atârnă inspirația
ca o lacrima-maicii-domnului
întinsă haotic pe draperiile din gablonz
uneori
înnodată în perdele de fum
de țigară
de-a dreapta stă o călimară
paralel cu o latură de cer
de altfel
cum să-și poată ascunde apusul
câte o lacrimă
voi fi coborât printre semne
ca o zbatere bătrână de inimi drepte
să potrivesc liniștea
în genunchii de piatră
în margini de timp
în verdele-crud
al luminii
de dincolo
Adaugă un comentariu
Denumirea științifică a plantei nu s-ar potrivi în text,dar voi medita pe viitor pentru o schimbare.Mulțumesc,pentru sfaturi și pentru trecere,Vasilisia.
ca o lacrima-maicii-domnului
Ca să evităm lacrima-maicii, aș spune ca o lacrimă a maicii-domnului. Dar e alegerea ta.
De asemenea aș scoate a doua lacrimă, nu știu acum cu ce aș înlocui ori dacă aș elimina de tot, dar repetiția nu cade bine.
Poezia place.
Exact, d-le da Coza. Ador să fac astfel de „tablouri”.Mă străduiesc,dacă mă ajută și inspirația,să fac totul complet și(de ce nu !?) a la carte.Mulțumesc, pentru trecere.
Se vrea o ars poetica, şi în mare parte este. Poate ceva mai multă forţă.
da Coza
Există momente, în viață, în care te „pricopsești”, cu o totală lipsă de inspirație. Am făcut o sinteză și am rerodus, în versuri, această stare.Mulțumesc, pentru vizită, Mihaela Suciu.
„lacrima-maicii-domnului”este denumirea unei flori(de apartament) pe care o am în memorie de când eram o copilă.Aceasta are petale în formă de lacrimă,și lujerii erau atât de lungi, încât trebuiau întinși pe suporții draperiilor.Aceasta este justificarea pentru pasajul din text.Mai departe, las auditorul să experimenteze.Apreciez,ca de fiecare dată, opiniile d-voastră.
În aceeași notă de tristețe, la fel cu precedentele este scris și acest text. Ceva-i lipsește. Sau ceva este în plus: o lacrima, o călimară, o latură, o lacrimă, o zbatere. Textul ar putea fi îmbunătățit.
Categoric: ca o lacrima-maicii-domnului- nu sună tocmai românește!
Dar am citit cu interes și plăcere.
Mie-mi place! Trimit niște semne: aș renunța la ,,o” să fie ,,ca lacrima...”, aș renunța la repetiția „lacrima”, aș pune „genunchi”, dar poate greșesc. Drag!
Pentru mine, este un „semn”,faptul că ați rupt din timpul d-voastră, să „aruncați”o privire peste aceste versuri. Sunt inofensive și nu fac rău nimănui,chiar dacă s-ar lectura măcar o singură dată. Nu cred, să existe poet, care să fi scris- încă de la naștere - opere geniale.Mulțumesc, pentru trecere.
Am citit câteva texte aparţinătoare autoarei, postate pe Însemne Culturale. Nu-i remarc încă filonul autenticităţii, în demersul poetic. Cu alte cuvinte, destul de simpluţe textele.
Mai aştept şi alte creaţii. Poate acolo...
J' Arrive!
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: Lazăr Vasilisia
(CEC Bank)
*
DONATORI,
începând cu septembrie 2020:
© 2021 Created by Ion Lazăr da Coza.
Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE