşi cuvinte sau se contrazic. Şi mi se par cam exagerate.

Astfel, În timpul dansului, se atingeau peste tot. - Această frază are şi conotaţii pur sexuale, iar eu ştiu că ei erau într-o sală de dans, deci, ar fi fost lucru imposibil. De exemplu, puteai spune: trupurilor lor se atingeau voluntar/involuntar simţindu-se cu fiecare părticică... sau altfel.

– Ştiu că ai preferat femeile...... - punctele de suspensie sunt doar trei şi cu spaţii între ele şi următorul cuvânt. Are Ion da Coza un paragraf explicativ al semnelor de punctuaţie. Probabil o să ţi-l afişeze.

Se auzi voci. - se auziră voci. a auzi, perfect simplu, plural este se auziră.

Cum brusc să stins aşa să şi aprins lumina. - Cum brusc s-a stins aşa s-a şi aprins lumina.

nu-ţi dai seama, sau nu- înaintea lui sau nu se pune virgulă. Este înlocuitorul lui şi.

Pentru primul roman precum spui este bine. Însă, aşa dispersat, fragmentul este mai greu de înţeles. Poate dacă aş citi tot romanul nu mi s-ar mai părea patetic.

Oricum am citit cu plăcere şi-ţi mai aştept proza.

Sofy

O poveste de dragoste parfumată. Aşa pare. Este scrisă cu sensibilitate, dar după opinia mea cere o recitire/retuşare. Sunt câteva repetiţii, exprimări - se atingeau peste tot, de exemplu - care rup vraja şi câteva greşeli( Ex: Se auziră voci, I-ar fi dat o replică..., Voia-nu vroia, pentru puterea de a-l aştepta...)

Sper să nu te supere sugestiile mele. :)

Vom avea şi alte fragmente?

Cu prietenie,

 

Răspunde la discuţie

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

conducere site

FONDATORI

ION LAZĂR da COZA - scriitor

VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”

ADMINISTRATORI-EDITORI

SOFIA SINCĂ - prozatoare

GABRIELA RAUCĂ - poetă, artistă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”

AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - scriitoare

MIHAELA POPA - poetă

CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ

PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor

BOLACHE ALEXANDRU - scriitor

MIHAI KATIN - scriitor

GRIG SALVAN - scriitor, cantautor

ATENȚIE!

Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:

1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie. 

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: LAZAR VASILISIA 

(CEC Bank)

*

Pentru acest an au donat:

Gabriela Raucă - 300 Euro

Monica Pester - 600 Lei

Nuța Crăciun - 220 Lei

Maria Chindea - 300 Lei

Tudor Cicu - 300 Lei

Elisabeta Drăghici - 200 Lei

Activitatea Recentă

Utilizatorului Monica Pester îi place postarea pe blog Silogism de primăvară a lui C.Titi Nechita
cu 2 ore în urmă
Monica Pester a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog cenaclu vesperal a utilizatorului Floare Arbore
cu 2 ore în urmă
Postare de log efectuată de Jeler Eleonora Maria
cu 3 ore în urmă
Utilizatorului Monica Pester îi place postarea pe blog șșșt – Săptămâna mare a lui Mihaela Popa
cu 3 ore în urmă
Monica Pester a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Despre destin a utilizatorului Monica Pester
cu 3 ore în urmă
Vasilisia Lazăr a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog casa de ceai a utilizatorului petrut dan
cu 3 ore în urmă
Stanescu Valentin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog primăvară-n toi (valentă) a utilizatorului Stanescu Valentin
cu 6 ore în urmă
Stanescu Valentin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog primăvară-n toi (valentă) a utilizatorului Stanescu Valentin
cu 6 ore în urmă
Stanescu Valentin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog primăvară-n toi (valentă) a utilizatorului Stanescu Valentin
cu 6 ore în urmă
Utilizatorului Viorel Grădinariu îi place postarea pe blog partea de înger a lui petrut dan
cu 9 ore în urmă
Utilizatorului Viorel Grădinariu îi place postarea pe blog A șaptea pace a lui Monica Pester
cu 9 ore în urmă
Utilizatorului Viorel Grădinariu îi place postarea pe blog O pace a lui carmen popescu
cu 9 ore în urmă
Utilizatorului Viorel Grădinariu îi place postarea pe blog șșșt – Săptămâna mare a lui Mihaela Popa
cu 9 ore în urmă
Utilizatorului Viorel Grădinariu îi place postarea pe blog casa de ceai a lui petrut dan
cu 9 ore în urmă
Utilizatorului Viorel Grădinariu îi place postarea pe blog Bucurie (de Ion Lazăr da Coza) a lui Vasilisia Lazăr
cu 9 ore în urmă
Grig Salvan a postat o discuţie
cu 11 ore în urmă
Grig Salvan a contribuit cu răspunsuri la discuţia Jurământul a utilizatorului Bircea Marian
cu 11 ore în urmă
Mihai Katin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog A șaptea pace a utilizatorului Monica Pester
cu 11 ore în urmă
Mihai Katin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog partea de înger a utilizatorului petrut dan
cu 11 ore în urmă
Utilizatorului Grig Salvan îi place postarea pe blog Urare a lui IOAN stoian
cu 11 ore în urmă

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

„Ecouri din viitor”, 2022 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2024   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor