Dacă m-ai cunoaște mai bine ai ști două lucruri despre mine:
 Că am încredere în mine ca femeie și că am prietene frumoase.
 Prietene frumoase am avut întotdeauna, încrederea în forțele mele feminine a venit cu timpul. Pe parcurs am învățat că nu trebuie să fii blondă, înaltă și slabă ca să fii frumoasă și că cine are curajul să te privească în ochi și să deslușească omul care se ascunde în interior merită să rămână în viața ta.
 Am învățat că frumusețea unei femei nu stă în pantoful cu toc înalt ci în felul în care pășește pe tocuri și că încrederea în tine îți luminează fața mai intens decât fondul de ten de la Chanel.
 Am învățat că frumusețea unui sân de femeie nu stă în formă, consistență  sau mărime ci în tandrețea palmei care îl modelează.
 Am avut o perioadă în viața mea, în anii mai tineri, când nu îndrăzneam să arăt conturul unui sân, decupat în materialul moale al unui pulover mulat.Toate hainele îmi erau cu două numere mai mari pentru că nu vroiam să atrag atenția nimănui. Și asta în momentul în care chiar vroiam să atrag atenția cuiva. Nu m-am înțeles atunci și nu mă străduiesc să o înțeleg astăzi pe cea de ieri.
 Cu toate acestea, într-un fel ciudat, deși nu aveam încredere în mine ca aspect fizic, aveam o încredere fantastică în felul meu de a fi. Niciodată nu mi-a fost teamă că cineva nu o să mă placă. ȘTIAM că dacă îți iei timpul necesar să mă cunoști, ca femeie ai să mă placi, iar ca bărbat, dacă ai puțină răbdare, ochi cu infraroșii și imaginație bogată ai să mă placi și mai tare.
 Încă mai am niște idei fixe rămase pe undeva printr-un colțisor al creierului privind aspectul fizic.(dar aș fi cu 30% mai puțin femeie dacă nu le-aș avea,nu ?:) Însă, am în continuare încredere în forțele mele, ca om în primul rând și apoi că femeie.
 De ce spun asta? Pentru că veni vorba de prietene frumoase.
 Garantat și cu dovezi, o femeie aflată într-o relație de la care vrea mai mult, sau în care  vrea să rămână dar care nu prea are încredere în ea însăși și nici în dumnealui partenerul prea mult, va fi înclinată să ocolească relațiile cu femei frumoase. Nu va fi încântată să aibă ca prietenă o femeie mai drăguță decât ea, chiar măritată și cu trei copii. Chiar dacă ea însăși este frumoasă .Suntem speriate de femeile frumoase,  dar să le mai avem și prietene ?
 Ciudat nu ?
 Toate am avut în viață la un moment dat, pentru trei luni, trei ani  sau treizeci de ani, un bărbat cu ochi jucăuși.
 Nimic altceva nu te face mai încrezătoare în forțele proprii decât acea privire a lui, acei ochi, ochii lui, care te zăresc în mulțime și care te fac să simți că tu ești singura persoană pe care o pot vedea.
 Nimic, nici măcar treizeci de kile-n plus nu-ți știrbesc încrederea  în tine ca femeie așa cum o poate face un bărbat care merge la brațul tău și care întoarce capul după o alta.Nu discret, nu întâmplător ci intenționat.  Ai să-mi spui că "așa este el, rămâne doar cu privitul","tot acasă vine" sau "ochii văd,inima cere"...
Poți să-mi spui ce vrei, am fost pe strada aceea și eu am zâmbit și glumit, o dată, de două ori, dar în interiorul meu s-a prăbușit o lume. Sunt de acord, ce-i frumos e frumos și noi suntem impresionate de câte o apariție mai exotică, chiar dacă suntem în relații sănătoase, dar este o diferență fantastică între a privi cu ochi admirativi și a privi cu ochi alunecoși.
 Aș fi o ipocrită dacă aș spune că nu-i înțeleg uneori pe bărbați. Simțul estetic este extrem de dezvoltat la bărbați. Nu este nici o scuză nici o explicație. Pur și simplu ei văd "frumos" acolo unde noi vedem doar "drăguț". Și aș fi puțin nedreaptă dacă i-aș cere să vadă "drăguțul" meu "frumos" și să-i cer ca "frumosul" alteia să treacă total neobservat. Dar este o diferență mare intre a întoarce capul dupa o femeie frumoasă si a-ți rupe gătul după una "bună", în limbaj de cartier, masculin si indecent.
Nu este vorba decât de respect.
 Chiar și atunci când simți că admirația necontrolată se poate transforma în altceva și mai greu de controlat, trebuie să ai bun simț și să respecți persoana de lângă tine. Pentru că te respecți pe tine însuți în primul rând. Îți respecți alegerea.
 
 Când omul pe care-l iubești te-a înșelat și ai aflat, inima ți s-a sfărâmat în mii de bucățele, te închizi în tine pentru o vreme, apoi cauți o cale de supraviețuire sentimentală. Te zbați între a rămâne,  a pleca sau a te răzbuna.
 Dar știi cum stai. Este crunt dar cel puțin ȘTII CUM STAI.
 În cazul "ochilor jucăuși" nu prea știi.
 E ca un preludiu la o situație tristă și inevitabilă. Și ciudat și perfect feminin, în loc să fim clare despre ceea ce ne place și ce nu, pentru că-l iubim, preferăm să rămânem "călduțe, să zâmbim strângându-l și mai posesiv de braț, să glumim ,"da domnule, o adevărată pițipoanca, nu ?" și, din când în când să ne bosumflăm pe bune și să așteptăm să fim împăcate cu vorbe dulci,"cum că nu am să mai fac, mami", până în secunda în care o alta trece strada.
 Între timp sămânța neîncrederii  încolțește în tine. Apoi răsare, înflorește și dă roade. Iar peste ani și ani, când el ți-a devenit soț, sau ți-a rămas partener, ocolești femeile care i-ar putea stârni din nou interesele jucăușe. Tu știi că el, de-a lungul timpului, nu s-a schimbat prea mult. Și că nu femeile frumoase sunt principalele vinovate.
 Bine este să-ți alegi prietenele după afinități, după ce simți acel ceva. Și să nu conteze dacă-s drăguțe sau mai puțin drăguțe.
 Dar de cele mai multe ori nu vrei să încerci să cunoști mai bine o femeie frumoasă, deși te-a atras ca și caracter, doar din cauza acelui "dar dacă" pe care EL a avut grijă, de cele mai multe ori indirect(poate  într-adevăr așa este el, tot ce-i frumos, rotund și apetisant îi sucește gâtul) să ți-l inoculeze.
 Într-o zi ai să fii în locul celeilalte. Se va întâmpla mai devreme sau mai târziu, pentru că toate femeile sunt frumoase. Cineva te va face să te simți la fel. Un bărbat va întoarce capul și după tine ignorându-și femeia cu care este în momentul respectiv. Atunci vei înțelege perfect.

Nu-ți trebuie atenția nedivizată a unui bărbat ca să ai încredere în tine ca Femeie.
 Îți ești de ajuns.

p/s
 
 Am avut o astfel de femeie în viața mea. Am judecat-o foarte greșit, singura ei vină a fost doar faptul că era frumoasă și foarte îndrăzneață. Și nu am putut fi prietene niciodată.

Și am fost femeia această o dată-n viață. Fără să fiu frumoasă și foarte îndrăzneață. Am știut din start și ea a știut...
M-a urât în felul ei fără să fi avut vreo vină. Nu am reușit să fim prietene niciodată.
 
 Apariția ei după douăzeci și ceva  de ani m-a făcut să scriu acest articol.

Vizualizări: 14

Insignă

Se încarcă...

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

link-uri utile

              REGULAMENT site

                       **********

http://DIACRITICE.opa.ro/

descarcă AUTO CORECT!

http://DEXonline.ro/

Dicționar de SINONIME

Dicționar de RIME

Haiku, Tanka, Senryu...

           Vă invităm să citiți și:

La ceas aniversar

Figuri de stil

Folosirea virgulei

Activitatea Recentă

gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Nevinovăție (de Ion Lazăr da Coza) a utilizatorului Vasilisia Lazăr (da Coza)
cu 3 secunde în urmă
Lui Vasilisia Lazăr (da Coza) i-a plăcut discuţia Carantină ca-n povești a lui Giurgiu Silvia
cu 11 minute în urmă
Lui Vasilisia Lazăr (da Coza) i-a plăcut discuţia Proba de foc a lui Giurgiu Silvia
cu 12 minute în urmă
Lui Dorina Cracană i-a plăcut profilul lui Ion Lazăr da Coza
cu 14 minute în urmă
Utilizatorului Vasilisia Lazăr (da Coza) îi place postarea pe blog așteptându-te a lui gina zaharia
cu 17 minute în urmă
Utilizatorului Dorina Cracană îi place postarea pe blog așteptându-te a lui gina zaharia
cu 18 minute în urmă
Lui Dorina Cracană i-a plăcut discuţia Mărgele negre (de Ion Lazăr da Coza) a lui Vasilisia Lazăr (da Coza)
cu 18 minute în urmă
Vasilisia Lazăr (da Coza) a contribuit cu răspunsuri la discuţia Mărgele negre (de Ion Lazăr da Coza) a utilizatorului Vasilisia Lazăr (da Coza)
cu 19 minute în urmă
Lui Vasilisia Lazăr (da Coza) i-a plăcut discuţia În Elada, pe urmele lui Homer... (11) a lui Tudor Cicu
cu 22 minute în urmă
Vasilisia Lazăr (da Coza) a contribuit cu răspunsuri la discuţia În Elada, pe urmele lui Homer... (11) a utilizatorului Tudor Cicu
cu 23 minute în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Ningea la început de mai a utilizatorului gabriel cristea
cu 33 minute în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Ningea la început de mai a utilizatorului gabriel cristea
cu 34 minute în urmă
Tudor Cicu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Nevinovăție (de Ion Lazăr da Coza) a utilizatorului Vasilisia Lazăr (da Coza)
cu 1 oră în urmă
Vasilisia Lazăr (da Coza) a contribuit cu răspunsuri la discuţia În Elada, pe urmele lui Homer... (10) a utilizatorului Tudor Cicu
cu 1 oră în urmă
Lui Vasilisia Lazăr (da Coza) i-a plăcut discuţia În Elada, pe urmele lui Homer... (10) a lui Tudor Cicu
cu 3 ore în urmă
Utilizatorului Dorina Cracană îi place postarea pe blog Nevinovăție (de Ion Lazăr da Coza) a lui Vasilisia Lazăr (da Coza)
cu 3 ore în urmă
Utilizatorului Dorina Cracană îi place postarea pe blog Ningea la început de mai a lui gabriel cristea
cu 3 ore în urmă
Utilizatorului Dorina Cracană îi place postarea pe blog haiku (38 - 40) a lui Dinca Valerian
cu 3 ore în urmă
Dinca Valerian a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog haiku (38 - 40) a utilizatorului Dinca Valerian
cu 5 ore în urmă
Utilizatorului Dorina Cracană îi place postarea pe blog Tanka XXXVIII (de Ion Lazăr da Coza) a lui Vasilisia Lazăr (da Coza)
cu 5 ore în urmă

© 2020   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor