Poate că Dumnezeu are nevoie de îngeri din când în când. Poate există un fel de echilibru crud şi ticălos pe care noi, simpli oameni, nu-l putem înţelegere.
Şi când lucrurile se întâmplă dincolo de puterea noastră de înţelegere te întrebi unde şi ce făcea Dumnezeu când inimaginabilul se întâmpla.
Ca părinte probabil ai vrea să-l iei pe Dumnezeu însuşi de rever şi să îl întrebi urlând "De ce?"


AMBER- America's Mission: Broadcasting Emergency Response.

Dar totul a început într-o zi de ianuarie 1996, când micuţa Amber se plimba cu bicicleta în vecinătate.
După spusele unui martor ocular, care însă nu a putut ajuta prea mult poliţia, o camionetă a oprit, un bărbat a sărit din ea, a înşfăcat-o pe fetiţa de nouă ani şi a demarat.
Poliţia a apărut la locul faptei în mai puţin de două minute din momentul în care a fost anunţată.
Însă, după câteva zile, corpul fetiţei a fost găsit pe marginea unui râu, la câteva mile de locul de unde a fost răpită. La autopsie s-a văzut că fusese asaltată sexual.
Deşi s-a făcut un portret robot al criminalului, acesta nu a fost niciodată găsit. Este încă în viaţă, a mai ucis, este liber, închis? Nimeni nu ştie...
Un ascultător al unui post de radio din Dallas a pus o simplă întrebare:" De ce poliţia nu începe să coopereze cu media imediat atunci când un copil este răpit?"

De aici s-a născut Amber Alert. 

În 2005, o altă crimă a zguduit conştiinţa şi inimile americanilor. Eram aici, şi am avut zile întregi în care am fost bolnavă pur şi simplu, urmărind relatările reporterilor privind cazul Jessicăi Lunsford şi încercând pentru o secundă doar, să înţeleg ce era în sufletul unui tată care, într-o dimineaţă s-a trezit şi nu înţelegea de ce alarma de la ceasul din camera fetiţei de 9 ani continua să sune.
Copilul nu era în cameră şi uşa de la intrare era descuiată.
Jessica a fost o fetiţă veselă şi frumoasă care iubea animalele de pluș, dorea să devină campioana olimpică la înot, cântăreaţă sau creatoare de modă.
Cu puţin timp înainte de dispariţie, Jessica se pregătea pentru un concurs de memorarea citatelor din Biblie, la biserica din localitate, Homosassa(Nord de Tampa, FL):"Pot să fac orice prin Isus, care mă întăreşte" a fost citatul preferat al Jessicăi.
Când un copil dispare, de obicei poliţia caută criminalii sexuali care sunt înregistraţi ca locuind în zonă. În State, dacă intri numărul de cod în computer, găseşti toţi criminalii sexuali înregistraţi de poliţie pentru aria respectivă.Aceștia sunt obligați să își anunțe schimbarea de domiciliu.

Unul dintre ei, un consumator de droguri, cu o listă lungă de ofense, printre care şi faptul că a  "atins sexual"un copil în vârstă de 5 ani,  le-a atras atenția pentru că abia se mutase în zonă.
Droguri, expunere indecentă, deținere de armă fără permis, spargeri de case...24 de arestari. A fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru că, in timpul invaziei unei case, a sărutat forțat o fată din acea locuință. A scăpat prin plătirea parolei. 

Te întrebi de ce John Evander Couey, 46,  nu era în închisoare.

Detectivii au cercetat locuinţa acestuia, dar nu au găsit urme incriminatoare. Cu o singură excepţie: sânge pe saltea.
Deşi la început Couey a negat faptul că ar şti cine este şi ce s-a întâmplat cu Jessica, după interogatorii şi supunerea la un detector de minciuni, acesta a cedat.

A mărturisit că, drogat fiind, a intrat în casa Lunsford(o casă mobilă, aflată într-un parc de case mobile, pe la 3 dimineaţa. S-a strecurat în dormitorul fetiţei, care, paralizată de frică i-a urmat toate indicaţiile. A ţinut-o trei zile în trailerul lui.
În acest timp, ironic trist şi inuman, poliţiştii au trecut pe la trailer, căutându-l pe Couy. Nu au cercetat dulapurile!
În faţa unui judecător şi a tatălui Jessicăi, Couey a recunoscut că a violat-o în noaptea în care a răpit-o. A recunoscut că a ţinut-o cu el în pat şi că a violat-o din nou dimineaţa. A povestit că seara a lăsat televizorul deschis şi uşa dulapului întredeschisă şi Jessica a putut să vadă că era căutată.
Om?
Mă îndoiesc. Dacă diavolul are un nume,  în acea perioadă s-a numit Couey.
Diavol care devenise speriat de faptul că lațul i se strângea în jurul gâtului. Aşa s-a hotărât să o îngroape pe copilă,  deşi aceasta încă mai trăia.

Poliţia a descoperit groapa unde Jessica a fost îngropată de vie, înfăşurată în două pungi mari de gunoi. A murit încercând să rupă punga cu degetele, strângând în braţe un delfin de pluş mov(culoarea ei preferată),care dispăruse în aceeași noapte si pe care tatăl ei îl câștigase pentru ea la un carnaval.

Cauza morţii, sufocare.
Couey a fost condamnat la moarte, dar moartea l-a luat mai devreme, neavând răbdare să aștepte data stabilită de autorități.

..................................................................................................................................
"Alarma AMBER ™ este un parteneriat voluntar între agențiile de aplicare a legii, posturi de televiziune, agenții de transport, precum și industria fără fir, pentru a activa un buletin de urgență în cele mai grave cazuri de răpire a copilului.Scopul unei alerte AMBER este de a stimula instantaneu întreaga comunitate pentru a ajuta la căutarea și recuperarea în condiții de siguranță a copilului"
...........................................................................................................................
Nu ştiu cum sună telefoanele voastre în caz de Amber Alert dar al meu are un sunet sinistru. Nu am găsit altă descriere. E ca un fel de scrâşnet.
Astăzi am găsit un mesaj cu un număr de maşină şi cu atenţionarea de Amber Alert în zona Tampa. Zona din care a dispărut în 2005, Jessica.

Vizualizări: 62

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Slavă cerului sau nu (?), că nu am alarma AMBER pe telefon. Nuţa, America e mare şi unde sunt mulţi, sunt şi multe atrocităţi. Fiinţe dezumanizate, zăpăcite de droguri şi băuturi sau dezaxaţi.

Cele două cazuri relatate de tine m-au îngrozit. Şi doar aşa, cum spui tu ne putem consola: Dumnezeu are nevoie de îngeri.

Sunt convinsă că suferi şi nu te vei obişnui niciodată cu această latură a unor americani... Dar avem şi noi faliţii noştri, avem şi noi monştrii noştri.

Cu afecţiune, Sofy!

Textul tau este un strigat de durere, Nuta! Este infiorator ce relatezi.

Cu prietenie,

    Găsești subiecte care să ne sfâșie. Maniera jurnalistică  este nuanțată  de considerații subiective, sensibile ,umane cu care ne vrăjești. Tot dragul!

Credm Gabi, ca asa putea scrie in fiecare zi cate un articol inspirat din realitatea americana. Ca e buna sau rea.
Multumesc:)

Gabriela Grădinariu a spus :

    Găsești subiecte care să ne sfâșie. Maniera jurnalistică  este nuanțată  de considerații subiective, sensibile ,umane cu care ne vrăjești. Tot dragul!

Asa este Corina...
Ma intreb cum putem suporta atata durere. Nu pot uita chipul tatalui in vreme ce criminalul isi marturisea atrocitatile.

Gabriela Grădinariu a spus :

    Găsești subiecte care să ne sfâșie. Maniera jurnalistică  este nuanțată  de considerații subiective, sensibile ,umane cu care ne vrăjești. Tot dragul!

Sofy, e o lume fascinanta. Dar si ciudata.


Sofia Sincă a spus :

Slavă cerului sau nu (?), că nu am alarma AMBER pe telefon. Nuţa, America e mare şi unde sunt mulţi, sunt şi multe atrocităţi. Fiinţe dezumanizate, zăpăcite de droguri şi băuturi sau dezaxaţi.

Cele două cazuri relatate de tine m-au îngrozit. Şi doar aşa, cum spui tu ne putem consola: Dumnezeu are nevoie de îngeri.

Sunt convinsă că suferi şi nu te vei obişnui niciodată cu această latură a unor americani... Dar avem şi noi faliţii noştri, avem şi noi monştri noştri.

Cu afecţiune, Sofy!

Pot să facă o mie de Amber Alert, atâta timp cât legile sunt făcute să apere neoamenii şi nu oamenii...

aici esti arestat destul de rapid. Zilele trecute, la stiri: O femeie a fost chemata la scoala, in biroul directorului, pentru ca fiul eu iar a facut nu stiu ce prostie in scoala. Asta intre nervoasa, il vede de pusti acolo si nervoasa ii trage o palma de-l scutura. Dar cand se uita mai bine ala nu era fuil ei ci altulcare era si el pe acolo prin birou. Fiu-sau era in partea cealalta a camerei. Femeia a fost arestata pentru ca a lovit copilul altcuiva:)
 Dar cum un descreierat sexual e liber, nu pot sa inteleg. Castrati. Asta ar trebui sa se faca.

"Pot să fac orice prin Isus, care mă întăreşte"
O fi întărit-o, n-o fi întărit-o Iisus pe Jessica, nu pot să-mi dau seama.

da Coza

nu stiu, DC...Eu ma intreb unde era Isus si ce pacate ispasea Jessica. Era prea tanara ca sa poata avea propriile pacate...

Ion Lazăr da Coza a spus :

"Pot să fac orice prin Isus, care mă întăreşte"
O fi întărit-o, n-o fi întărit-o Iisus pe Jessica, nu pot să-mi dau seama.

da Coza

nu-l putem înţelegere. - al doilea rând

Înfiorător! Pe violatorii și ucigașii de copii i-aș condamna la moarte fără să clipesc. Am terminat și Dreptul și mi-ar plăcea să fiu judecător, dar legile sunt așa proaste peste tot... M-am umplut de revoltă. Pentru a câta oară?

Bravo! Un text scris și cu mintea, și cu inima.

Răspunde la discuţie

Insignă

Se încarcă...

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

Zile de naştere

link-uri utile

              REGULAMENT site

                       **********

http://DIACRITICE.opa.ro/

descarcă AUTO CORECT!

http://DEXonline.ro/

Dicționar de SINONIME

Dicționar de RIME

Haiku, Tanka, Senryu...

           Vă invităm să citiți și:

La ceas aniversar

Figuri de stil

Folosirea virgulei

Activitatea Recentă

Postări de log efectuate de Dinca Valerian
cu 3 ore în urmă
Lui Emil Dumitru i-a plăcut discuţia Fata tatii a lui Marginean Liliana
cu 3 ore în urmă
Tudor Cicu a contribuit cu răspunsuri la discuţia În lume (1) a utilizatorului Marginean Liliana
cu 5 ore în urmă
gabriel cristea a comentat în legătură cu videoclipul lui Ionescu Adrian-Marius
cu 5 ore în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Baladă de voievod a utilizatorului gabriel cristea
cu 6 ore în urmă
Utilizatorului Dinca Valerian îi place postarea pe blog Baladă de voievod a lui gabriel cristea
cu 8 ore în urmă
Dinca Valerian a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Baladă de voievod a utilizatorului gabriel cristea
cu 8 ore în urmă
Lui Marginean Liliana i-a plăcut discuţia De la o poezie... a lui Tudor Cicu
cu 11 ore în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog În Epoca Luminilor difuze a utilizatorului gabriel cristea
cu 11 ore în urmă
Lui Ionel Mony Constantin i-a plăcut discuţia Micul meu El Dorado a lui Ionel Mony Constantin
cu 11 ore în urmă
Postare de log efectuată de gabriel cristea
cu 11 ore în urmă
Tudor Cicu a postat o discuţie
cu 11 ore în urmă
Lui Marginean Liliana i-a plăcut fotografia lui Vasilisia Lazăr (da Coza)
cu 14 ore în urmă
Lui Marginean Liliana i-a plăcut fotografia lui Vasilisia Lazăr (da Coza)
cu 14 ore în urmă
Lui Marginean Liliana i-a plăcut fotografia lui Vasilisia Lazăr (da Coza)
cu 14 ore în urmă
Mihaela Suciu a contribuit cu răspunsuri la discuţia Labirintul verde - XIX - a utilizatorului Emil Dumitru
cu 14 ore în urmă
Lui Mihaela Suciu i-a plăcut discuţia Labirintul verde - XIX - a lui Emil Dumitru
cu 14 ore în urmă
Lui Marginean Liliana i-a plăcut discuţia Veste! a lui Mihaela Suciu
cu 15 ore în urmă
Utilizatorului Marginean Liliana îi place postarea pe blog tramvaiul de lângă casă a lui Dinca Valerian
cu 15 ore în urmă
Lui Dinca Valerian i-a plăcut discuţia În lume (1) a lui Marginean Liliana
cu 15 ore în urmă

© 2020   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor